Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cezex
:D od któregoś tam update nie da się już trapować .... sprawdz ze jak zejdziesz w dol to nie ruszajac sie z rope spotka poprostu klikając use na line a następnie pod siebie ropnie postać do góry ... więc jak wy byście chcieli strapować jakiś h level ...
|
Zaraz zaraz... ajne momenten bitten. ;-)
Jak to się "
nie da trapować"? Dobrze wiem, że po update można chodzić po beczkach, skrzynkach itp. Ale kiedy staniesz w wąskim korytarzu i za sobą postawisz cokolwiek typu box, beczka itp. to już nikt Cie stamtąd nie ruszy. Co z tego bowiem, że można samemu wejść na beczkę, skoro nie można kogoś wepchnąć na nią? Zatem
da się trapować. :-)
Co do kwestii rope-point, linka na rope-point działała już przed updatem: mogłem sobie stać nawet obok pola z rope-pointem i jak robiłem "
Use" linkę na tym polu, to wchodziłem na górę. Mało tego, nieważne ile śmieci leżało na rope-point, to i tak to działało (ciekawostką jest to, że nie da się otworzyć ciała martwego potworka leżącego na rope-point, więc nawet sam właściciel tego ciała musi czekać 10 sekund po zabiciu potworka, żeby go przesunąć :-). To samo, oczywiście, tyczy się także drabinek, tyle, że nie trzeba do tego linki, ale sama zasada jest identyczna. Dlatego też nie wiem cóż to ma do rzeczy.
To tyle. Przesyłam pozdrowienia.