Cytuj:
zreszta skad wiesz jaka on sobie droge obral ?
|
Jeśli zamierza iśc tak jak ty do technikum chemicznego to bedzie sie uczył chemii, a za to zrezygnuje np z historii (nie całkowicie broń borze, ale ta trója mu wystarczy) Jeśli pujdzie w przyszłości na prawo to bedzie zakówał historie a odpuści chemie, przynajmniej ja bym tak zrobił, ale on zrobi co mu sie bedzie podobac,a my niemamy na to wpływu.
Cytuj:
taa bo lepiej gowno wiedziec o substancjach otaczajacych nas niz chociaz troche cos o nich wiedziec,
|
Żeby mieć wystarczającą ilość wiedzy o chemi wystarczy jedno półrocze, a nie sześć. Wystarczającą, tj. że wszystko składa sie z atomów, że atomy składają się neutronów,protonów i elektronów, żeby broń boże nie mieszać wodoru z powietrzrem..itp...itd...etc..
Moim zdaniem już w gimnazjum powinien byc jakiś profil do wyboru, poto żeby uczyc sie tylko tego co nam się kiedyś przyda. Ty akurat poszedłeś do technikum chemicznego (dobrze napisałem?) A inni, nawet najlepsi z chemii, którzy pójdą na studia hmmm..powiedzmy na prawo i tak zapomną większość tego z czego mieli bdb w gimnazjum i na co zmarnowali tyle swojego cennego czasu, który mogli poświęcić np. na granie w Tibie, granie w kosza, wyjście na piwo czy inne rozrywki.
Cytuj:
[..] i zycze ci zebys zostal w tej pierwszej klasie
|
Miło mi to słyszeć