Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sozemego
Ale pieprzysz, mysl przyszlosciowo. Sov/sca sa do zdobycia z anni, z tego samego questa wiec są tak samo dostepne, a roznica miedzy nimi jest naprawde nie wielka. Myslisz, ze taki 120 najt bedzie sie martwil marginalna roznica defensa ? I tak ma najlepsze eq[generalnie], bije to na czym expi tak samo jak jego kolega w swordach/axach. Ja sam wybralem axe z dwoch powodow
1. Sca ma 2 wiecej ataku od sova, co polączone z moja manią trenowania mialo mi przyspieszyc expienie, nie wiem czy to cos zmienilo, moze [moze zwiekszylo mi predkosc expienia o 1,2%]
2. Axe ringi sa o wiele tansze od sword ringow! Jako iz jestem generalnie zydem w sprawach pieniedzy, to bylo to straszne ulatwienie ;]
Gdybym wybral sworda, tez bym nie narzekal, pewnie nawet nie odczuwalbym roznicy...
|
Po pierwsze nie pieprze tylko mówie i w przeciwienstwie do ciebie chyba wiem co mówie jako że miałem okazje biegać tak ze stonecutterem jak z magickiem, żadne z nich co prawda nie należało do mnie ale to nie ma znaczenia, różnicy na tym poziomie na którym zdobędziesz tą bron czyli 100+ po prostu nie ma rozważmy za i przeciw :
Sca ma def mniejszy o 5.
Sov ma atk mniejszy o 2.
Widzisz różnice ?
Ponadto pierścienie ? Wybacz ale jeśli na poziomie 60+ masz jakiekolwiek braki finansowe to coś tu jest nie tak bo na tym etapie powinieneś siedzieć na kasie w stopniu w którym różnice cenowe pierścieni to detal więc cena pierścieni w żadnym wypadku nie jest czynnikiem za albo przeciw.
Ice rapiers - lodowe rapiery to 'miecze' i są absolutnie potworną bronią w połączeniu z exori, na wysokich skillach rycerz z plecakiem rapierów jest w stanie zatłuc równopoziomowego maga że już o masakrowaniu paladyna jednym strzalem nie wspomne.
I wreszcie zanim dostaniesz w swoje ręce Sca czy Sova
minie wiele tygodni podczas których będziesz musial ganiać za drogimi i rzadko spotykanymi toporami z DUŻO niższym defensem podczas gdy miecze z podobnym atk i niebotycznie wyższym defensem będą cały czas ogólnie dostępne w dodatku za połowe ceny.
Miecze są po prostu łatwiejsze w "obsłudze" tansze i do momentu uzyskania Sca czy SOVA lepsze w defense przy podobnym atk a kiedy już dotrzesz do Anni to tak naprawde nie ma róznicy co wybierzesz bo skoro doszedles tak daleko to mordercą jesteś choćby z wykałaczką.