|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
|
Opcje tematu |
19-11-2022, 17:11 | #1 |
TecHadmin
Data dołączenia: 03 07 2003
Lokacja: Web 3.0
Stan: Na Emeryturze
Imię: Bosalek
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
|
20 lecie Tibia.pl
Cześć,
W przyszłym roku (serwis powstał*w 2003r.) mija 20 lat od momentu kiedy założyliśmy tą stronę. O ile sama gra Tibia może już nie być wspólnym tematem dla większości OG gamerów to sam sentyment pozostaje. W dobie inwigilowanych grup facebooka, ulotności dyskusji na Discord może znalazło by się miejsce na nieco sentymentu i próbę reaktywacji forum. Dojrzałej (i nieco mniej) społeczności dzielącej się pasją do okoła... No właśnie, ale czego? Gier, technologii, czy wszystkiego po trochu ? Zagłosuj, daj znać Dajcie znać o ile jeszcze tu jesteście |
|
20-12-2022, 15:44 | #2 | |
Tupac Legacy
Data dołączenia: 05 12 2004
Lokacja: Olsztyn
Imię: Midurion
Profesja: Elder Druid
Świat: Furora
|
Myślę, że odzew, a właściwie jego brak pod tym postem wystarczy za odpowiedź.
Jako forum o Tibii absolutnie nie ma to sensu i można by się tylko zastanawiać czy miałaby go platforma dla dawnej społeczności, ale i tu odpowiedź raczej brzmi podobnie - Już nawet wątek o elycie niemal umarł, a co dopiero pełnoprawne forum. W dobie masy darmowych hostingów fajnie, że jest możliwość pozostawienia takiego wehikułu czasu, pamiątki po dawnych czasach. Gorzej z domeną, sam z własnej kieszeni opłacasz?
21-12-2022, 12:13 | #3 |
TecHadmin
Data dołączenia: 03 07 2003
Lokacja: Web 3.0
Imię: Bosalek
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
|
W sondzie odpowiedzi udzieliło prawie 100 os. z czego prawie 70% na tak Tutaj może mało kto się wypowiedział, bo widzę, że czasem jet problem z logowaniem chociaż maile przywróciłem (przypomnienie hasła działa).
Jak najbardziej nie chodzi o community dot. Tibii, a takie które tworzyło Tibia.pl |
20-01-2023, 10:54 | #4 |
Użytkownik Forum
|
Podejrzewam, że reaktywacja forum to kwestia dotarcia do użytkowników. Mi to osobiście wszystko jedno, czy zaglądam na tradycyjne forum czy też na Reddita ze społecznością tibijską. Tak długo jak jest z kimś o czymś sensownym popisać, to jestem za!
+prospy za nostalgie ;D
19-04-2023, 02:23 | #6 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 02 2007
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
Imię: Scon Drago
Profesja: Royal Paladin
Świat: Selena
Poziom: 104
|
Matko, dostałem maila z Tibia.pl z życzeniami urodzinowymi i jestem w szoku że komuś jeszcze chce się utrzymywać/opłacać serwery
|
09-06-2023, 10:20 | #7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 01 2008
Lokacja: Tutaj
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Don kustosz
Profesja: Knight
Gildia: Nie ma xd
Świat: Secura
Poziom: 70
Skille: 79/78;/
Poziom mag.: 6
|
|
19-05-2024, 17:33 | #8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Imię: Bykuu Mawr
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dark Purples Faster Turtles
Świat: Arcania
|
Wszedłem z ciekawości, bo coś mi się przypomniało i chciałem sprawdzić Zdziwiony jestem, że strona wciąż istnieje. Nawet pamiętałem login i hasło. Mimo wszystko informacja "Ostatnia wizyta: 18-12-2007 o 16:00" przypomniała mi, że z grą skończyłem dobre 15 lat temu. Gra pod płaszczykiem rozwoju się zaczęła szybko komercjalizować i tracić grywalność. Były epizody że z totalnej nudy logowałem się żeby przypomnieć sobie "fajne czasy". Ale to tak jak z grami które się grało na starych konsolach czy komputerach - w pamięci pozostają 100x lepsze, niż po ponownym odpaleniu po latach.
|