|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Częstochowa
Imię: Mike'Royal
Profesja: Knight
Świat: Nerana
|
![]() Witam mam sorca na Neranie 37 level mlev 36 FACC. Mój problem polega na tym, że nie bardzo wiem gdzie dobrze zarobić. Guardy dobre są do expienia ale potrzeba conajmniej 2 bp manasow. Eq mam slabe bo p set i tylko expie potrzebuje pieniedzy na exp i eq. Runy teraz wogule się nie sprzedają tylko leża w depo. Mógłby mi ktos doradzić jakaś miejscówke z w miare szybkim expem ale jednak szybkim zarobkiem. Jeśli ktoś zna to niech powie w jaki sposob tam expić. Mam na mysli konkretnie eq, i troche kasy na manasy. Eq: B Robe, Crwon Helmet, V Shield, C Legi, potem może bohy. Wiele razy widziałem jak sorc na nizszym levcu odemnie biega sobie w takim eq a mnie nawet nie stac na b robe.
Ostatnio edytowany przez Mike.Mystic - 18-01-2008 o 15:47. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2007
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ciężko na takim level'u dobrze expić i zarabiać albo jedno albo drugie. Idziesz na guardy i robisz loot nie ma siły żeby nie wyjść na plus. Możesz iść także pod mount sternum robić loot na skeletonach, ghoulach, itd. Powoli, powoli idzie niezłe pieniądze tam zrobić.
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
|
![]() Tylko jest jeden problem, nie doniose tego lota ;/ to jest swiat n-pvp thiefy czuja sie bezkarni, jak by to bylo pvp to strzelisz takiemu apre razy z wanda i runek i zostawi. Wyrzuci do wody zabijesz i sie nauczy. Probuwałem na foldzie nawet sie udalo a loot bag kiepski ledwo wyciagam 200 gp a chodziłem tam z 1,5h tyle osób.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi
Imię: Szczy kawka z dżewa
Gildia: Zryw Ubocze
|
![]() Jak już w ogóle nie miałem kasy to robiłem tak - exp aż zjadę manę do końca, potem poczekać aż mana się częściowo odnowi, poprawiałem jednym lub dwoma manasami - w tym czasie dwarfy się zrespiły na nowo i dalej leciałem ekspić i tak w kółko. Zbierałem tylko kasę, iron ore, steele i dwarven shieldy, bo na resztę szkoda było capa (battle axe też wyrzucałem). Też gram na n-pvp więc lootbagi odpadały -niestety trzeba było dymać do kazzo. I tak jakoś to powoli leciało. Potem kupiłem obsydiana i chodziłem na minosy itd. Aha i soldki są lepsze jeśli chodzi o loot niż guardy i dużo tańsze w zabijaniu. Zanim trafisz steel helmet z guarda to spokojnie zlootujesz 2-3 kusze z soldków. Kusze sprzedajesz na fibuli itd. A i na to metodę dobry jest outlaw camp. Masz blisko skrzynkę pocztową, często lecą brass armory, iron helmety czasem warhammer (b. rzadko ale z 5 tam wylootowałem).
No i jeszcze możesz postawić sobie monki na guardach i robić runy, tylko przypatrz się na trade, które schodzą .
pożycz dyche Ostatnio edytowany przez Donpeyot - 18-01-2008 o 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2007
Lokacja: Kraków
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ciosq Shanna
Profesja: Elder Druid
Poziom: 68
Skille: 0/0
Poziom mag.: 53
![]() |
![]() Spróbuj robić lootbag z hatchetów w kopalniach. Na poziomie normal dwarfów ofc. Jak ktoś zajebie trudno ale dzieje się to na prawdę rzadko bo ludzie nie wiedzą ile na tym kasy można wyciągnąć
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 06 2006
Imię: Mayanard Shathriath
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mystic Warriors
Świat: Luminera
|
![]() lootbagi z hatchetow lipnie wychodzą
metodą Donpeyot'a dorobiłem się na bohy też na non pvp
22:38 Mayanard Shathriath [177]: dla luntka 22:38 Mayanard Shathriath [177]: gey ring 22:38 Lord Mereth [191]: zamawiam 14:46 Mayanard Shathriath [178]: odejdz stad 14:46 Mayanard Shathriath [178]: luntek 14:46 Lord Mereth [191]: wychodze zaraz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zbanowany
|
![]() Powiem tak hatchety testowalem jebneli mi 5 razy ;/. Ouylaw jestem caly czas juz od 2 godzin i polecial tylko brass armor 0 iron hlmetow , a tym bardziej war hammerow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 18 01 2008
Lokacja: Mysłowice
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 108
Skille: 86/83
Poziom mag.: 76
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() Czy ja mówie że teraz kupie PACC miałem go wiele razy i wiem jak zarobić szybko pieniądze. Posiedze na larvach 3 godziny i ponad 6k albo wiecej. Ancient Scraby, tak jak mówisz piramida minosów na Darashi ale nie tylko ja mam taki pomysł i zwykle jest wszystko wybrane. Mnie chodzi o FACC nigdy nie grałem sorcem na FACC dlatego nie wiem pall i knight ma prosto. Kupuje na knightcie 2 bp manasow i mnie na to stać i lecze sie tylko nimi. Pall to samo też mnie na to stąac. Tylko mnie się już te postacie znudziły, przynajmniej chwilowo. Jak patrze na flimiki jak te 2 profki bija kasy duzo ta wraca mi chęc na nie ale wygodnie gra mi narazie sorcem i moim jedynym problemem w tej chwili jest brak kasy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Mam sorca lvl 30.
Polecam zrobić tak: 1) Idziesz na krypty [ nie wiem czy to się tak nazywa] (poziom z crypt shamblerami, ghoulami i beho) z 1bp manasów, stawiasz monka i latasz zabijasz wszystko. Zbierasz two handed swordy, beho eye, brown poc, life ringi, beho shield i kase( opłaca się je zbierać, bo zamuje to mało miejsca - sporo kasy) Ja np. przy ghoulach pozwalam monkowi je samemu zabic, mam wiecej manny na lepsze potworki. I tak po 1H expa- powinienes biec do depo bo nie bedziesz miał capa. Masa kasy, ze 2 two handy powinny polecieć (crypt albo beho). Reszta itemów zależy od farta. ( tą metodą, marnuje 2-3 manasy a wyciągam od 1,5-3k w kasie i itemach na jedno okrązenie) wychodząc na krypty biore ok 10 hamów( nie leci z niczego FOOD ). 2)Metoda dobra do szybkiego expienia [Wiem że kolega w poście się pytał, jak robić kasę sorcem, ale może sie to komuś przydać]. Bierzesz 2 bp manasów, idziesz na kryty na poziom z mumiami, crypt shamlerami, beho i ghoula i jedziesz . Mana się skończy - manas. Dla bezpieczeństwa możesz przywołać monka. przy tej metodzie ani razu nie byłem waste. Czasem wychodziłem ok 300gp na +. Dla bezpieczeństwa radze dobić 30 lvl i wziąść ze soba pare gfb. (wiadmomo mumia może zwolnić, albo resp niewyczyszczony, daleko do wyjścia a blokują cie 3 crypt shamblery) BTW może przydał by się poradnik o tym bardzo fajnym expowisku ?? |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
|
![]() Owszem krypty jak krypty łatwo paść sposób z monkiem sie nie sprawdza.
Kasy tak sobie, do tego nieznośna ilość współtowarzyszy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: yyy.. zapomnialem
|
![]() Wobec tego, jeżeli nic Ci nie pasuje (nie wiem czemu, we wszystkich wyżej wymienionych miejscach kasa leci strumieniami, na guardy nawet przychodzą PACCe expić) zostań złodziejem -.-'.
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2006
Lokacja: Osaka
![]() |
![]() Skoro Ci zadny sposob nie pasuje, to nie rozumiem po co wogole zakladales taki temat..
A co do szybkiej kasy, to polecam allegro.pl, skoro Ci nic innego nie pasuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 01 2008
Lokacja: Rzeszów
![]() |
![]() Idż na minosy tam w 1h masz 13k expa i 8k w kasie więc sądze,że to Ci sie będzie bardzo opłacało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2008
|
![]() Połączenie loota i expa na FACCu to niestety dość dość trudna sprawa, ja osobiście jednak poradzam Guardy z 1 monkiem, 2 już są nieopłacalne. W takim połączeniu ( bynajmniej mi drutem starczało ) starczy jakiś BAG manasów na 2h exp, oprócz złota zbieraj steel helmety, halberdy itp., daruj sobie battle shieldy itp., chyba że chcesz co pół godziny biegać do miasta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie słuchaj Retora ;p Monki po up nie wytrzymują z Guardami ( sprawdzałem.. ) . Więc skoro nic Ci z tego co wymienili nie odpowiada to zrób to co powiedział Rohas
![]() @edit: Zmień tego avatara, bo chyba każdy kto siedzi troche na tym forum wie, że on zarezerwowany jest dla Barosy ;p Ostatnio edytowany przez Hodal - 25-01-2008 o 22:24. Powód: Mhmm.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 01 2008
Lokacja: Biało-Zielona Dębica
Imię: Sir Adasii
Profesja: Paladin
Świat: Saphira
|
![]() idz na roty na fibule, siedz tam 6 h i spokojnie 12k w kasie wytegujesz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 01 2008
|
![]() Ja tam drutem po update grałem, więc wiem, że monk spokojnie wytrzyma. Nie da się chyba szybciej zdobyć kasy na FACC, no w sumie na Ghoulach będzie większy lot, ale exp wiele gorszy- sam spróbuj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 12 2007
Stan: Niegrający
Profesja: Paladin
|
![]() Najprostszy sposób na zarobienie kasy idź na troll cave albo krypte carlin a jeżeli ci sie chce to idź tam gdzie jest dużo trolli i z nich leci dość dużo kasy ;p zaraz ci podam ile kasy leci z danego trolla ja na nich wyciągam z jednej wyprawy ok od 600gp do 1,4k a o to te trolle:
Troll-0-12gp Swamp Troll-0-10gp Frost Troll-0-15gp Island Troll-0-10gp Champion Troll-0-12gp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Placzesz na kazda miejscowke. Potem juz prosta droga - swiat cie nie rozumie, nie masz przyjaciol, twoi rodzice to wampiry - EMO.