Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lovah
Czyli jesli ktos sprzeda za pieniadze z rl rzeczy które zdobyl z pk - to jest złodziejem?
Odpowiedz, brzmi - tak.
Każdy kto sprzedaje cokolwiek związanego z Tibią (oprócz porad, programów) za kasę w RLu - jest złodziejem.
Przykład: Kazik ukradł Jankowi, MPA, które sprzedał za 300 złotych... Kazik jest złodziejem, ale kogo okradł? Janka? Nie - CipSoft, bo cała Tibia i wszystko co się w niej znajduje jest własnością CipSoftu, a gracz posiada te rzeczy tylko wirtualnie. Janka okradł wirtualnie, natomiast 'realnie' okradł CipSoft.
Gdyby mi skradziono 1kk, to nie wiem co bym zrobił, być może byłoby 'RETIRED', ale zdania bym nie zmienił...
|
jak dlamnie zboczyles z tematu xD mowilismy o kradzierzy nie o pk
idac na swiat pvp liczyles sie z tym ze ktos cie moze zabic ^^
ale tu mowimy o tym ze ktos kto sie podaje za twojego kolege/przyjaciela ktoremu ufasz Cie okrada to po 1
po 2 sprzedawanie itemow nie musi byc kradzierza bo jak sam zdobyles mpa i wolisz je sprzedac za 300zl niz za ilest tam k to juz jest twoj wybor
ale mpa zdobyles sam a nie ukradles komus kto ci zaufal ^^
i fajnie piszesz u gory
Kazik ukradł Jankowi, MPA, które sprzedał za 300 złotych... Kazik jest złodziejem, ale kogo okradł? Janka? Nie - CipSoft, bo cała Tibia i wszystko co się w niej znajduje jest własnością CipSoftu, a gracz posiada te rzeczy tylko wirtualnie. Janka okradł wirtualnie, natomiast 'realnie' okradł CipSoft.
to ukradl mu czy nie ? bo piszesz na poczatku ze mu ukradl a w tej samej linijce zmieniasz zdanie xD i nie zgodze sie z Toba ze all co mam w dp nalezy do cipsoftu to ze cip`y moga mi wyczyscic domek w ramach kary za lamanie zasad do inna kwestia ale tak to all co masz jest twoje ^^
i to eot jak jeszcze jakies pytania to na priv pisz xD