Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp.

Notki

tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje.
Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 09-09-2005, 23:05   #1
Choptar
Guest

Pytanie Lagi na niemieckich serwerach

CYCAT:
>Otóż przyczyną tych problemów jest to, iż jeden z serwerów-routerów >używanych na drodze z polski do niemieckich serwerów Tibii uległ awarii. >Przez tą awarie sygnał do niemieckich serwerów jest kierowany z Polski do >Niemiec, ale niestety leci dalej do Anglii, następnie do U.S.A i wraca do >Niemiec, gdzie wreszcie trafia do serwera Tibii.
....
cos niecos wiem na temat routingu i nie rozumiem jaki wpływ na złe ustawienie routingu w NIEMCZECH !!!! ma TP ?
To tak jak z drogowskazem, jesli postawiony w Poznaniu pokazuje droge do Niemiec na zachód a za granica Polski jest ustawiony kolejny dajmy na to do Monachium, ale autostrada bez oznakowanych zjazdow prowadzi nas do Londynu to czy winic za to polskie słuzby drogowe ????
Według mnie, ale moge sie mylic, CIPSoft uzył dla serwerow niemieckich, klasy adresowej (chodzi o IP) , ktora miala byc wykorzystana dla serwerow amerykanskich. A tak właściwie to ja sie nie znam(a pan z blue line wie jeszcze mniej na ten temat, numer 0 800 102 102 tez nie jest najwłaściwszym numerem.Ten kto jest zorientowany jaki ma problem zna lepszy lub znajdzie go na stronie tp)
Pozdrawiam

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-09-2005, 23:55   #2
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Choptar
CYCAT:
>Otóż przyczyną tych problemów jest to, iż jeden z serwerów-routerów >używanych na drodze z polski do niemieckich serwerów Tibii uległ awarii. >Przez tą awarie sygnał do niemieckich serwerów jest kierowany z Polski do >Niemiec, ale niestety leci dalej do Anglii, następnie do U.S.A i wraca do >Niemiec, gdzie wreszcie trafia do serwera Tibii.
....
cos niecos wiem na temat routingu i nie rozumiem jaki wpływ na złe ustawienie routingu w NIEMCZECH !!!! ma TP ?
To tak jak z drogowskazem, jesli postawiony w Poznaniu pokazuje droge do Niemiec na zachód a za granica Polski jest ustawiony kolejny dajmy na to do Monachium, ale autostrada bez oznakowanych zjazdow prowadzi nas do Londynu to czy winic za to polskie słuzby drogowe ????
Według mnie, ale moge sie mylic, CIPSoft uzył dla serwerow niemieckich, klasy adresowej (chodzi o IP) , ktora miala byc wykorzystana dla serwerow amerykanskich. A tak właściwie to ja sie nie znam(a pan z blue line wie jeszcze mniej na ten temat, numer 0 800 102 102 tez nie jest najwłaściwszym numerem.Ten kto jest zorientowany jaki ma problem zna lepszy lub znajdzie go na stronie tp)
Pozdrawiam
Huh? co ma ten temat wniesc?....

pardone, jak chcesz winić impuls elektryczny, który z takiej a takiej przyczyny leci przez stany.... to wychodzi na tej zamej zasadzie... nie ty sterujesz tym kierowcą co zamiast do niemiec wylądował w londynie....

Vanhelsen jest offline  
stary 10-09-2005, 00:26   #3
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Choptar
cos niecos wiem na temat routingu i nie rozumiem jaki wpływ na złe ustawienie routingu w NIEMCZECH !!!! ma TP?
Ma i to wiele, bo to oni maja umowe z ludzmi, ktorzy administruja ten router, tp placi kase za kierowanie ruchu przez ten router. Po rozmowe z kompetentnym operatorem dzialu reklamacji(a takich jest malo) mamy dokladne informacje co do tego. I on nas poinformowal, ze jesli bedzie duzo zgloszen, to po prostu tp sa albo zmusi adminow tego routera do szybkiej naprawy, albo zmieni router.
I po raz kolejny, zapewniam, ze cipsoft nie ma z tym nic wspolnego i nie moze nic na to poradzic.
Dr. Omader jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania