Zobacz pojedynczy post
stary 08-09-2006, 19:44   #17
LarvaExotech
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Maja prawie tyle samo obrony co wiele nie zmienia. Bardziej interesujace jest to, ze w zaden sposob nie wplywa na blokowanie skill ataku ( co byloby nonsensem ).
Chyba powinienem sprawdzić to jeszcze raz.

Cytuj:
Dowody czy spekulacje ? Nigdy czegos takiego nie zauwazylem.
Testowane. Wrzuć na full attack, ubierz jakiś słaby set (aby różnice były widoczne) i podejdź do jakiś w miare silnych potworów (cyklopy na przykład); daj się troche obić, a potem zaatakuj jednego - zauważysz, że Twoja obrona znacznie spadnie

Cytuj:
Wiem, chociaz nigdy nie napisalem tego wprost caly czas forsuje teze ze mowienie m.in o wiekszych hitach z danej broni nie ma sensu bo cala Tibia rzadzi przypadek.
Nawiasem mówiąc, dla mnie to jest troche głupie; i to właśnie powoduje, że knight jest najsłabszą profesją. Maksymalne obrażenia są ok, ale minimalne powinny być większe od 0 ;/

Cytuj:
Pozostaje kwestia tego, jak interpretowac shielding - jako zdolnosc uzywania tarczy ( za czym przemawia to ze przy uzywaniu broni 2H nie rosnie ) czy jako zdolnosc blokowania ( bo bronia dwureczna da sie blokowac .. ).
To samo pytanie sobie zadaje .. jednak chwilowo nie moge przeprowadzić właściwych testów. Myślę (ale to tylko przypuszczenia!), że shielding to zdolność blokowania tarczą i że nie ma on znaczenia kiedy tarczy nie używamy (wtedy skill nie rośnie; a skill nie rośnie jak nie jest używany lub jeśli postać nie zadaje hita co 10 sekund podczas treningu; raczej mówimy o pierwszym przypadku)... co prawda sword fighting też nam nie rośnie jeśli blokujemy ataki mieczem... ale od czegoś musi zależeć, raczej nie od gołego def'a broni. :S
LarvaExotech jest offline   Odpowiedz z Cytatem