Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
A czym jest wogole te poparcie od USA? Czym sie objawia? Moze tym, ze Bush znalaz az 5 minut na spotkanie z polskim premierem? Czy offsetem ktorego nie widac?
|
Ciekawe czy premier dał mu buzi w rączke hehehe
Co do wyjazdu do Iraq. Tak troche pomyślałem (a ciezko ostatnio z tym u mnie) i doszlem do wniosku, ze nasz kontyngent powinni zmniejszyc i wziac sie za POWAZNA restrukturyzacje naszego pieknego wojska. Bardziej je unowoczesnic, zmienic kadre na mlodsza (stara to jeszcze komuchy :f) i wprowadzic wojsko zawodowe. Wtedy mogliby wysylac kogo i gdzie chca. A nie ze do Iraku pojechali ludzie z 4-5 jednostek (1PSK, 6BDSz, ktoraśtam logistyczna z Opola i jakas tam jeszcze + saperzy), a reszta ludzi siedzi w swoich jednostkach i calymi tygodniami ma czysci rejony, albo zabawia z koszarówkami

Wogole to co sie dzieje w Iraku w naszym kontygblablabla to ostre przegiecie. Ale przez najblizszy rok mnie to wali, trzeba ZSW odsluzyc, a potem sie martwic o wyjazd na misje xD
Pozdrawiam wszystkie 'koszarówki' i 'płotówki' z Węgorzewa i Koszalina!! xD <sex> hahaha!
Pozdro
GRu