Zobacz pojedynczy post
stary 21-09-2006, 00:07   #91
Lovah
Użytkownik Forum

Lovah's Avatar

Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Rookstayer
Świat: Premia
Poziom: 33
Domyślny

10 rzeczy, które są w szkole/są w planach i które oddalają polską szkolę od zachodniej, nowoczesnej:

1] Mundurek - Noszenie jednakowego stroju jak 500 innych osób to jak dla mnie upokorzenie. Jesteśmy uczniami, a nie bydłem, może niedługo będą nam na skórze wypalać numery? Poza tym nauczyciele też powinni takowe mundurki nosić, nie wspominajac juz o tym, ze uczniowie nie powinni za nie płacić.

2] Religia do średniej - Dobre tylko z pozoru:
~ "Religia w sredniej roks bo i tak bede mial piontke, me ownZ0r!"
Ocenienie średniej jako dobrej bądź złej polega na porównaniu jej z innymi, a co to da skoro wszyscy beda miec bdb/cel?

Dać nikomu nic nie da, odbierze tym którzy są niewierzący.
Religia w średniej to symbol nietolerancji i inkwizycja w iście nowoczesnym stylu.

3] Muzyka - Po 1.5 roku nie nauczylem sie na muzyce nic przydatnego, a jesli ktos wiaze z tym przyszlosc i tak musi chodzic na lekcje prywatne ew. do szkoly muzycznej.

4] Monitoring - Ogólnie nie mam nic przeciwko, w koncu nie jest mile zostac okradzionym.

5] System zachowania - To czy sobie ćpam, piję, palę, [koledze] konia walę, po/przed lekcjami jest tylko wyłącznie moją sprawą i nauczyciele/szkoła nie powinni się w to mieszać - my life, my choice.

6] Języki obce - Imho powinny być 3-4 języki, z których najwazniejszy by miał 6 lekcji tygodniowo, drugorzedny 3 lekcje, a dodatkowe 1 lekcje.

7] WDŻ - sytuacja ze facet nie potrafi sie masturbować moze zdarzyc sie tylko gdzie...? Tak, tak w Polsce!

8] Lekcje patriotyzmu - Daremny pomysł, strata czasu, nikt i tak nie bedzie kochal ojczyzny ktora rzadza skorumpowani oszusci, lepiej zaczac naprawe swiata od sejmu, a potem zabrac sie za szkole.

9] Podzial historii - Pointless one in my opinion.

10] Nieograniczona władza nauczyciela - Jak myslicie ile jest obowiazkow/ograniczen ucznia? Tak, duzo. A ile nauczyciela? Zero. Moze robic co chce, jak chce a i tak nikt go nie ukaze. Moim zdaniem, gdy nauczyciel jest 'zly' powinno sie odbyc referendum uczniow i przy 85%owym poparciu nauczyciel powinien opuscic szeregi szkoły.