Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-04-2004, 13:34   #1
TomekMaster
Użytkownik forum

Data dołączenia: 14 04 2004

Domyślny CO...

Wstawiam nowy temat bo nie widze tu nigdzie odpowiedzi na moje pytania, wiec jesli jednak one sa to napiszcie mi gdzie a to mozecie skasowac..

1. Jaka bron powinien trenowac sorc??

2. Czy sorc ma jakies "bonusy" do treningu takie jak knajt czy pal??

3. Czy i czemu sorcem oplaca sie grac???
TomekMaster jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-04-2004, 13:44   #2
wjskatecrew
Użytkownik Forum

wjskatecrew's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2004

Stan: Niegrający
Gildia: Roll Deep
wjskatecrew ma numer GG 5203597
Domyślny

osobiscie sorcem nie gram ale
sorc ma molo capa wiec
jakas dobra ale lekka bron np skull stuff lubb fire sword a co do skili to o to nie trza sie martwic bo sorc skili nie potrzebuje (bojowych) mam kumpli sorcow i oni biegaja w blue robie nogi tez jak naj lzejsze i bronie wymienione wyzej
wjskatecrew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2004, 13:48   #3
Lig@
Użytkownik Forum

Lig@'s Avatar

Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld

Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
Domyślny

GHranie sorciem wymaga duuuużo czasu - trenowanie mg lvl/robienie run = czas na regeneracje many = długie czekanie....

Ale sorc na dużym lvl'u (dużo many i mana shield) i z wysokim mg lvl to można poszaleć...

aha i czemu pytasz o sorca i broń dla niego umieszczasz w dziale potwory / Jest dział "profesje" i "bronie i przedmioty"...
Lig@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2004, 13:55   #4
TomekMaster
Użytkownik forum

Domyślny

Hehe no to taki przypadek jest
Nie wiem co sie dzieje bo e Tibie gram
stary 16-04-2004, 14:06   #5
WuZet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 02 2004

WuZet ma numer GG 8188111
Domyślny

Sorc ma avanse w walce bronią ale baaardzo rzadko.
WuZet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2004, 14:34   #6
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Stan: Na Emeryturze
Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez TomekMaster
Jako doswiadczony sorc postaram sie pomoc.

1. Jaką chce, no moze wykluczajac dystansową. Magowie zazwyczaj trenuje cluby ze wzgledu na skull staffa (spory atak, mala waga) ale trafiaja sie wyjatki. Ja osobiscie uzywalem firesworda (niewiele niewiele ciezszy ale wiekszy def).

2. To Ci juz wyjasnili poprzednicy. Dopowiem tylko ze sorc ze skilem ataku czy defa 30 to zadkosc. Mi udalo sie osiagnac 20/25.

3. Prawdziwa zabawa sorcem zaczyna sie od okolo 40 levelu (mile wdziany PACC), wczesniej straszna monotonnosc (roty, roty i jeszcze raz roty). Mag na wysokim levelu (i mlvl) budzi respekt. Jednym czarem spontanicznym potrafi wywolac ogromne straty Hp w zasobach energii swoich wrogow. Runem UH leczy bardzo silnie (przydaje sie na grupowych huntach). Tworzy runy SD, dzieki nim moze solowac bardzo silne potwory (duzy mlvl).

Jezeli jestes cierpliwy i masz sporo czasu na granie to jak najbardziej polecam ta profesje.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2004, 18:14   #7
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

Sorc to najciekawsza(wg mnie) postac-knightem chodzisz i tluczesz, raz na jakis czas sie UHniesz; Pallem podobnie tylko na odleglosc i mozna sie pozachwycac jakie zajebiste hity wchodza czasem; Druid-taki sorc ale bez kilku fajnych czarow
A SORCEM: Gdzies do 20 lvla to moze i jest nudno ale potem to... Nie podskakiwac A od 27 to mozna naprawde zaszalec z summonami Ale mysle ze okolo 30 to juz KONIECZNIE pacca bo inaczej to mija sie z celem(wolny regen many, brak waznych czarow etc....)
Co ciekawe sam jestem sorc a nie zamierzam kupowac PACCa...Tj nie zamierzam wydawac na niego kasy-ale jak ktos zaufany bedzie sprzedawal za gp to...
Sorce rox i koniec i kropka-ja jak gralem przez chwile knightem(ktorego do niedawna mialem w podpisie to juz na 8 lvlu mi sie zaczynalo nudzic-a sorcem mam MOTYWACJE ze jeszcze te 2 lvle i sobie kupisz sd... Jeszcze te 5 lvli i sobie zsummonujesz dsa... Jeszcze costam i costam... A knightem? PSINCO-jeszcze 2 lvle i pojdziesz na cyclopy...Jeszcze 2 lvle i na PoH...I klikniesz sobie na GSa i bedziesz sie podniecal z jakimi potworkami ty walczysz... Nuda, nuda, nuda...
Sorc z kilkoma sd'kami i gfb RzAdZi i nic mu nie podskoczy
PS. Gdyby nie sorce to by sie nawet demonow nie dalo huntowac bo by sd nie bylo
stary 16-04-2004, 18:38   #8
elite
Użytkownik Forum

elite's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2004
Lokacja: Wrocław

Imię: Tizon Jeon
Profesja: Paladin
Świat: Iridia
Poziom: 44
Poziom mag.: 15
Domyślny

Co wy gadacie, że do 40 levela na roty??? Robisz bp hmm, kilka explosii, GFB i rozne inne, to w 3 h masz 20k expa i troche ciekawiej jest bo mozna sobie w zerki powalic , lub czasami sprawdzic hita z SD w deagona
stary 16-04-2004, 18:47   #9
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

1)Cluby
2) Do magic level
3)opłaca sie bo każda postać jest dobra. sorc ma SD.

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2004, 22:48   #10
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez elite
Co wy gadacie, że do 40 levela na roty??? Robisz bp hmm, kilka explosii, GFB i rozne inne, to w 3 h masz 20k expa i troche ciekawiej jest bo mozna sobie w zerki powalic , lub czasami sprawdzic hita z SD w deagona
Nie kalkuluje sie. Nie zwroci Ci sie za za zuzyte runy, a na rotach naklepiesz 10 k expa w godzine i sporo kasy wyniesiesz. Rachunek jest prosty.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
stary 16-04-2004, 23:42   #11
TomekMaster
Użytkownik forum

Domyślny

No dobra ale gdzie na te roty chodzic?? I w jakim miescie sie odradzac??
stary 17-04-2004, 07:36   #12
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Domyślny

Jak masz PACC to najlepiej na darashii, jesli nie to polecam okolice Venore, kopalnie na zachod od Kazordoon (dwarfy, roty), ewentualnie Hellgate.
Co do miasta to proponuje jakies blisko respa, czyli Kazoo lub Venore.
stary 17-04-2004, 07:38   #13
Barts
Użytkownik Forum

Barts's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Hell

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Askara
Poziom: 40
Poziom mag.: 44
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Magus
Cytuj:
Oryginalnie dodany przez TomekMaster
Jako doswiadczony sorc postaram sie pomoc.

1. Jaką chce, no moze wykluczajac dystansową. Magowie zazwyczaj trenuje cluby ze wzgledu na skull staffa (spory atak, mala waga) ale trafiaja sie wyjatki. Ja osobiscie uzywalem firesworda (niewiele niewiele ciezszy ale wiekszy def).

2. To Ci juz wyjasnili poprzednicy. Dopowiem tylko ze sorc ze skilem ataku czy defa 30 to zadkosc. Mi udalo sie osiagnac 20/25.

3. Prawdziwa zabawa sorcem zaczyna sie od okolo 40 levelu (mile wdziany PACC), wczesniej straszna monotonnosc (roty, roty i jeszcze raz roty). Mag na wysokim levelu (i mlvl) budzi respekt. Jednym czarem spontanicznym potrafi wywolac ogromne straty Hp w zasobach energii swoich wrogow. Runem UH leczy bardzo silnie (przydaje sie na grupowych huntach). Tworzy runy SD, dzieki nim moze solowac bardzo silne potwory (duzy mlvl).

Jezeli jestes cierpliwy i masz sporo czasu na granie to jak najbardziej polecam ta profesje.
heh
10 club axe sword wszysto ma podobna wage
moj 40 lv master mial 22/26 (prawie nie trenowane)

eee nie pierdol X_X ja tam Hmmy i na guardy jechalem hmmy robilem jak mialem lagi albo nie mialem run prawdziwa expownia zaczyna sie od DSa (smoki) pozniej lider (smoki i dle) pozniej juz guardy/necro/dle/smoki/hunt z kolegami

Sam wybierasz gdzie chcesz isc

wybor maga to dobra decyzja jak chcesz walczyc PvP juz niejeden raz pokonalem magiem palkow na 2x wyzszych lvach ale osobiscie jesli chodzi o profesje znacznie bardzoiej polecam druida latwiej sie expi =]
Barts jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-04-2004, 06:45   #14
REd
Użytkownik Forum

REd's Avatar

Data dołączenia: 23 07 2003
Lokacja: Poznań

REd ma numer GG 1388248 REd ma login Tlenu i_own@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Matheous
Sorc to najciekawsza(wg mnie) postac-knightem chodzisz i tluczesz, raz na jakis czas sie UHniesz; Pallem podobnie tylko na odleglosc i mozna sie pozachwycac jakie zajebiste hity wchodza czasem; Druid-taki sorc ale bez kilku fajnych czarow
A SORCEM: Gdzies do 20 lvla to moze i jest nudno ale potem to... Nie podskakiwac A od 27 to mozna naprawde zaszalec z summonami Ale mysle ze okolo 30 to juz KONIECZNIE pacca bo inaczej to mija sie z celem(wolny regen many, brak waznych czarow etc....)
Co ciekawe sam jestem sorc a nie zamierzam kupowac PACCa...Tj nie zamierzam wydawac na niego kasy-ale jak ktos zaufany bedzie sprzedawal za gp to...
Sorce rox i koniec i kropka-ja jak gralem przez chwile knightem(ktorego do niedawna mialem w podpisie to juz na 8 lvlu mi sie zaczynalo nudzic-a sorcem mam MOTYWACJE ze jeszcze te 2 lvle i sobie kupisz sd... Jeszcze te 5 lvli i sobie zsummonujesz dsa... Jeszcze costam i costam... A knightem? PSINCO-jeszcze 2 lvle i pojdziesz na cyclopy...Jeszcze 2 lvle i na PoH...I klikniesz sobie na GSa i bedziesz sie podniecal z jakimi potworkami ty walczysz... Nuda, nuda, nuda...
Sorc z kilkoma sd'kami i gfb RzAdZi i nic mu nie podskoczy
PS. Gdyby nie sorce to by sie nawet demonow nie dalo huntowac bo by sd nie bylo
Woo! Super! Ale jak taki sorc jest bez many i runów to dupa zbita, a knight wali równo. -.-
REd jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania