Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LarvaExotech
Tak samo czyli jak? Identyczna ilośc trafień? Ile czasu sprawdzałeś? Sprawdzałeś na tym samym potworze? Wiesz, że warhammer i dragon lance nie posiadają tyle samo obrony?
|
Maja prawie tyle samo obrony co wiele nie zmienia. Bardziej interesujace jest to, ze w zaden sposob nie wplywa na blokowanie skill ataku ( co byloby nonsensem ).
Cytuj:
Czy robiąc testy atakowałeś potwora? (jeśli nie atakujesz żadnego potwora, twoja postać jest automatycznie w trybie full def)
|
Dowody czy spekulacje ? Nigdy czegos takiego nie zauwazylem.
Cytuj:
Wiesz, obrażenia w Tibii są bardzo zróżnicowane i dopiero długa statystyka może tutaj cokolwiek ocenić.. Za tym przemawia chociażby fakt, że nawet przy skillach 100+ i dobrą bronią można uderzyć w głupiego buga za 2 pkt obrażeń ...
|
Wiem, chociaz nigdy nie napisalem tego wprost caly czas forsuje teze ze mowienie m.in o wiekszych hitach z danej broni nie ma sensu bo cala Tibia rzadzi przypadek.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony
krąża mity ze shielding jest liczony przy defie miecza jednak nie wierze w to - podczas walki GSem wogule nie rosnie mi skill shieldingu - wg. mnie odpada
|
Pozostaje kwestia tego, jak interpretowac shielding - jako zdolnosc uzywania tarczy ( za czym przemawia to ze przy uzywaniu broni 2H nie rosnie ) czy jako zdolnosc blokowania ( bo bronia dwureczna da sie blokowac .. ).