Zobacz pojedynczy post
stary 31-08-2006, 16:02   #67
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pepit Pokaż post
sprzedajac na allegro placi sie dosc wysoka prowizje w ktora wliczony jest podatek potem allegro rozlicza sie ze swych dochodow z fisk... podejrzewam ze gosc sprzedajacy na allegro tez ma od paca gora 10zl po wszystkich oplatach tak jak ty...
wiec niemow mi ze jesli ktos sprzedaje na allegro jest przestepca i okrada panstwo bo to nieprawda

jesli by tak bylo jak mowisz juz napewno dawno temu uzad skarbowy dobral by sie do dupy wszystkim super sprzedawca
Dziecko drogie. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Allegro placi podatek od siebie, nie od sprzedajacego. Czy to tak ciezko pojac? Powiedz mi - niby jak allegro ma placic podatek za kogos, skoro allegro nie jest w stanie ustalic od jakiej sumy ma odprowadzic podatek. Jesli ktos sprzeda auto za 100 000 zl, auto go kosztowalo 80 000, to nie odprowadza podatku od 100 000 tylko od 20 000zl swojego zysku. A niby jak allegro ma ustalic ile ktos ma zysku.
Naucz sie czytac ze zrozumieniem.
Napisalem wczesniej ze nie wszyscy na allegro to zlodzieje(sam tam czesto kupuje rozne rzeczy od zaufanych firm), ale jest takich osob duzo. Duzo firm tez oglasza sie na allegro i normalnie placi podatki, ale nie powiesz mi ze 16 letni Franek, ktory jest w mysl prawa niepelnoletni, a sprzedaje pacce na allegro bo ma juz karte, tudziez jego rodzice maja i nie placi ani grosza panstwu, do tego nie wiadomo kim on jest, bedzie dla ciebie uczciwym kontrachentem.

Wiec po raz kolejny mowie: wroc do podstawowki, przerob lekcje o czytaniu ze zrozumieniem, albo wogole czytaniu bo mam wrazenie, ze wogole nie czytasz tego co pisze i dopiero wtedy wroc na forum.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 31-08-2006 o 16:06.
Dr. Omader jest offline