Zobacz pojedynczy post
stary 18-09-2006, 15:07   #39
Grue
Użytkownik Forum

Grue's Avatar

Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje

Grue ma numer GG 8009267
Domyślny

Jestem za, bo mam dużą szanse na wyjazd do Iraku na misje. Chociaż Polacy niewiele robią teraz poza szkoleniem wojsk irackich i patrolach po w miare spokojnych okolicach, to Amerykanie maja zlekka przesrane. Zreszta i tak mam zamiar wyemigrować do USA i tam wstąpić do Armii. Moze bedzie cieżej i wieksze ryzyko, że nie wróce jednak sie tego nie boje.
A co do zarobków polskich żołnierzy w Iraku to dostają za mało kasy. I, II i III zmiana miała najgorzej i oni powinni co prawda dostać wiecej kasy niż ostatnie polskie zmiany w Iraku, które jak napisałem wyżej tylko szkolą wojska i patrolują, ale i tak to wciąż za mało. Mój sąsiad i kuzyn byli w Iraku. Wcale duzo kasy nie przywiezli (20 000++ pln). Jak na to co sie działo podczas II zmiany i zagrożeń jakie polscy żołnierze tam mieli to STANOWCZO za mało.
Co do tego, że ochotnicy jechali. Gówno prawda! Co prawda byli ochotnicy, ale wiekszość żołnierzy jechała na zasadzie: "Jedziesz albo tracisz posade/awans". Niestety...
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>

-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska --
www.eclipse.net.pl

Grue jest offline   Odpowiedz z Cytatem