|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2004
Lokacja: Memoria
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Faxes
Profesja: Elite Knight
Gildia: Rulers of dark
Świat: Astera
Poziom: 161
Skille: 99/97
Poziom mag.: 8
|
![]() Mam troche noobowskie pytanie:mam 27 lvl i chce iść z Monkiem na dwarfy guardy i mam pytanko:czy jak przyzwe monka to prowadzic go przed sobom(caly czas przesówać),czy iść przed nim ,a jak wyjdzie guard to uciec za monka i guard sie rzuci na niego?Po prostu, czy monk musi być przedemnom aby guard jego atakowal a nie mnie,czy moge iść pierwszy?Proszę o odpowiedz.Z góry dziękuję.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2004
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() możesz iść pierwszy, bez sensu jest pchanie sumona zajełoby to ci sporo czasu
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 12 2004
Lokacja: In the shadows
![]() |
![]() Summon zawsze powinien isc za Tobą, ale w razie zagrozenia oczywiscie mozesz sie za niego schowac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Na emeryturze
Imię: Wez Nie Kozacz
Profesja: Knight
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() A monk zdazy zaciukac guarda tak szybko zeby nie wpakowac sie na nastepny reps z guardem na ogonie?
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Krakow
|
![]() Bijąc guardy z monkiem nie ucieka sie bo guardy bija monka (dlatego sie go bierze zeby kasy nie tracic na UH), wiec nie ma mozliwosci wbiec na inny resp... przynajmniej teoretycznie....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() a jak ty chcesz tego monka przesuwac?
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2004
|
![]() @up
A na przykład stając obok niego nie po skosie ale w jego śąsiedztwitak aby sie oddalił w jednym z trzech kierunków (do przodu, w lewo lub w prawo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Zgorzelec
Imię: Wez Nie Kozacz
Świat: solera
Poziom: 8
Skille: zmienne
|
![]() Moze offtopicowo ale co do mojego pytania:
No dobra uciekam ale przeciez chyba guard tak od razu sie tak na tego monka nie przerzuci... tak mi sie przynajmnie zdaje, czy jest tak ze guard sie rpzezrzuca mozes zmi wytluamaczyc blizej?
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Koma$ - 30-12-2004 o 17:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 11 2004
|
![]() gdy tylko zobaczysz guarda klikasz na niego... i uciekasz za monka.. najlepiej jest mieć 2 monki bo w tedy one zablokujom guarda i napewno nie dedniesz...
![]() ![]() Ja nie osobiście nie polecam guardów wole dragi.. ale jak juz tak bardzo chcesz... to prosze bardzo najgorzej jest jak wyskoczom 3 ![]() Ps : jak urzywasz monk ... wez hmm zeby bylo szybciej... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 06 2004
|
![]() Tak wszyscy polecali expienie na guardach z monkami a teraz nie umieją wytłumaczyć w jaki sposób się expi. To świadczy o tym że wypowiadają się też ludzie kompletnie nie znający się na tym. Ehh..
Ktos wspomniał tu że dobrą taktyką jest bieganie za monkiem aby guard nie uderzył. Ale przecież jak się idzie na guardy to trafia się zazwyczaj na resp kilku a nie tylko 1 guarda, więc nie wiem jak to możliwe. Ostatnio edytowany przez Koko - 30-12-2004 o 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2004
Lokacja: Memoria
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Faxes
Profesja: Elite Knight
Gildia: Rulers of dark
Świat: Astera
Poziom: 161
Skille: 99/97
Poziom mag.: 8
|
![]() No właśnie, nikt jeszcze się nie wypowiedział tak naprawde konkretnie,a pozatym na tych guardach cały czas są jakieś cioty i expią. Dlatego olałem sprawe i expie na mino (niezła kasa z nich,szczególnie za kusze).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pozostaje mieć nadzieję że ten temat odwiedzi ktoś kompetentny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2004
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
Imię: Lord of Change
Profesja: Elder Druid
Gildia: Legions of Dreams
Świat: Lunara
Poziom: 58
Skille: 22/26
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() Moim zdaniem low lvlowy exp na guardach sorcem czy druidem jest slaby poniewaz jest wiele innych miejscowek z lepszym lootem expem i mniejsza strata hmm ale jak juz chcesz expic na guardach teraz to zawsze bierz pare runek gfb to zawsze sie przydaje jak monka okrazy za duzo guardow a co do pchania monka..... po updacie jest to niemozliwe nie da sie pchac zadnego summona....na lvl 40 i mlvl 50 mozesz expic na guardach bez monka z hmm i to jestt dopiero kozystne
Ctrl - Alt - Elite The Alter Ego Ostatnio edytowany przez orgizz - 31-12-2004 o 15:56. Powód: :) zapomnialem |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2004
Profesja: Paladin
![]() |
![]() Jezeli jestes tam z monkiem i chcesz cale expo dla siebie to zaatakuj guarda na chwile ,zeby monk do niego podbiegl , a wtedy to juz tylko strzelac z hmmow zostalo.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() hmm... offtopic:
czy jak walne z GFB to taki summon tez straci zycie jak sie znajdzie w obszarze uderzenia runy??
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: Na końcu drogi życia..
|
![]() A ja znam. Chociazby Dragi z summonami. Wychodzi o wiele taniej i lepszy loot.
Cytuj:
Kiedy umrę, pochowajcie mnie twarzą do dołu, aby wszyscy mogli pocałować mnie w dupę Helmut Ottenburger ----------- Koncze z tibia... Ciekawe ile wytrzymam ![]() Ostatnio edytowany przez Caspius - 31-12-2004 o 18:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Gliwice
Imię: Geregor
Świat: Iridia