Zobacz pojedynczy post
stary 04-09-2006, 14:08   #48
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero Pokaż post
@Topic
Zdecydowana większość sklepów nie przyjmie reklamacji o sprzęcie, który podkręcaliście. Oni mają swoje sposoby jak to sprawdzić. Bez opanowania i choćby podstawowej wiedzy można sobie na razie odpuścić overclocking.
Z tym się nie zgodzę, nie sądzę aby 'zdecydowana większość' odrzucała przetaktowane produkty. Zawsze można iść z metodą na głupa 'panie, działał komp i nie działa, napraw pan'. Wiadomo są sklepy które sprawdzą biosik takiej przetaktowanej do sfajczenia karcioszki i wywnioskują 'cóż, my dawaliśmy gwarancję że ta karta ma działać z zegarami 400/800. To że przy 450/900 się sfajczyła to nam to lotto', jednak większość sklepów/serwisów robi tak : przyjmują sprzęt, opisują co nie działa, do pudła i do producenta z notką że do wymiany w ramach gwarancji i dostają nówkę.

Co do wiedzy o o/c: sam posiadałem zerową, weekend spędzony na takich portalach jak PcLab.pl, Tweak.pl (FrazPc.pl), In4.pl, EGielda.com.pl sprawiły, że wiedziałem o niej wystarczająco abym pokusił się o daleko idące przetaktowania mojego blaszaka.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
P.S.
Raczej jest trudno, albo i niemożliwe udodownienie, że procesor był krencony, no bo jak?
Jeśli oddasz z cała budą to nic trudnego, starczy odczytać ostatnie ustawienia biosa.

Ostatnio edytowany przez emilok - 04-09-2006 o 14:19.
emilok jest offline   Odpowiedz z Cytatem