Moim skromnym zdaniem najlepiej jest kupić pacc na początku/w połowie czerwca (pacc na 3 miesiące). Łatwo obliczyć masz wtedy pacc'a do któregoś tam września.
Moje argumenty:
1. Nawet jeżeli nie będziesz dużo grać w tibie to pacc i tak będzie ci zajmował głowę, przez to będziesz mieć problemy z koncentracją i będziesz mniej uważać na lekcjach.
2. Podczas roku szkolnego powinieneś poświęcić trochę czasu na naukę, a przede wszystkim uważać na lekcjach - tak naprawdę to wtedy nauczysz się najwięcej.
3. W wakacje i tak masz najwięcej wolnego czasu. Nawet jeżeli wyjedziesz na 2-3 tygodnie, a podczas gdy będziesz w domu i tak większość czasu spędzisz na dworzu to i tak najlepiej pacc'a wykorzystasz w wakacje. Wtedy nie musisz wstać na określoną godzinę - możesz grać do późnego wieczora (nie mówie tu o zarywaniu nocek).
Cały dzień możesz sobie zaplanować na rozrywkę - nie masz wielu obowiązków, oprócz tych w domu które zajmą ci 30 minut do półtorej godziny dziennie.
Ja sam mam obecnie 48 MS'a (świeży char - zacząłem nim grać dopiero w połowie maja).
Pacc'a kupuje tylko na wakacje, chociaż stać mnie, żeby mieć go przez cały rok. Nie kupuje go w roku szkolnym ponieważ nie chcę zawalić szkoły. Nigdy nie miałem problemów ze szkołą (kiedyś grałem pallem i miałem pacc w roku szkolnym - nie pogorszyło sie z nauką, ale napewno pogorszyła sie koncentracja i uwaga na lekcjach).
p.s. mam 14 lat.
Moim zdaniem kup pacc tylko na wakacje ! niezależnie od tego czy wyjedziesz to i tak pacc'a najlepiej wykorzystasz w wakacje.
Comment plx