Zobacz pojedynczy post
stary 20-09-2006, 21:38   #82
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Polska szkola nie wiem jaka jest, ale wiem jaka jest moja.
Podstawowa:
-budynek zbudowany jeszcze przez zabor austriacki w 1905r, rozsypuje sie a boisko jest marzeniem (male gowno do gry w reczna bez bramek)
-nauczyciele "byle do emerytury" nie przejmuja sie uczniami
Gimnazjum:
-swietny nowy budynek, odremontowany kilka lat temu
-materialy do nauki swietne (biblioteka, pomoce naukowe)
-nauczyciele rozni byli: jedni gorsi inni lepsi a ja akurat mialem szczescie trawic na mily a w dodatku potrafiacych uczyc (pomijajac j.polski...)
-jesli chodzi o sport to wielki + to tam wlasnie zaczelem uprawiac triatlon
Liceum:
-wydawalo sie, ze jak tyle osob na jedno miejsce to musi byc dobre, na dniach otwartych pokazali nam kilka sal(odremontowanych) i zaprezentowano mi je jako miejsce przyjazne ucznia-istna Arkadia

Teraz jak juz pochodzilem troche do tego liceum (klasa biol-chem) to mam dosyc:
-nauczyciele nudni, nie potrafia zaciekawic-zniechecaja mnie wrecz do nauki
-sport gdzies sie zgubil-jedyne co dobre to wuefista i basen 2h w tygodniu, zero sprzetu, sali gim. praktycznie nie ma
-dostalem sie do klasy imbecyli, ktorych fascynuja wiazania jonowe, czesci skladowe jada komorowego i oczywiscie najnudniejsze co moze byc... jest tego naprawde sporo. W 36 osobowej klasie potrafie nawiazac kontakt z 4-5 osobami. Poczucia humoru 0 slownie brak. Moglbym godzinami ale pozostale minusy!
-spoleczniectwo-jak sie nie udzielasz to idziesz w dol, organizacja jakis festynow, sprzatanie, jebane prezentacje
-budynek obskorny, sciany nierowne (od winkla odchodzi ze hej), mapy i pomoce naukowe sprzed 30lat
-wychowawca traktuje nas jak male dzieci

Polska szkola nie jest zla, mozna sie nauczyc b.duzo ale po co komu taka wiedza? Za 3 lata nie przypomne sobie z czego jest zbudowana czasteczka dipeptydu czy DNA. Niestety u nas nie ksztalci sie tak jak powinno a do tego warunki sa beznadziejne.

Mundurki-nie wprowadzac, bo znowu benda klutnie i niepotrzebne terroryzowanie mlodziezy.

Ostatnio edytowany przez Stożek - 20-09-2006 o 21:39.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem