Temat: Sword vs Axe
Zobacz pojedynczy post
stary 27-08-2006, 21:48   #505
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2006

Domyślny

Ale wy glupoty piszecie, mozna sie pociac. Nie bede cytowal bo musialbym wtedy kazde zdanie z osobna wytykowac. Nie sprawdzacie, nie gracie, patrzycie na cyferki i myslicie ze jestescie tacy madrzy i nic do was nie dociera. Olewacie totalnie doswiadczenie innych graczy o wysokiej reputacji, nawet mody sie wypowiadaly, ale wy nadal swoje bo wasze ego nie pozwala wam zrozumiec ze nie macie racji.

Jak chcecie to mnie zbluzgajcie, zraportujcie, olejcie i co wam sie jeszcze podoba ale ja wytkne po raz ostatni glupoty jakie wypisujecie, moze komus bardziej pokornemu od was sie to przyda.

Po pierwsze, ktos kiedys w jakims starym poradniku sprzed 2 lat (kiedy byly calkiem inne realia) napisal ze axy sa tansze od swordow i teraz wszyscy jak jeden maz ta glupote powtarzaja. Wiec ja sie pytam gdzie? Gdzie sa tansze, no gdzie? Gralem na kilkunastu swiatach o roznym wieku i na wiekszosci z nich wlasnie axy byly o ~10k drozsze od swordow. (liczac zestaw bs+gs kontra zestaw f-axe+d-lance). A sca to nawet na kazdym swiecie jest drozszy od sova.

Po drugie, 1 pkt ataku robi naprawde wyrazna roznice, w pojedynczym hicie jest to zaledwie 1-2 hp na dobrych skilach 80+, jednak pomnozcie sobie te 1-2 hp przez powiedzmy tysiac dragow to zobaczycie jest duzo lepszy atak na dl od gsa. Zaryzykowalbym nawet stwierdzenie ze bardziej widac roznice pomiedzy dl a gsem niz pomiedzy fa a bsem bo przy trzycyfrowych hitach z broni dwurecznej mozna to latwiej zaobserwowac.

Po trzecie, jesli chodzi o bronie jednoreczne, to nie ma bata zeby bs bronil lepiej od f-axa. Ma wiecej defa teoretycznie (w cyferkach), ale w praktyce majac dragon shield (podstawa kazdego knighta) lub lepszy (a przeciez kto bedzie chodzil z fa/bs z czyms gorszym od dragon shielda?) te cyferki nie daja zupelnie nic. Probowalem wielu kombinacji uparty jak osiol w dazeniu do tego zeby zauwazyc roznice i nie dalo sie. Czy sorc czy knight, czy 80 lvl czy 8 lvl, czy skile 10 czy skile 80, czy ful atk czy ful def, czy sralo czy pierdzialo, w kazdej dowolnej konfiguracji w ramach gry tibia nie ma roznicy pomiedzy defem bsa a f-axa. Jesli ktos pisze ze tak jest to znaczy ze karmi ludzi teoriami wyssanymi z palca. I nie gadajcie ze to ja sie moge mylic, bo to nie tylko moja opinia, wrecz przeciwienie, inni ludzie przede mna o tym wiedzieli, ja sprawdzilem i wyszlo mi to samo. Kazdy gracz doswiadczony ktory sprawdzal odpowie tak jak ja, nawet mody cos podobnego pisali w tym temacie, wiec upor maniaki z udowadnianiem teorii na podstawie napisu 30 jest poronionym pomyslem.

Po czwarte, bronie dwureczne maja szczaktowy def, jesli jest roznica pomiedzy defem gs a dl (choc ja znowu nie zauwazylem na dlugich testach) to i tak na pewno mniejsza niz atak wiec znowu axe gora.

Mam nadzieje ze ktos to przeczytal, ale pewnie znowu tylko Vil i Stożek a reszta swoje. Obym sie mylil.

Probowalem sie podniecic bright swordem ale nie dotarlem na postoj. Fak ;<

Ostatnio edytowany przez móc - 27-08-2006 o 22:05.
móc jest offline   Odpowiedz z Cytatem