Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tomay
...Ja gram obecnie swoja druga postacia. Dobilem sie dopiero 14 levelu i ciagle sie ucze. Gram na swiecie non-pvp - Secura.
Chetnie wspomoge radami kogos kto dopiero zaczyna swoja przygode z Tibia na tym swiecie.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Skrzacik
Ale mowa  gratulacjie prawdziwy dyplomata  tak popieram powinnien ktos stworzyc taki poradnik moj kuzyn chcial zaczac grac i nie wiedzial co i jak ja chcialem stworzyc taki poradnik ale coz zaczole od zalozenia konta (to tez jest waze) a pozniej nie zdazylem dokonczyc bo zamkneli mi temat 
|
eee tam mowa, na szybko pisane...
Gralem w kilka gier MMO i tylko w Tibii widze tak duza skale olewania i znecania sie nad slabszymi postaciami.
To ze nikt nikomu nie pomaga mnie wrecz zadziwia, przeciez to nic nie kosztuje, a najlatwiej w ten sposob zapewnic sobie przyjaciol i zwolennikow.
W innych grach zaklada sie szkolki/akademie itp. A tu najczesciej zeby wstapic do gildii trzeba juz byc "kims".
Do tego dobija mnie wrogosc miedzy graczami (nawet na non-pvp).
Zawsze tych co utkna gdzies bez liny wyciagam (za darmo ofcozz) to nie dosyc ze uslysze ze jestem "noob" to mi jeszcze napisza ze "glupi kasy nie wzial" i pomoz tu komus.
Jednego nie znosze i takie osoby ignoruje - zebrania.
Ludzie miejcie godnosci, zapytajci na rl-chat albo nawet na help, ale nie zebrajcie, to odbiera wam godnosc i honor - dla mnie przestajecie byc ludzmi w tym momencie (mowimy caly czas o grze a nie zyciu oczywiscie).
Wczoraj widzialem jak 27 lev zebral o 50 gp... no comments...
Ja dziekuje tym co mi pomogli - maja zapewniona moja wdziecznosc i moga na mnie liczyc gdyby cos kiedys potrzebowali.
Na Secura - chetnie pomoge low-levelowcom (lev 8-12) wychodzacym z rooka i nie tylko, dzielac sie moja skromna wiedza, najchetniej knights bo te profesje znam, moj nick "Tomayus Ignatius" - bywam w godz 18-22.
Apeluje do wszystkich:
LUDZIE POMAGAJCIE SOBIE!