Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xavery
Pozwolisz ze sie wypowiem tylko do tych zdan, nie obchodzi mnie sytuacja na Nebuli, jak dla mnie to sie mozecie tam nawzajem powybijac. Czyli wg ciebie Polska jest "gówniana" moze zechcialbys rozszerzyc nam to pojecie...co wg ciebie jest gownianego w naszej OJCZYZNIE? Opcja wyjazdu za granice...hmmm...nie widze powodu zeby ludzie tacy jak ty mieli zostac w Polsce, skoro jest taka gowniana...( No bo jak by ktos nie wiedzial to za granica jest poprostu raj, placa krocie za obijanie sie calymi dniami).
Nie mam nic do twojej osoby, ale jako Polaka dotknela mnie twoja wypowiedz...
|
Ja nie pisalem, ze za granica jest raj, po prostu zarobki sa wieksze. a co w Polsce jest gownianego? Otoz to, znie majac znajomosci badz nie dajac koperty bardzo ciezko jest znalesc prace, nawet wyksztalconym ludziom.
To, zludzie haruja po kilkanasci godizn dziennie, a zarabiaja tyle, ze nie starczy na caly miesiac. W tym momencie, dla mnie jest to kraj bez perspektyw. Uwierz, ze ludzie, przynajmniej ci ktorych znam, nie jade za granice zeby zbijac kokosy. Jada po to by godnie zyc bo niestety Polska nie dala im takich mozliwosci. I mialem na mysli ten aspekt.
Co ejszcz ejs gownianego? Ano to ze powoli zacyzxna sie cenzura, jak w starozytnosci, a partia rzadzaca probuje wprowadzic dyktature

Jezeli pytasz czemu cenzura, to powiem ze mam na mysli kilka ostatnich afer, jak to np pan z E-ga wysylal kawaly o Kaczynskich i mial wszczete postepowanie rpzeciw niemu. Jeszcze inny przyklad to akcja pewnego portalu internetowego a link do tje akcji to blizejzwyklychludzi.pl
Powiesz, ze malo argumentow, a mi to wystarczy