Echh...
Temat o tyle niepotrzebny, ze były już o tym dużo obszernbiejsze poradniki z wieloma screenami i pełnymi informacjami.
Pozatym, zacznijmy od tego, ze expienie na -1 poziomie katedry jest poprostu głupie i się nieopłaca (w zestawianiu exp/h). Jeżeli już koniecznie chcemy iść na katedre (mówie koniecznie, bo katedra w ogóle nie jest dobrym miejscem do expienia, z paru względów), to idziemy w grupie 2 - 3 osób od 25lvl na -2, jak mamy nieco wieksze poziomy (30 - 40) spokojnie mozemy sie w 4 osoby wybrać za teleport. Ja na -2 wchodziłem od 25 solo. Nie takie straszne jak to malują. Cała filozofia to duża liczba manasów, GFBków i trochę HMM. Na wejściu bijemy w ciemno dookoła siebie z GFB, a potem to już jest luz, jak już tego tak dużo nie ma to sobie spokojnie radzimy różdżka + HMM od czasu do czasu bijąc gdzieś kontrolnego GFB żeby sprawdzić czy assasin na nas nie czeka. Najgorzej jest tylko na samym dole, w miejscu gdzie mamy teleporter, przywita nas tam spory komitet składający się między innymi z paru witchy, które niemiłosiernie spamują i łatwo można stracić rachube.
Pomijając spory waste run, to exp z -1 piętra nawet w małej części nie równa się z tym z niższych piętr.
Cytuj:
8-11 lvl - parter mam y na pocztku poisony i centipide, duzo kasy z tych drugich
dalej w lewo smugglery bandity (uwaga maja 240 pkt zycia) i ww wiadomo niezly z nich loot. jak jestescie "filantropami" to mozecie fb/ gfb wziac to wybijecie kilka naraz.
|
Zapraszam do zapoznania się z definicją słowa filantrop, bo jakkolwiek bym nie patrzył, ta moja tu nie pasuje...
Pozatym przedstawiłeś główny powód, dlaczego nie warto expić tam na niskich levelach. Bandity mają w cholere HP, jak na ilość expa jaką dają.
Cytuj:
A tak dla wiadomosci, moje pozostale postacie: 21, 14 i jakies tam smieci na 8. wiec taki calkiem jak top ladnie okresliles newbie to nie jestem.
|
Jesteś jesteś. Tego czy jesteś newbe nie określa Twój poziom, tylko to co o grze wiesz (oczywiście, wiedza często wiąrze się z poziomem, ale nie zawsze, czyt - możesz mieć dwusetny lvl i o grze wiedzieć gówno, a znać tylko najlepsze expowisko, a równie dobrze możesz mieć lvl 40, i wiedzieć o grze w cholere, bo Twoja gra nie opiera się tylko na expieniu ale i na czytaniu książek i gadaniem z NPC). Pozatym 21lvl to nie dużo. 30 to nie dużo i 50 to nie dużo. Oczywiście jak na dzisiejsze standardy.
A już tak między nami mówiąc to zapoznaj się z funkcją "edytuj", bo Twoje podwójne posty w 10 minutwych odstępach rzucają się w oczy.
Podstawy angielskiego się kłaniają.
Cytuj:
Taaaa na 13 lvlu na beho .... chyba z plecakiem UH
|
Da się, da się, bez większych problemów, zwłaszcza jak single spawn i tylko przy okazji. Ale pomijając beho, to na niskich lvlach w ogóle nie warto bić potworów, które używają magii.
Cytuj:
Tak tak wysylaj ludzi na DSy na 11lvlach, z tymi z slimami tez niezly pomysł
|
Teraz, z różdżkami? Nie wiem jak sprawia stawia się z knightami, ale sorcererowie będą sobie radzili bez problemu. Druidzi też, ale od 13. O palkach to już chyba nie muszę wspominać? Inna sprawa, że przechodzenie takiego kawałka drogi tylko po to żeby zmęczyć pojedynczego DSa jest bez sensu.
Podsumowując, najlepiej zostawcie katedre w spokoju. Idźcie na soldy, a później na guardy/cyce i nie zawracajcie dupy na forum odkrywczymi postami na temat katedry, bo tam expić nie warto. No, chyba że mamy kasy po uszy to idziemy na piętra -2 i -3, tam jest przyzwoity exp, a i loot niczego sobie.