Zobacz pojedynczy post
stary 15-08-2004, 08:30   #66
Stern
Użytkownik Forum

Stern's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004

Stern ma numer GG B R A K
Domyślny

Gram teraz i nie mogę wyjść z Venore (a razem ze mną kilkanaście osób) bo koło mostu jest zlurowany gs. Na drodze leży pełno zwłok. Głównie magów i druidów ~11 lvl, którzy wyruszyli z miasta na expa. Czy myślicie, że oni są zadowoleni z update'u?
Wcześniej sam bym go wykończył, a tak musimy czekać na kogoś, kto da radę to zrobić. Ludzie tracą podwójnie:
- exp bo zginęli,
- czas, który normalnie wykorzystaliby na trening lub expienie.

re: Yavalion
Szli do jaskini trolli lub rotów. Zgadzam się z tym, że i tak nie przeżyliby spotkania z gs'em. Chodzi jednk o to, że teraz gs'y lurowane są znacznie częściej niż wcześniej. Jeden z druidów zginąl tam dwa razy w czasie kilkunastu minut. W tym czasie przechodziło tam kilku palladynów, którzy wcześniej daliby radę pająkowi (teraz byli tylko pokarmem).
W dodatku dochodzi teraz do takich sytuacji: gość na ~80 lvlu luruje gs'a i "zostawia" go na drodze, po pewnym czasie wraca, zabija go i zbiera przedmioty z ciał postaci (na 30-40 lvl'u noszą często ciekawe rzeczy). Wcześniej nie dochodziło do takich sytuacji właśnie dlatego, że gs był łatwy do ubicia przez palla, a pozostali mogli przed nim uciec.

Nie twierdzę, że wzmocnienie potworów było złym pomysłem. Zły jest tylko sposób w jaki tego dokonano, nie zastanawiając sie zupełnie nad skutkami.

P.S. Chciałbym podziękować osobie, która przyznała mi pierwszy punkt reputacji Wielkie DZIĘKI!!!

Ostatnio edytowany przez Stern - 15-08-2004 o 10:51.
Stern jest offline   Odpowiedz z Cytatem