Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pacek
Co do 4 milonów mieszkań i iluś tam km autostrad, jeśli ktoś w to naprawde wierzył to moge jedynie ubolewać nad słabością jego umysłu, już nie pamiętam ile miszkań obiecał kwaśniewski (chyba 3 mln) i co widzicie je gdizes? nie ale za to widzać Kwacha jak sobie stawia domy z kilkaset tysięcy, widział kto z was 100mln Wałensy? nie ale za to każdy słyszał jak syn byłego prezydenta na imprezy jeździ, Tak samo jest z Tuskiem, obiecuje a potem i tak zrobi swoje.
|
Nie zaprzeczę, że i w Platformie Obywatelskiej pobrzmiewają czasem głosy populistów (np., jeśli się nie mylę, to Platforma poparła becikowe), ale niestety w tym kraju nie da się zyskać popularności nie obiecując "ciemnemu ludowi" przynamniej odrobiny manny z nieba. Różnica polega jednak na tym, że Platforma nie opiera całego swojego programu na obiecankach. Nie chce rozdawać państwowych pieniędzy na lewo i prawo, ale wychodzi ze słusznego założenia, że lepiej jest obniżyć ludziom podatki i pozwolić, żeby sami decydowali na co swoje zarobki przeznaczą. W programie tej partii jest wiele konkretnych propozycji, pozwalających na przyspieszenie rozwoju polskiej gospodarki i zwiększenie liczby miejsc pracy i zamożności obywateli, żeby wymienić choćby podatek liniowy jako sztandarowy, ale tylko jeden z wielu pomysłów Platformy na poprawę życia Polaków.
Natomiast o programie PiSu ktoś słusznie powiedział, że "ma jedną zaletę - nie da się go zrealizować".
Cytuj:
Mój apel jak jesteś ciemny i nie potrafisz sam myśleć i tylko polegasz na TVN, Polsacie czy TVP to lepiej nie idź na wybory, nie wypowiadaj się i nie mieszaj się w polityke. Żeby dobrze zagłosować trzeba się wzbić ponad to co nas otacza i nie wybierać tych co dużo obiecują i tych co wszystko naprawić chcą ale wybierać tych co najmniej popsują
|
Ja myślę, że większości wypowiadających się tutaj reklamówka ta podoba się właśnie dlatego, że jeszcze
przed jej obejrzeniem byli zwolennikami Platformy (lub chociaż przeciwnikami PiSu). Ale jeżeli ktoś na podstawie spotów wyborczych decyduje, na kogo będzie głosować, no to faktycznie należy mu współczuć...
Cytuj:
ps.żal mi was że podniecacie się takimi słabymi chwytami, zachowujecie się dokładnie jak ci co uwierzyli Radiu Maryja oraz przedwyborczym oczernianiu przeciwników przez PiS, nie robicie nic innego tylko idziecie jak te ćmy do ognia, nie różnicie się niczym od babć moherowych żal mi was i siebie że żyje w karju gdzie nie ma na kogo głosować, bo każdy wybór będize zły
|
Ja spoty wyborcze traktuję wyłącznie w kategoriach rozrywkowych. Czasem lubię naprzykład posłuchać (i pośmiać się

), co takiego mądrego ma mi do powiedzenia pan Giertych, Lepper czy Olejniczak...