Zobacz pojedynczy post
stary 03-09-2006, 19:13   #32
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
dla mnie nie jest ale to troche dziwne kiedy procesor amd athlon z taktowaniem 2ghz i cache l2 1mb ma taka sama cene jak intel d z taktowaniem 3ghz i cache 4mb
Dziwne dla osób, które czytają te wszystkie reklamówki z MediaMarktu, gdzie piszą "Dwurdzeniowiec - 2 Procesory! 5,6 Ghz!!!!!!!! Taniocha człowieku! Leć zanim kupią!" Taka prawda - ludzie patrzą tylko na ilość megaherców, nawet się z nim nie zapoznając. Sprzedawca nie może się mylić!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka Pokaż post
Zdjęcie
a co o tym sadzicie?
Be. Za tyle możesz spokojnie kupić C2D, który jest wydajnieszy od Athlona X2.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Klimmek Pokaż post
Zamiast tego zasilacza 330W proponowałbym jakiś 400W. Tagan może zostać.
Jeśli ma się trochę więcej kasy - czemu nie, ale jeśli trzeba się liczyć z kasą, wystarczy. Taki komputer za wiele nie ciągnie...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nikt9 Pokaż post
Tak, zależy mi też aby komp był też cichy...
Dlatego weź kartę pasywną, którą podałem w mojej propozycji. W nich nie znajdziesz wiatraczków, przypomina to malutkie 'kaloryferki'. Karty te są bardzo ciepłe(50 stopi to norma, ale spalenie grozi przy 90 wzwyż), ale są absolutnie bezgłośne.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok Pokaż post
Intele De były bardzo opłacalne do wyjścia c2d, są one o wiele tańsze niż odpowiedniki dwu rdzeniówek u amd a przewyższały go osiągami w niektórych programach.
Niektórych. Ale panowie prosili o komputer DO GIER, a do nich IMO bardziej pasują Athlony, bo są wprost stworzone do gier, i całkiem nieźle się kręcą.

Cytuj:
O niechęci do niego zadecydowała nieudana wcześniejsza polityka intela 'net-burst'. Najtańszy intel D 805 był kultowy za sprawą swojej fenomenalnej podkręcalności. Cyk.
Znam, znam. Słyszałem już nieraz o cudownych podkręceniach zegara o 1 ghz, ale zwykle niewiele zwiększała się wydajność.

Cytuj:
Z drugim zdaniem zgadzam się w 90%, są producenci markowych obudów którzy wstawiają tam porządny sprzęt, ale do 500 zł naprawdę takich ze świecą szukać.
Kupowanie obudów za 500 zł z niezłym zasilaczem to kompletny idiotyzm, bo wtedy głównie płacimy za przekozacką obudowę lub gadżety w stylu pokazywania temperatury. Po co to robić, jeśli można kupić za 130 zł ładną obudowę i 130 za dobry zasilacz? A za te 250 zł można kupić gry lub akcesoria.

Cytuj:
Intel byćmoże zastosował politkę dumpingową w stosunku do cen pentiumów d.
Pentium 4 = net burst = wysokie zegary niska sprawność za sprawą miernego Instructions Per Cycle = wysoki Thermal Design Power = wielkie ilości wydalanego ciepła.
W objaśnieniu nazw i skrótów pomoże angielska wiki.
No właśnie...
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem