Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów

Notki

Wydarzenia ze światów Na tym forum możesz porozmawiać o wszelkich ważnych wydarzeniach z Twojego serwera.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-09-2005, 09:29   #1
Yoshinaka
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 09 2004

Problem Jaka wojna?

Nie grałem dosyć długo - powód? - urlop i totalny brak czasu. Loguje sie jakoś tak niedawno a tu od razu od kumpli zostalem zasypany wieściami że jest jakaś wojna a dokładniej BR vs reszta świata. Nie wymyśłiłem sobie tego bo mi kilka osób mówiło o tym. Czy ktoś może mi powiedzieć dokładnie jak to sie zaczęło, jaki jest stan walk i w ogole co i jak? Z góry dzięki.....
Yoshinaka jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-09-2005, 09:32   #2
.::~Arbuz~::.
Guest

Cool

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoshinaka
Nie grałem dosyć długo - powód? - urlop i totalny brak czasu. Loguje sie jakoś tak niedawno a tu od razu od kumpli zostalem zasypany wieściami że jest jakaś wojna a dokładniej BR vs reszta świata. Nie wymyśłiłem sobie tego bo mi kilka osób mówiło o tym. Czy ktoś może mi powiedzieć dokładnie jak to sie zaczęło, jaki jest stan walk i w ogole co i jak? Z góry dzięki.....
Może ktoś ci to wytłumaczy... ale przydało by się żeby wiedzieć na jakim to świecie??
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2005, 12:46   #3
Yoshinaka
Użytkownik forum

Domyślny

Arbuzik, jak otwierałeś tego posta to nie widziałeś takiego wyrazu przy temacie - CHIMERA?
Yoshinaka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2005, 15:58   #4
Lord Sozeron
Użytkownik Forum

Lord Sozeron's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004
Lokacja: Łódź

Imię: Sozeron
Profesja: Knight
Gildia: Brak
Świat: Isara
Poziom: 11
Skille: 60
Poziom mag.: 4
Lord Sozeron ma numer GG 4487793
Domyślny

BR KONTRA CPL (CHIMERIAN PROTECTED LAGUNE) TO cHyBA O TO CHODZI
Lord Sozeron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2005, 16:45   #5
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2004
Lokacja: WWA

Stan: Na Emeryturze
Imię: --
Profesja: Elite Knight
Świat: Chimera
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Już jest tu jeden teamta o wojnie, co prawda nic tam nie ma konkretnego lae jest

Wojna jest pomiędzy Divine Aliance (br i mex) a Chimerian Protectorate league (reszta, sporo z USA, Kanady, troche polaków, holendrów, a nie tak jak pisze w innym temacie gildi złożonej głownie z polaków i szwedów...) Póki co wygrywa i to zdecydowanie CPL i raczej nei zanosi się żeby było inaczej, chociaż w DA jest trochę wiecej graczy tlyko że posiadają oni pvp na poziomie średnio rozwiniętych małp..ee.. tzn. brów...
Arathorn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2005, 16:47   #6
Warmendes
Użytkownik Forum

Warmendes's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Domyślny

Tak wogóle od zawsze były wojny na tym serverze z BR. Trzepiają sie o byle co więc trzeba coś z nimi zrobić...
Warmendes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2005, 18:23   #7
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Domyślny

@up, były ale w opisie SWOJEJ postaci masz błąd, Hell razor jest z Kanady
stary 20-09-2005, 18:27   #8
Viwaro
Użytkownik forum

Viwaro's Avatar

Lokacja: Warszawa

Imię: Viwaro
Poziom: 100
Skille: 89\86
Poziom mag.: 7
Domyślny

@Warmendes

Nie wiem z jakiej paki podszywasz się po Hell Razora.

A wojna jest z powodu tego że BRowie wyobrażają sobie że są panami na Chimerze bo mają wysokie levele. Gracze z CPL pokazuja im jednak że tak nie jest

Yours, Viwaro.
Viwaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-09-2005, 18:30   #9
Chimeryjczyk
Guest

Pergamin I Wojna Światowa

Sprawa 1)
Mógłby ktoś jakoś ukarać (zbanować etc) tego gościa nade mną (Warmendes)?
Tak się składa, że charakter Hell Razor (do jakiego ten jegomość się przyznaje) od samego pocżatku należy do jednej i tej smaej osoby narodowości Kanadyjskiej i nikt nigdy nie słyszał, by choć jednego słowa użył po Polsku, a już zwłaszcza żeby pisał puste posty o wojnie, o której akurat powinien wiedzieć baaardzo wiele jako jeden z liderów CPL.

Sprawa 2)
a) Na przełomie lipca - sierpnia Jeden z 100+ Br's został shackowany. Między innymi stracił SoV (se sprawdźcie co to, jesli nie wiecie). SoV pojawił sie na aukcji - kupił go Ardorius (przebił oferty BR'sów). BR's oczywiście zarządali (bezskutecznie) zwrotu. Po nieudanych próbach, zdybali Ardoriusa i Sinadrę w Hellgate - spory trap, pretekst: SoV, prawdziwy powód: zwykła niechęć, tudzież nienawiść. Sinadra tam zginął (po stracie kilkudziesięciu BP's of UH) - trwało to sporo czasu.
Draxido oczywiście poparł Sinadrę i razem wypowiedzieli "wojnę" BR's z Black Pride (Najiwus i s-ka).
Obu poparło Seventh Seal (Aflu, Ardorius, Dirval [wtedy już skasowany - ojej, jak mi przykro]) i też wypowiedziało wojnę Black Pride.

b) Rozpoczęła się trwająca z górą miesiąc mniej więcej wyrównana walka. BR'sów było więcej i z o wiele wyższymi lvlami (średnia to jakoś 110, dla SS: ok 90), ale słabiej zorganizowani niż SS (aktywnie grało tam z 5 osób, reszta retired).

c) Dziesiątego września, odbyła się masakra w Hell Gate (mam pełen zapis TibiCamowy).
- Sinadra wymyślił plan eksterminacji,
- namówił 3 dotychczas neutralne gildie (Loyalty [Huggsta Bear i ska), Chmierian Protectorate Guild (all Protectors i s-ka) i Lolipops (Kairly, Nize***i i s-ka) do współudziału
- poszedł do Carlin gdy sporo BR's było online i zaczął bić jakiegoś (chyba Necroletico - 120 Elite) -> dostał PZ, więc stał się łatwą ofiarą
- Sinadra zaczął uciekać, dając się gonić 3em BR'om. Towarzyszył mu Ardorius.
- razem dobiegli do drzwi Hellgate, gdzie pozwolili się strapować 6ciu 100+ BR'som, w tym Cronne (114 lvl), Jaquera (156 lbl - highest lvl on the server) i kilku innym
- kiedy wiadome było, że więcej BRsów juz nei przyjdzie, dwie drużyny sprzymierzonych strapowały trapujących BR'sów
- po ponad pól godzinie walki, wszyscy BR'si zgineli (90, 114, 120, 156 i jeszcze jakieś 2 razy 100+ lvl).

d) Wkurzeni trapem i niehonorowym atakiem inni BR's się wkurzyli i przyłaczyli do Black Pride. Były to Pigs (Makiavelus i ska), Neverlands (jakieś średnie lvle jak na BR'sów 60 - 90) a dzień póxniej też Black Jackets (też średnei lvle jak na Brs: 50 - 90).
Ameryka Południowa stworzyła wtdy jendą gildię: Divine Aliance.
Anty BR's wszyscy połaczyli się w Chimerian Protectorate Guild.
Rozpoczęła sie Prawdziwa Wojna Światowa. Conajmniej połowa servera walczy aktywnie i jawnie, lub po cichu wspierając swoją stronę. Reszta kibicuje jak się da na forum i w grze. Na forum Chimery nie istnieją inne tematy niż wojna.
To nie ejst tylko wojna między największymi gildiami.
To wojna o przyszłość servera. Ma być Latynoski, czy nie-Latynoski.
Przegrani odejdą z Chimery.

e) Rozpczęła się semi-supremacja BRsów (2 razy więcej aktywnych graczy, mnóstwo wspierających i ch noobów, średnia lvlu wyższa o jakieś 30 lvli [to dużo, wiecie?]). Biegają sobie po serverze jak chcą, w dużych grupach. CPL siedzi w PZ'nach zwykle.
Jest to jednak "semi-supremacja" gdyż nie przekłąda się na fragi. We fragach nieznacznie wygrywa CPL (na tamten czas było 33 do 20 dla CPL, z tym, że CPL traciła swoje wyższe lvle: w tym Draxido 2 razy, podczas gdy dla BR's strata 120 lvla to kaszka z mleczkiem).

f) Przedwczoraj rozegrała się bitwa przy bramie Ab'Dendriel (mam filmy). Choć liczneijsi BR's, z uwagi na słabą organizację przegrali to. Starcili około 8 - 10 graczy, przeciw 2-4 em z CPL. Swietną robotę wykonali Ardorius i Sinadra jakimś cudem trapując Necroletico (120 elite), co pozwoliło go zabić.

g) Wczoraj rozegrała się masakra na Fermor Hills (oczywiście mam filmik - jedyne 5 minut, ale depcze krzyże).
Nie wiem, an ile było to planowane, na ile zaś spntaniczne.
Sinadra był strapowany na pierwszym piętrze przez około 15 BR's (60 - 156 lvl). Ardorius stał niopodal. Wyglądało to keipsko.
Wtem Draxido i Hellrazor zalogowali się tuż nad schodami na dół (na drugim piętrze).
Zeszli na dół.
UE
UE
UE
UE
UE
Około dziewsięciu BR's padło trupem (w tym szef BR'sów - Makiavlus, 106 lvl).
Draxido, Hell Razor, Sinadra i Ardorius uciekli do Hellgate gdzie czekali aż miną im PZ-locki. Stało się to, gdy stosunek zalogowanych BR's do Reszty Świata miał się jak 4:1 (+ przewaga lvlowa dla BR'sów).

h) Obecnie wciąż trwa "semi-supremacja" Divine Aliance (BR's).
We fragach jest obecnie jakoś 47 do 25 dla CPL. Nie odzwierciedla to jednak faktycznego stanu na polu bitwy.

Sznase na zwyciestwo CPL: około 10 - 20%.
Szansa na zwycięstwo DA: około 80 - 90%.

Powody:
- BR'sów jest więcej.
- Mają większe lvle.
- Mogą expić i zdobywać lvle (smierć: -1 lvl, tydzień grania: +2, +4 lvle, znów śmeirć, -1 lvl, znów exping: +3 lvle), deady ich prawie nei obchodzą, bo szybko odrabiają, za to CPLe nie mogą wyjść z PZ.
- Mogą expić i zdobywać kasę na runy. CPL wkrótce skończą się zapasy.
- Z czasem i BR's się zgrają i zaczną sprawnie walczyć w grupie. To będzie koniec CPL, i początek Br-imery.

P.S.
Na wypadek pytań:
Tak, jestem częścią konfliktu.

P.S.2
Sorki za masę literówek. Mam nową klawiaturę i jeszcz jej dobrze nie opanowałem.
I za nic nie chce mi się czytać całości i jej poprawiać.
Musicie jakoś to przeboleć.

Pozdrawiam.

Ostatnio edytowany przez Chimeryjczyk - 20-09-2005 o 18:35.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2005, 12:29   #10
^Zohop^
Użytkownik Forum

^Zohop^'s Avatar

Data dołączenia: 28 12 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zohop
Poziom: 60
Skille: 89/88
Poziom mag.: 6
Domyślny

Wiec... Akcja na Hillsach byla planowana to raz.
A dwa.. to my tez mozemy expic.

Reszta sie w sumie zgadza oprocz tego ze na poczatku rowniez Aflu zostal zaatakowany z tego co pamietam, no ale moge byc w bledzie

Wlasnie sobie expie na cycach btw
^Zohop^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2005, 17:06   #11
Chakuna ma tata
Guest

LOL Hunted

Zohop is HUNTED !! You are a dead
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2005, 17:45   #12
komar13
Użytkownik forum

komar13's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005

Profesja: Elder Druid
Gildia: Sharingam
Świat: Thoria
Poziom: 66
Skille: 22/26
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ^Zohop^
Wiec... Akcja na Hillsach byla planowana to raz.
A dwa.. to my tez mozemy expic.

Reszta sie w sumie zgadza oprocz tego ze na poczatku rowniez Aflu zostal zaatakowany z tego co pamietam, no ale moge byc w bledzie

Wlasnie sobie expie na cycach btw

mając 100 level to expienie na cycach jest smieszne. ja czynnego udziału nie biorę w wojnie - dostarczam tylko zapasy amunicji

btw.
jakies 2 tygodnie temu po małej przerwie nie wiedząc o wojnie, poszedłem sobie na Folde odwiedzająć Carlin = wróciłem cało, chyba miałem farta,co?

Ostatnio edytowany przez komar13 - 21-09-2005 o 17:46.
komar13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-09-2005, 18:29   #13
Chimeryjczyk
Guest

Domyślny

@Zohop
A tak, racja z tym Aflu.
Trudno spamiętać wszytsko .

BTW:
Good luck mate .

@ Wielki Komar
2 tygnodnie temu Twoja gildia nie była jeszcze częścią konfliktu .

Pozdrawiam
  Odpowiedz z Cytatem
stary 22-09-2005, 18:05   #14
Arathorn
Użytkownik Forum

Arathorn's Avatar

Domyślny

Na femour hills draxido nabił 8 fragów, DA to nie tlyko bry, większoć (albo nawet wszyscy) członkowie gildi Pigs to mexykańce, poza tym to chyba jest dobrze
stary 22-09-2005, 22:35   #15
komar13
Użytkownik forum

komar13's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2005

Profesja: Elder Druid
Gildia: Sharingam
Świat: Thoria
Poziom: 66
Skille: 22/26
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chimeryjczyk
@Zohop
A tak, racja z tym Aflu.
Trudno spamiętać wszytsko .

BTW:
Good luck mate .

@ Wielki Komar
2 tygnodnie temu Twoja gildia nie była jeszcze częścią konfliktu .

Pozdrawiam
Chimeryjczyku oj chyba była, ale to nie czas i miejscie na sprzeczki. żyje i mam się dobrze. co nie oznacza, że za przeproszeniem wqrwia mnie wojna i tego typu zagrywki. człowiek już sobie nie moze spokojnie poexpić czy potrenić na lekkim afk-u bo nie wiadomo czy jakiś brazyn na 60 levelu go nie rozwali.

Peace my brothers!!!
komar13 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2005, 17:42   #16
Viwaro
Użytkownik forum

Viwaro's Avatar

Lokacja: Warszawa

Imię: Viwaro
Poziom: 100
Skille: 89\86
Poziom mag.: 7
Domyślny

Jakto nie expimy?? Ja jakoś śmiało bije exp. W 2 dni nabilem ponad 500k.. Wiem że mało ale nie chce mi sie siedzieć przed kompem
Viwaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2005, 17:46   #17
BeinFester
Użytkownik Forum

BeinFester's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2005

Domyślny

Sry za odswieżanie dosc starego tematu ale to chyba lepiej niz zakładanie nowego.
Ktoś wie jaka jest aktualna sytuacja w wojnie? Bo te najnowsze posty ograniczja sie tylko do tego że cpl też może expić.

Ostatnio edytowany przez BeinFester - 28-09-2005 o 17:47.
BeinFester jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2005, 20:00   #18
Bida
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 05 2005

Domyślny

Chimeryjczyk mozesz dac linki do tych filmow?

P.S. Zycze wam wygranej
P.S.2. Widzialem film z wczorajszej walki na darashi. To bylo cos niesamowitego .
Bida jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-09-2005, 23:45   #19
Lord Sozeron
Użytkownik Forum

Lord Sozeron's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004
Lokacja: Łódź

Imię: Sozeron
Gildia: Brak
Świat: Isara
Poziom: 11
Skille: 60
Poziom mag.: 4
Lord Sozeron ma numer GG 4487793
Domyślny

****.... zabil mnie Hussto spadly mi 2 lv :/
on jest z DA

MIALEM 38LV A MAM TERAZ 36 LV
Lord Sozeron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-09-2005, 21:07   #20
^Zohop^
Użytkownik Forum

^Zohop^'s Avatar

Data dołączenia: 28 12 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zohop
Poziom: 60
Skille: 89/88
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BeinFester
Sry za odswieżanie dosc starego tematu ale to chyba lepiej niz zakładanie nowego.
Ktoś wie jaka jest aktualna sytuacja w wojnie? Bo te najnowsze posty ograniczja sie tylko do tego że cpl też może expić.
No jezeli chodzi o fragi to jest 60-35
^Zohop^ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania