Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karrith
co do rpzekonywania to sie zgodze, ale to ze bedzie sie to robilo na widoku, tak ze inni moga patrzec to nie ma znaczenia-nie podoba sie to zamknac oczy/odwrocic sie.
w sumie to tutaj rowniez sie z toba zgodze  tylko ze wnerwiajace jest jak ktos nie wie nic na dany temat a sie wypowiada.
ale to pokazuje ze nie wszyscy narkomani(nawet nie wiekszosc) sa bezmozgimi debilami dla ktorych narkotkyi sa jedynym sposobem zycia.
|
Sorry, w prawie jest zakaz pieprz...nia się na ulicy, jest tez zakaz spożywania alkocholu w miejscach publicznych (z wyjątkami) czyli np: park, tramwaj itd... zaćpany bezdomny na haju to nie jest fajny widok w busie, zapach zresztą też nie jest fajny... a jak masz z nim jechać jeszczę 30min to się można poszlachtać...
Ja nie mam zamiaru wysiadać z busa, odwracać się na ulicy, zamykać oczy! To, że jakiś deb.. sobie zrujnował życię ćpając to nie znaczy, że będzie kierował moim życiem i tym co będę robić!
To samo tyczy sie tych od traffki, człowiek nie zawsze po niej siedzi w domu z kolegami, a jak taki zaćpany mi na miasto wyjdzie, zacznie cię zacepiać to na serio, masz chętkę mu po prostu wpier... tyle, że żadko który wychodzi sam, i rozsądek bierze górę w tej sprawie...
Nie mam nic przeciw, jeśli sobie ktoś ćpa w domu, ale niech pamięta, że są inni, np: rodzina...