Zobacz pojedynczy post
stary 17-09-2006, 16:35   #73
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Covenanter Pokaż post
Po pierwsze nie pieprze tylko mówie i w przeciwienstwie do ciebie chyba wiem co mówie jako że miałem okazje biegać tak ze stonecutterem jak z magickiem, żadne z nich co prawda nie należało do mnie ale to nie ma znaczenia, różnicy na tym poziomie na którym zdobędziesz tą bron czyli 100+ po prostu nie ma rozważmy za i przeciw :

Sca ma def mniejszy o 5.
Sov ma atk mniejszy o 2.

Widzisz różnice ?

Ponadto pierścienie ? Wybacz ale jeśli na poziomie 60+ masz jakiekolwiek braki finansowe to coś tu jest nie tak bo na tym etapie powinieneś siedzieć na kasie w stopniu w którym różnice cenowe pierścieni to detal więc cena pierścieni w żadnym wypadku nie jest czynnikiem za albo przeciw.

Ice rapiers - lodowe rapiery to 'miecze' i są absolutnie potworną bronią w połączeniu z exori, na wysokich skillach rycerz z plecakiem rapierów jest w stanie zatłuc równopoziomowego maga że już o masakrowaniu paladyna jednym strzalem nie wspomne.

I wreszcie zanim dostaniesz w swoje ręce Sca czy Sova
minie wiele tygodni podczas których będziesz musial ganiać za drogimi i rzadko spotykanymi toporami z DUŻO niższym defensem podczas gdy miecze z podobnym atk i niebotycznie wyższym defensem będą cały czas ogólnie dostępne w dodatku za połowe ceny.

Miecze są po prostu łatwiejsze w "obsłudze" tansze i do momentu uzyskania Sca czy SOVA lepsze w defense przy podobnym atk a kiedy już dotrzesz do Anni to tak naprawde nie ma róznicy co wybierzesz bo skoro doszedles tak daleko to mordercą jesteś choćby z wykałaczką.
No skoro mowisz, ze nie ma roznicy miedzy sovem a sca, to sie ze mna zgadzasz [lub ta roznica jest marginalna].

Tak, mialem problemy finansowe na 60, na 40 na 20, i nadal mam na 123. A to dlatego, ze nie lubie skladowac kasy w depo zeby gnila tylko uzywac jej, glownie w celach zabawowych.

Ice rapiery, generalnie zwiekszaja szanse na zabicie swojej ofiary, ale jak juz vil mowil, dzialaja tak jak kazda bron czyli mozesz nie trafic badz zadac malo obrazen.

Od kiedy to trzeba ganiac za rzadkimi toporami, kupujesz raz i masz, to czy wydam 20k na fire axe czy 10k na bright sworda...pff, te 10k nie zrobi mi az takiej roznicy, pozatym ja sam nigdy nie zaczalbym grac na nowym swiecie gdzie ceny sa wielkosci deficytu budzetowego polski.

Latwiejsze w obsludze ? Przecietny gracz nie odczuje roznicy miedzy fa/bs dl/gs, a po anni to juz bez znaczenia.

A co do tych co mowia, ze def broni sie nie liczy. Cytat z tibia.com:
Weapons are generally characterised by two values, since they influence both a character's attack and defence value.
Liczy sie, ale jak dla mnie przynajmniej, roznicy nie widac.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.

Ostatnio edytowany przez Sozemego - 17-09-2006 o 16:36.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem