Zobacz pojedynczy post
stary 02-09-2006, 15:45   #10
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Przykładowy zestaw, który sam osobiście mam zamiar zebrać, ale to swoją drogą.
Elementy oznaczone pentagramem są opcjonalne (tzn, wybierz co ci się bardziej podoba, nie zmuszam do konkretnej obudowy, onkretnego dysku itd) W spisie nie ma napędu 3,5" bo: a) tego i tak się już nie używa b) możesz wymontować ze starego kompa
Brak tutaj też DVD/CD etc, ponieważ a) możesz wymontować ze starego ompa b) nie wiem, czy potrzebna ci nagrywara DVD itd itp i takie tam, jak chcesz nowe, dolicz ~200zł.
Kolejne dodatkowe koszta:
  • grill (aka: radiator + wentylator) na procka, czyli ~70zł, choć można też mieć za 30zł miedziane jak się nie mylę.
  • dodatkowy wentylator (dla chętnych podkręcana itd itp) albo nawet i dwa! O! (~25-50zł / szt)
  • Pasta termoprzewodząca, gdy chcemy załatwić sobie nowy grill, koszt koło 19zł
  • Inne duperelki dla moddingu, w stylu okno, świecidełka, neoniki, i inne códy, miódy i oprzeszki...
Ogólnie polecam wpakować się na stronę komputronika, odpalić konfigurator i tam się bawić w kolejności (najpierw procesor, potem reszta) Konfigurator sam wyłapie kompatybilne elementy a restę usunie z listy.

p.s.
Czytaj komentarze do towarów!

p.s.s.
ogólnie wszytko tutaj możesz zmienć na to, co bardziej ci pasuje to jest tylko mój typ, a dodatkowo, chętnie wysłucham uwag co to w/w zestawu

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 02-09-2006 o 15:47.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem