Zobacz pojedynczy post
stary 08-09-2006, 18:16   #44
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
jeszcze pare sprostowan:
jesli pozostale dwie nie omijaja shieldingu znaczy to ze nie zadaja zadnych obrazen.
Niedokońca o to mi chodziło, zauważ jak knight blokuje np. Hero albo Gsy; gracz z wysokim shieldinigem nie dostanie od zerka za 200+ a sorc tak (na tym samym eq!). Dopiero "prawdziwe" obrażenia otrzymuje się przy trzecim i dalszych atakach w jednej rundzie walki.

Cytuj:
prawdzie, tzn ?
Tzn. takie jakie są na serwerach by cipsoft

Cytuj:
W WoWie gdy dostaje obrazenia w combatlogu mam info o tym jak silny byl cios i ile zabsorbowalem. W Tibii takiego czegos nie ma, wiec na jakiej podstawie twierdzisz, ze przykladowo byl to cios za 140 ktory zostal oslabiony o 4 pkt a nie cios za 137 oslabiony o 1 pkt obrazen ( w wyniku dostajemy to samo 136 ) ?
Testy były przeprowadzane z runy Explosion; jak wiadomo runy działające na wiele celów jednocześnie zawsze zadają tyle samo; na testach ustawione były postacie o różnym stopniu opancerzenia i zostały zbadane zależności.

Cytuj:
Z racji tego, ze hity sa losowe i nie maja dolnej granicy ( przykladowo nie ma czegos takiego jak stworek zadajacy 20-30 obrazen, po ktorego hitach za 15 widzielibysmy redukcje _przynajmniej_ 5 pktow. )
Dlatego najłatwiej to sprawdzać na pająkach i szczurach.

Cytuj:
nie da sie stwierdzic w jakim stopniu pancerz oslabia ciosy. Poza tym nie ma sensu sie nad tym rozwodzic, nalezy po prostu inwestowac w coraz lepsze itemy majac nadzieje ze cos pomoga.
Stereotypowe myślenie... Każdy ma swój sposób na gre, nikt nie napisał, że nie masz kupować ekwipunku.

Cytuj:
Odnosnie wszystkich wydumanych formulek na wyliczenie obrazen zadawanych/ otrzymywanych/ szans na blok itp: nie jest mozliwe aby zgraja 14 latkow w ciemno trafila w jedynie sluszna formulke uzywana przez cipsoft, wszystkie takie spekulacje mozna zatem sobie wsadzic.
Rozumiem, że z tą zgrają 14 latków to była aluzja do mnie? Troche nietrafna, widać, że nie masz nawet pojęcia jak piszą 14stolatkowie.
LarvaExotech jest offline   Odpowiedz z Cytatem