Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-06-2005, 21:18   #1
Septer
Użytkownik Forum

Septer's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2004

Domyślny Hunt Hero

Ja wiem, ze byc moze ktoś już mówił o tym, ale darujcie mi, przeszukałem dokładnie kilkanaście stron forum, przeczytałem kilka tematów heri i nigdzie tego nie znalazłem, a nie mogę szukać w nieskończoność. CHciałem mianowicie dowiedzieć się, jak najopłacalniej huntować hero w dwie osoby? Bloker + mag. Wiem, że sd-ki odpadają, zatem czym, ds-ami?
Septer jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-06-2005, 21:23   #2
Aristo~
Użytkownik Forum

Aristo~'s Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005

Profesja: Elder Druid
Domyślny

Na hero z magiem nie polecam isc, ale jesli juz pojdziesz to niech mag bije z explo a jesli to non-pvp to moze tez uzywac burstow. Z summonow to tylko Ds'y do blokowania hero bo Archery praktycznie zadnych obrazen nie zadaja
Aristo~ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2005, 21:30   #3
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

za explo sie moze nie zwrocic. bursty sa dobrym rozwiazaniem nawet na PvP. blokerowi wiecej hp idzie ale coosh...z sumonnow to mozna np. jak idziecie na spawn z wrlem to dsy sa dobrym rozwiazaniem bloker stoi na srodku a dsy obok niego. mozna tam rowniez convincowac huntery ktore niezle obrazenia zadaja lecz pamietaj zeby bloker tesh atakowal wtedy hero zbey przelamywac blok potwora. mozna tesh sprobowac z archerami lecz jezeli idziesz sam z blokerem to nie ma co..bardizje ten sposob jest oplacalny jak jest 2 magow. chociaz sprobwac zawsze mozna...
najlepsza para do hero to bloker i pal a nie bloker i sorc
Karrith jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2005, 21:32   #4
Septer
Użytkownik Forum

Septer's Avatar

Domyślny

Teraz zauważyłem, że w opisach potworów na stronce pojawiły się informacje o huncie i tam o hero jest wszystko napisane

Wystarczy zgrana ekipa, a Hero nie stanowi najmniejszego zagrożenia. Knight stoi na czatach i blokuje Hero tak, aby patrzył wprost na niego, gdy reszta ekipy odpowiedzialna za atak czyni swą powinność. Miejsce ustawienia należy tak dobrać, aby nie blokować respawnu i być niego jak najbliżej. Jeżeli Hero nie jest dobrze przyblokowany (ma dojście do reszty ekipy) należy pamiętać o wyjściu awaryjnym dla graczy atakujących aby Hero ponownie przerzucił się na gracza blokującego. Najlepiej używać kusz(pally) i burst arrow(scorc/druid). Można też używać runów Explosion lub summonów (najczęściej DS-y lub Huntery) jednak w tych dwóch wypadkach część expa przepada, bądź runy mogą się nie zwrócić. Często spotyka się jednak metodę z summonami, gdyż koszty zyskania doświadczenia i lootu są znacznie mniejsze. Warto też wiedzieć, że gracz blokujący powinien atakować jako trzeci na tak zwany "przełamany block". Chodzi o to, że jego uderzenia omijają tarcze, gdyż ta przechwytuje atak tylko dwóch więc zostaje już tylko przebić się przez opancerzenie. Atak taki powinien przeprowadzać na "defensive fighting" aby obrażenia były małe. Aby summony nie ginęły za szybko, ani nie trzeba ich było leczyć zbyt często należy zadbac o to, by stały po przekątnych, gdyż szansa ja zmianę celu jest wtedy znacznie mniejsza.
stary 07-06-2005, 21:36   #5
Septer
Użytkownik Forum

Septer's Avatar

Domyślny

MOże po prostu ja będę blokał i dwalił na full def, a mag pprzyzwie dwa ds-y, które będą lać hero, będziemy je uh-ać, a do tego mag będzie walił z explosji?
stary 07-06-2005, 22:37   #6
Cider
Użytkownik Forum

Cider's Avatar

Data dołączenia: 27 12 2004

Domyślny

A nie latwiej byloby ci znalesc jakiegos knighta .
Przeciez sa fajne miejsca z hero .
Np. te z tymi grobowcami ...... knight bedzie sobie uciekal dookola grobowca a ty bedziesz bil hero.
Mysle ze mag ci niepotrzebny ....lepiej wez drugiego palka.

Calmera
Von Adware
Paladin 32 lvl - ONN

Calmera
Von Freeware
Knight 54 level/5 mlevel 76/75 -OFF
Cider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-06-2005, 22:51   #7
maripo
Użytkownik Forum

maripo's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2004
Lokacja: Nowy Sącz

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 66
maripo ma numer GG 1138995
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cider
A nie latwiej byloby ci znalesc jakiegos knighta .
Przeciez sa fajne miejsca z hero .
Np. te z tymi grobowcami ...... knight bedzie sobie uciekal dookola grobowca a ty bedziesz bil hero.
Mysle ze mag ci niepotrzebny ....lepiej wez drugiego palka.

Lepsze to miejsce gdzie sie blokuje dostęp do strzalających bo jeszcze się przerzuci i bedzie wpis na tibia.com P
maripo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-06-2005, 17:42   #8
Septer
Użytkownik Forum

Septer's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcerer of the dark age
zycze powodzenia na oplacalnym hero huncie gdy blokuje taki palek jak ty xD
A dziękuję, ale ja blokować moim starym palkiem nie będę ( nie chcaiło mi się opisu na forum zmieniać swojego ), tylko moim nowym knightem ^^
stary 09-06-2005, 15:24   #9
Ulver
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2004
Lokacja: Będzin

Stan: Aktywny gracz
Imię: Chin Drea
Profesja: Elite Knight
Gildia: Big Team
Świat: Guardia
Poziom: 26+
Skille: 68/68+
Poziom mag.: 4
Domyślny

ze skillem shield 61 padniesz po hmmmm...2 hitach :> lepiej potrenuj do 70/70 ;P
Ulver jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-06-2005, 17:28   #10
Septer
Użytkownik Forum

Septer's Avatar

Domyślny

Ej, ludzie, ludzie Przecież ja nie mówię, że idę już w tej chwili Ja tylko już się przygotowuję po prostu do huntu Ale póki co expię i robie skile
stary 09-06-2005, 17:52   #11
khazad
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Septer
Ej, ludzie, ludzie Przecież ja nie mówię, że idę już w tej chwili Ja tylko już się przygotowuję po prostu do huntu Ale póki co expię i robie skile
exp expem, skille skillami, ale ja to bym proponowal zrobic jednak ten 4 mlvl

edit: pytanie czysto teoretyczne: czy nadal by sie fe lub dajmyna to dwa?

Hail Mahakam!!!

Ostatnio edytowany przez khazad - 09-06-2005 o 18:01.
khazad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania