Odrazu mowie mam D jak dysortografie wiec jak ktos bedzie mi wyciagac bledy ort jest w moich oczach noobem i nie wie co to dysort.
@mocny smok - Krecenie sie z looterami czasem moze sprawic ze padnie na ciebie hunt badz napis na czarnym tle... You are Dead. Ale nie wiem dokladnieo co chodzi wiec nie wypowiadam sie wiecej na ten temat.
@Chris - To adolf Czepia sie i szuka dziury w całym w moich wypowiedziach... Robi z igły widły...
@Gregoire - masz racje dzieki temu ludzie beda mogli wynieść cos z tibi i nie beda dzieki temu tylko bezproduktywnie spedzac czasu przed kompem... Taka nauka poprzez Tibie.. Przyjemne z pozytecznycm..
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rabanbar
Alora to kobieta. Przynajmniej tak wywnioskowalem z jej posta ;f
Jeżeli chodzi o usera o nicku Alora to to jest facet 
|
Humm.. Kto to moiwil cos o czytaniu ze zrozumieniem?? 0o<mysli>
@Adolfus- jeszcze raz powtorze czepiasz sie... Czemu?? byc moze jest to chec dowartosciowania sie badz pozbycia sie kompleksow .. nie wiem nie wnikam a co do II WW to
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
.O ile dobrze pamietam - a tego reczyc nie moge, gdyz historia najnowsza nigdy nie byla moja dzialka - wojska koalicji antyhitlerowskiej dosc dobrze wspolpracowaly z sowietami po rozpoczeciu dzialan na froncie wschodnim. Flota brytyjska, na ten przyklad, zajmowala sie eskortowaniem statkow transportujacych zloto i 'inne' (amunicja, zapasy, cholera wie co, nie chce mi sie sprawdzac) do Archangielska (pozdro zaloga ORP Garland) Nie wiem, czy bylo to scisle przymierze, jakie mozna bylo zaobserwowac chociazby podczas wojen Napoleonskich, ale mysle, ze taki termin mozna zaryzykowac.
|
Aha To Ruskie nas nie atakowali podczas wojny, a francuzi wtedy nie zerwali przymierza i sojuszu i nam pomogli?? Dziwne masz zakres wiedzy badz ci sie wszytsko miesza. Bo to bylo na poczatku pozniej jak juz chciano sie z ruskimi uporac olsnilo ich i wzieli nasza strone, wykorzystywali(tak to dobre slowo) naszych partyzantow i wcielali ich w szeregi armi czerwonej. A po utworzeniu pozniej rzadu polskiego, polscy politycy pojechali na obrady z rzadem ruski i.... Zostali zamknieci dozywotnio.... I tu zagadka, kto poda 1 szy jedno z tych nazwisk wygra nagrode w Tibi
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
Red Alerta pamietam, pamietam, gralo sie. Chociaz zwykle C&C mialo chyba wiecej uroku (ach ten NOD!). Czy bylo blizej? No coz, jesli ta czesc wypowiedzi odnosi sie ponownie do rla - a nie do gry - to rosjanie nas 'oswobadzali' (ok, znam realia tego wyzwalania, nie dokonca trafny przyklad ;f), tam tez zostala sformowana zostala Armia Generala - bodajze - Andersa. Czesc politykow tamtych lat widziala takowoz nadzieje na przyszlosc Polski w naszym 'starszym bracie'.
I o ile pamietam, na terenie Eruopy nie doszlo po 45 roku do otwartego konfliktu i bicia czerwonych przez zachodnich kapitalistow.
|
He who controls the past commands the future... He who commands the future conquers the past... - W tej grze na 1 intro widac jak jest unicestwiony Hitler, dlatego nie ma go i W silach Allantow sa minn Niemcy Francuzi, Brytyjczycy razem... Swiat przedstawiony w tej grze to taka fikcja i polemika historyczna. Chodzi o to ,ze mimo iz bez Hitlera znalaz sie inny dyktator Stalin który i tak doprowadzi do wojny. Nasza Ludzka natura

. A Kane cofal sie w czasie by podbijac to za tamtych czasow. To nie bylo odnoszenie do reala, tylko do gry wiec radze tobie czytac cos 4 albo 5 razy bo widze ze masz problemy ze zrozumieniem. Jak mozna Odniesc sie fikcyjnymi faktami do Reala??(ponownie ktos cos mowil o czytaniu ze zrozumieniem).
Zainstaluj sobie gre wybierz Sowietow i zobaczysz ze w 1 misji podbijasz POLSKE!! OMg -.-
A co wspolnego mial Generał Anders i Żołnierze II Korpusu Polskiego z gra C&C:RA i fikcyjnym swiatem tam przedstawionym? nie wiem i watpie by nawet znali te gre... Ale juz w to nie wnikam...
To co robisz to odwracanie kota ogonem. Na koniec ci napisze ci tylko ze juz powinnismy skonczyc to quotowanie i ja juz nie bede odp na te twoje "wywody" powinno sie to juz skonczyc bo powstaje zbedny spam na forum poswiecony grze zwana Tibia. Jak cos chcesz MSG me in TIBIA - Iridia Moj noob char To Sir Grodek przez ktorego zalatwiam takie sprawy. Ja tu na forum nie bede ci juz chyba ze napiszesz cos co bedzie mialo inny cel niz ww argumenty o czepianiu sie.
A wiec... powrocmy do tematu wojny na iridi i skonczmy te polemike o aliantach i innych przejezyczeniach temat uwazam za zamkniety a jak ktos tego nie rozumie to... N/C