Zobacz pojedynczy post
stary 14-08-2004, 13:07   #1
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny Objaśnienia słów kilka

Jakoże emocje po update już troche opadły, update tibia.pl będzie lada moment, a pogoda się troszke popsuła, mały news na przypomnienie spraw, o których mogliście zapomnieć, albo nie wiedzieć.

1. Reputacja
Niektórzy jeszcze sobie nie radzą z tym systemem, a jest on bardzo prosty: każdy użytkownik, który napisał już 10 postów jest włączony do "zabawy", tzn może przydzielać lub odejmować punkty. Przy każdym poście, po lewej znajdziecie taką ikonkę . Służy ona do wystawiania reputacji. Po kliknięciu pojawi się dodatkowe okienko: I tak, posty mądre, starannie napisane, dokładne, pomocne wypada nagrodzić nieprawdaż? Bo taki + do reputacji to dodatkowa motywacja (wiem, bo też tak mam ), podnosi chęć do dalszej "pracy" i pomagania na forum. Natomiast jeżeli post jest obraźliwy, niezgodny z zasadami, ordynarny i głupi - można przyznać ocene na minus, prawda? Pamiętajcie - ZAWSZE piszcie komentarz, za co przyznaliście lub odjeliście. Jest to baardzo pomocne. I przyznawajcie ów punky mądrze! Zwróćcie uwage na to, że po "drugiej stronie" też jest człowiek, a rzeczą ludzką jest się pomylić, napisać niechcący coś głupiego. Tak więc oceniajcie jak najwięcej, ale wyrozumiale!
Jeszcze jedna kwestia: "wymiana" reputacją jest surowo zabroniona - czyli wszelkie podpisy w stylu "dajcie mi repute, ja też wam dam!" będą karane! A jak? Upomnienie, ban, a może -100, -1000 do reputacji ? Tak, możemy tak zrobić~ Na pewien czas, w celu promowania tego systemu, możecie wstawić w podpisy text podobny do mojego podpisu. By nowy użytkownik wiedział co i jak

p.s Jeśli jakiś post w.g was wymaga usunięcia, nie bójcie się użyć ikonki raport

2. Arykuły
Juz jest dosyć sporo artykułów, ciągle przybywa! Dołącz się i ty! Wspaniały sposób by wypromować swoją osobe, zdobyć pare + Więcej o tym znajdziecie W działach "arykuły" i "propozycje artykułów"

3. Czat
A własciwie IRC, który wielkiej reklamy chyba nie wymaga Kto raz wszedł, musi tam powrócić! Ciekawe rozmowy na każdy temat, najświeższe informacje, wspaniała rozrywka! A wchodzi się TAK , ,ALBO TAK

4. TibiCAM
Pisze się TibiCAM ,nie TibiACAM!!!

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 14-08-2004 o 13:12.
Dan the Automator jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.