Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.
Odpowiedz

Opcje tematu
stary 28-01-2006, 20:57   #1
bmatrix
Guest

Domyślny Sorc na cyklopach

Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy?? I czy będzie się to opłacało? Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać. Moje eq to: dark helmet, noble armor, plate legs, wand of plague (mam też słabsze), dwarven shield. Mogę strzelać z SD.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-01-2006, 21:36   #2
Mar Cin
Użytkownik Forum

Mar Cin's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20
Skille: 19/21
Poziom mag.: 21
Domyślny

Jeśli cycle walą lepiej jak huntery, to nie jestem pewny, ale jeśli mniej/tyle samo to spokojnie powinno ci się udać, tyle że ja bym użył magic shielda i mana fluidów. Jak poszedłem sobie ostatnio na huntera i co on mnie walnął to się mf'ałem i pechowiec padł dość szybko (a waliłem z wand of dragonbreath).

[EDIT] Spokojnie pokonasz, ja ostatnio wziąłem 2 na raz na klatę a mam 16 level (zużyłem 4 mana fluidy) [/EDIT]

Jajco mi się zjarało

To se dzisiaj nie pogram...

Ostatnio edytowany przez Mar Cin - 29-01-2006 o 11:44.
Mar Cin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 21:45   #3
Rapinus
Użytkownik Forum

Rapinus's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2005
Lokacja: Barlinek

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 40
Poziom mag.: 38
Rapinus ma numer GG 8414755
Domyślny

Koleś , bierzesz ruszczke, 2 bp mf i idziesz na POH.
Chodzisz tylko górny i dowlny resp cyców.. Weź pare HMMów (oczywiście musisz mieć czar Exura Gran!)
Odciągasz jednego cycka i się z nim "bawisz".
Aż zdechnie.
Archery zabijasz z hmm albo "półapką".
Nikt Ci nic nie zluruje , chyba że Draga to wtedy do góry zwiewasz po drabince...
Ja zrobiłem na 7 bp mf w 5 h na full respie z 22 na 25 lvl.
Pozdro

Pwned plx?
Rapinus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 21:45   #4
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Na cyce to ja chodzę na 15 lvlu z wand of dragonbreath i problemów nie mam. Raz położyłem 6 cycków jak mnie goniły (naraz!). Inna sprawa że potem siódmy mnie zabił... ale to już wina lagów i końca many. Weź sobie Dragonbreatha i leć na cyce. Ew. spróbuj z Plague.

Wkurzyłem, pochwaliłem, obraziłem kumpla? Podoba/nie podoba Ci się coś we mnie/moim avatarze/stylu pisania itp? Wyraź to TU, wstawiając mi notę.
----(\_/)
<=(x.x)=|-o - Stop zającom w podpisach!
--- (> <)
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 21:56   #5
Loron
Użytkownik Forum

Loron's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
Domyślny

Ja mam k-armor, tower shield, steel helmet, plate legi, jestem drutem z 22 shieldingiem i jestem w stanie zblokować cyca ze stratą zaledwie 30-40 hp używając quagmire rod (hity po ok. 43). Biorę około 8 mfów, ładuję full many, całe wolne cap wypełniam foodem i idę. Po 2-3 godzinach mam około 250 gp (samej kasy), około 10-15k expa do przodu i !6 manasów, bo mana idzie szybciej niż ją zużywam. Goniło mnie 8 cyców to 2 razy exura gran, 2 manaski bo many nie miałem i spokój.

Mount Sternum, tam se pochodź na cyce, a jak nie jesteś pewiem, lub masz klaustrofobię, to pod thais, 0 ryzyka, nawet pk prawie wogóle

Jeżeli bierzesz manaski, to kasa wydana na manaski zwróci się w pieniążkach, cały loot (halberdy, plate shieldy itp.) to tylko zysk. Oczywiście, jeżeli zrobisz wszystko dobrze
Loron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 22:12   #6
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bmatrix
Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy?? I czy będzie się to opłacało? Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać. Moje eq to: dark helmet, noble armor, plate legs, wand of plague (mam też słabsze), dwarven shield. Mogę strzelać z SD.
Lol,po update na cyclach możesz expić od 9 lvl'a

Najsłabsza różdżka,zwykłe leczenie.I lecisz

Powoli idą,ale jest.

Chyba zrobie kanikaze,i spróbuje rozwalić jedną ze słabszych róźdźek na 12 lvl'u draga,zobaczymy czy mi się uda.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 22:25   #7
Hokage
Użytkownik Forum

Hokage's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: elysia
Poziom mag.: 5
Domyślny

[quote=bmatrix]Czy na 19 levelu mogę chodzić na cyklopy?? I czy będzie się to opłacało? Bo wand of plague ma zasięg 2 i sądzę że będę musiał się często UHać. QUOTE]

Mozesz chodzić spokojnie ja od 8lv na cycach expie.Odradzam mt.sternum bo tam często blukują.

[quote=Walekifa]Chyba zrobie kanikaze,i spróbuje rozwalić jedną ze słabszych róźdźek na 12 lvl'u draga,zobaczymy czy mi się uda QUOTE]

Uda ci sie jeśli co każdym ataku draga będziesz sie Uhał,ale nie musze chyba muwic że to waste.
Hokage jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 22:28   #8
Jerzolux
Użytkownik Forum

Jerzolux's Avatar

Data dołączenia: 12 11 2005

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Domyślny

Cytuj:
Buahaha.Ja chodzilem na cyce na 9lvlu z wand of vortex lalem i eq:scale armor,leather boots,leather legs,soldier helmet i wystarczyla mi exura cyce som proste uwazaj tylko by cie ni dopadly chociaz byl 1 dead na cycach:moim palem otoczylo mnie 5 cyców z tego 3 zabilem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Noobek
Tibia na plyte czy bez?
Click here
Jerzolux jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 22:42   #9
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

[quote=Hokage]
Cytuj:

Uda ci sie jeśli co każdym ataku draga będziesz sie Uhał,ale nie musze chyba muwic że to waste.
Właśnie chce to zrobić z max. 5 uhami.Do nowicjusza nie muwisz niedługo ci dam filmik.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-01-2006, 23:03   #10
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

@Lorion:

Czyli expisz i zarabiasz mniej niz na rotach ..
stary 28-01-2006, 23:04   #11
Mofi
Użytkownik Forum

Mofi's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Wrocek

Profesja: Knight
Gildia: Daark
Świat: Berylia
Poziom: 31
Skille: 70/70
Poziom mag.: 5
Domyślny Eh...

przeciez 2 sqm to duzo ja chodzilem na ds w moonlight rod, gorzej jak byly lagi...
stary 29-01-2006, 09:03   #12
bmatrix
Guest

Domyślny

Na rotach i dwarfach zarabiam około 200 gp na godzine (kasy), a ktoś tam mówił o 250 gp na 2-3h. Jeszcze pytanie gdzie warto iść na cyce?? Na POH troche się boję, nie znam tych terenów. Myślałem o Mount Sternum ale ciasno tam i łatwo o zablokowanie. Nie mam PACC.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 09:08   #13
Leweracja
Użytkownik Forum

Leweracja's Avatar

Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niat Luza
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
Poziom mag.: 7
Adres Jabbera do Leweracja
Domyślny

Cytuj:
Na rotach i dwarfach zarabiam około 200 gp na godzine (kasy), a ktoś tam mówił o 250 gp na 2-3h. Jeszcze pytanie gdzie warto iść na cyce?? Na POH troche się boję, nie znam tych terenów. Myślałem o Mount Sternum ale ciasno tam i łatwo o zablokowanie. Nie mam PACC.

jakim cudem wy takie interesy robicie ?!

ile ty tych rotow zabijasz na ta godzine 10 i pare dwarfow ?
Ja jak kasy nie mam knightem to lece na jakos fibulke ja rociki zeby na pare uhow bylo ~ ~

who | grep -i blonde | date; cd~; unzip; touch; strip; finger; mount; gasp; yes; uptime; unmount; sleep
Leweracja jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 09:13   #14
Cassius
Użytkownik Forum

Cassius's Avatar

Data dołączenia: 28 11 2005

Imię: Aqeo
Profesja: Paladin
Gildia: Nie mam
Świat: Lunara
Poziom: 9
Skille: 33/31
Cassius ma numer GG 5869018 Send a message via Skype™ to Cassius
Domyślny

Bede se musial postac zmienic bo jak sorcery takie rzeczy wyprawiaja. Mnie cyc na 20lvl dednal (ale mialem polowe zycia i zero many na exura )
(> <)
To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!!
Cassius jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 10:42   #15
bmatrix
Guest

Domyślny

Hmm, chodzę do kopalni. Jak jest "świeży" resp to czasami wyciągam nawet po 300 gp. Z rota leci 0-15 gp z dwarfa chyba 0-10, więc szybko kaska leci. A na godzine zabijam po kilkadzesiąt rotów i dwarfów.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 10:55   #16
Rookslayer of Dolera
Guest

Domyślny Mount Sternum

Tylko jak się wam zechce zacząc explorowac Mount Sternum to nie radze zchodzic nizej niz -3. Ja raz se tak explorowalem patrze hole na poziom chyba -7 przy nim pusty vial, myśle se pewnie cos tam jest bo ktos pewnie manasa brał. I co?? Zchodze a tu kur** GS na mnie naciera. Na moim lvl bez mana shielda 2 strzly i zchodze. W ostatniej chwili dopadłem rope place i papa GS.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2006, 11:30   #17
Sindbat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2004

Domyślny

Ja expie na cycach na pohu i z 19 lvla awans na 25 i summonuje fire devila . Szkoda tylko, że jak za bardzo do mnie cyc podejdzie (a raczej podejdzie bo mam wand of plauge) to dostaje hita od FD za 80 (jak nie 88).
Raz 88 RP zlurował na mnie GSa ale uciekłem na drabinkę.
stary 29-01-2006, 14:58   #18
Xendo
Użytkownik Forum

Xendo's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Supervisors
Domyślny

ja osobiście na 12 lvl chodziłem na cyce ze snakebite rod głównie moim celem były Mount Sternum. Ale jak zawsze wpadł jakis hlvl i koniec expienia. Cyce na południe od thais polecam tylko rano, jak mało osób gra. Potem chodzi tam pełno "nowych" typu 8-9 lvl
Xendo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2006, 12:26   #19
Loron
Użytkownik Forum

Loron's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2005

Profesja: Druid
Świat: Nebula
Poziom: 30
Skille: ;P
Poziom mag.: 35
Domyślny

w Mount Sternum na pełnym respie, nie licząc podziemii, jest około ~18 cyców, z czego, żeby przejść z jednego końca na drugi, potrzebujesz około 10 minut (jeżeli zabijasz WSZYSTKO), tak więc, gdy dojdziesz do końca, cyce na początku zdążą się zrespić i ktoś zdąży je zabić

Wchodzi około 35-45 cyców na godzinę, a gdy pójdę do podziemii, to jeszcze z 5-10, czyli 40-55 (teoretycznie, jeżeli cyce na parterze przy wyjściach są stale tępione przez kogoś innego), co daje 6-9k expa na godzinę, no, może trochę więcej kasy , około 500 gp, ze 1 halabarda, parę steel i plate shieldów, kupę fooda, może 1 dark helmet i 1 club ring, więc jednak trochę więcej, niż napisałem wcześniej
Loron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-01-2006, 13:11   #20
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Loron
Wchodzi około 35-45 cyców na godzinę, a gdy pójdę do podziemii, to jeszcze z 5-10, czyli 40-55
Brawa dla tego pana, zrobil cos co ja od dawna planowalem, mianowicie wykazal ze Sternum suxx.

6-7k expa na godzine ma sie bez zadnych kombinacji srednio na rotowisku w Venore. Okolo 5-6k/h wyciagalem z dobra bronia na swamp trollach, podobnie na Ghostlandzie. Teraz nalezy sobie zadac pytanie gdzie sie wiecej zarabia i bezpieczniej expi: w Sternum czy w ww. expowiskach?

edit: trolle na Edron i roty na Darashii wychodza jeszcze lepiej ;o

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Opcje tematu

Zasady postowania