|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Lokacja: Zambrów
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 100
Poziom mag.: 6
|
![]() ...czyli co sciagnac, zeby byc bardziej bezpiecznym. Prosilbym LINKI do spybotow, dobrych skanerow on-line, itd. Oczywiscie chodzi zeby w tibii nie hackneli konta :/ Ja mam Win XP SP2, Outpost Firewall i AVG. To chyba nie wystarcza, wiec prosze o bezpieczne linki do dobrych programow.
Jezeli podobny temat byl i zostala udzielona odpowiedz z linkami, ktorych potrzebuje, przepraszam za zasmiecanie i prosze o link do tematu ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 05 2005
Lokacja: Gdzie mnie potrzebujesz?
Stan: Na emeryturze
Świat: Titania
![]() |
![]() 1. Nie ściągaj niczego, czego nie jesteś pewien.
2. Jeszcze raz przeczytaj pierwsze! ![]() 3. Ściągnij sobie najnowszego Kerio Firewall. 4. Skanuj kompa raz na kilka dni SpyBot'em i Adaware (obyma pokolei) 5. co jakiś tydzień używaj skanera online na stronie www.mks.com.pl Pozdro
#3 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie używaj Internet Explorera !
Wystarczy że wejdziesz na haxXorską stronkę i będziesz miał syf na kompie, ściągnij inną, takie jak Netscape, Opera, ja osobiście używam FireFoxa i jestem zadowolony. Podejrzany nowo ściągnięty plik przeskanuj przez http://virusscan.jotti.org/ Przeczytaj ten zbiór poradników http://forum.tibia.pl//showthread.php?p=41857#post41857
Shard, the Legend retired Ostatnio edytowany przez Shardzik - 25-01-2006 o 10:06. |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 10 2004
|
![]() 1.Możesz używać outposta firewalla albo firewalla w windowsie xp sp2
2.Polecam avast-nie spowalnia systemu za bardzo-ja mam 256 ram i mi chodzi dobrze na xp-ku 3.Avast ma mini firewalla w sobie + firewall windowsa xp sp2 = spora ochrona 4.Jak masz avasta + outoposta firewalla to działa tylko firewall w avaście-outpost wtedy jakby nie reaguje?Dlatego avast+firewall windowsa xp sp2 5.Ja mam tak ustawione i nie miałem przez 2 miesiące ani jednej próby włamu na kompa i ani jednego wirusa,konia,robaka itp. Używm aster city 1mb z publicznym ip czyli tym bardziej podatnym na ataki itp ale nieograniczonym-przy prywatnym ip-bezpieczniejszym jest jeden minus,często nie da się wysyłać plików na gg przyjaciół,p2p gorzej chodzą,gry online zdecydowanie wolniej chodzą-tibia laguje,więc wolę publiczne i szybkie ip oraz odpowiednie zabezpieczenie programami 6.Raz na jakiś czas możesz używać programow np. spybot-co szuka reklam i innych niechcianych programów szpiegujących 7.Avasta możesz mieć za darmo na rok ale ja polecam ściągnąć wersję professional i serial/craka do niego (jakby co to ja nikogo nie namawiam;p) 8.Zainstalować easy cleanera i sprawdzić w zakładce -autostart co ci się uruchamia z windowsem 9.Usunąć programy takie jak google toolbar,yahoo toolbar,gain,newnetdomains itp.Te programy potrafią się nawet przez przypadek zainstalować u nas i do niczego nie służą specjalnie a szpiegują i zawalają pamięć 10.Używaj opery albo firefoxa + wtyczkę adblock plus.Polecam też wtyczkę fasterfox i zaawansowane ustawienia-szybciej działają wtedy strony itp. Opera jest dobra ale zaawansowana strasznie i może sprawiać kupę problemow,firefox jest łatwy,multimedialny ale też ma trochę wad np. czasem nagle potrafi wyciekać pamięć i komp chodzi tragicznie wolno-ale to w miarę żadko. 11.Jak chcesz to używaj sobie tego outoposta ale ze względu że avast antivirus ma firewalla to może lepiej używaj firewalla windowsowskiego z avastem? |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Ja polecem troche rozsadku i rozumu, to jest najlepszym gwarantem bezpieczenstwa w internecie.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Moim zdaniem najlepszym antyvirem jest Panda, odkąd ją mam jeszcze mnie nie hakli a mam ją od póltora roku.
![]() |
![]() |
#7 |
UnlimitedWarnWorks
Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Polecam kasperskiego anty vira
![]() Mam go na kompie i jest git ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
|
![]() A ja polecam na przyszlosc, zebys zaczol myslec -.-' Ten temat powinien byc w OWION'ie nie tutaj. Reported.
@Edit: jakis modek, przeniosl temat, juz jest gut ;p
- Ostatnio edytowany przez Stefan12341 - 25-01-2006 o 13:44. |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: N 51°24' E 22°16'
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Astera
![]() |
![]() jesli chodzi o antyvira to szczerze mowiac mozna sie nawet bez niego obyc, tylko uzywac scanera online, najlepiej mksa.
Firewall- outpost mam go od dawna i chyba najlepszy jaki kiedykolwiek mialem No i oczywiscie spybot search&destroy, ad-ware ewentulanie tez moze byc.
Sława jej wszystkich przerasta, KoronA KielcE-duma miasta ![]() ![]() ![]() http://rapidshare.de/files/26504590/..._pk_1*****.html Pk cz1 http://rapidshare.de/files/27201800/...a_pk2*****.html Pk cz2 |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2005
Lokacja: Rzeszów--OwNz!-- Ilość postów: ok. 100
Stan: Na Emeryturze
Imię: Klopsik Pall
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
|
![]() Naprawdę polecam program NOD32. Wykrywa dosłownie wszystkie wirusy gejlogerry itp. A nie polecam pandy ... miałem i nie jestem zadowolony.
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Topic: Kazdy ma inne zdanie nie temat antywirusow, wiec ten temat ci nic nie da. Prosze, o to ankieta z pewnej strony. Sam wywnioskuj, ktory program jest najlepszy. To, ktory program jest najczesciej uzywany, swiadczy o jego dobrych wlasciwosc. Ja osobiscie "zgadzams ie" z ta ankieta, tez uzywam avast! i jestem zadowolony ![]()
- Ostatnio edytowany przez Stefan12341 - 25-01-2006 o 14:32. |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Co do topicu: Ja polecam ci nod32. Jeden z najlepszych antywirow na rynku. Co prawda komeryjny, ale cena jest bardzo przystepna. Dziala z szybkoscia swiatla nawet jak wlaczysz zaawansowana analize heurystyczna. Pozatym AdWare, SpyBota i jakas zaporke. Ale rozumu zaden progs ci nie zastapi ![]()
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 25-01-2006 o 17:47. |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Topic: a apropo tego co poruszyl Matek, czy zaporki, polecam "Kerio".
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() Cytuj:
Panda z kolei z pamiecia radzi sobie celujaca, ale z danymi na dysku gozej. Norton... ekhmm...
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() ja polecam hmm co bym mogl polecac..przedewszystkim polecam firewalla (zone alarm) dla nie doswiadczonych latwy w uzyciu bez potrzeby konfiguracij... nastepnie ad-adware .. tez jest gut dobrze skanuje i na koniec polecam antyvirusa nod32... lub av internetowe co do tego avasta to mam zastrzezenia moze wykrywa wirusy i dobre aktualizacje ale ma bardzo malo aktualizacj na temat trojanow i keyloggerow a na pocztek polecam przy formatowaniu kompa wyjac wtyczke od internetu... poniewaz jest dziura znaleziona przez polska grupe LSD (poland rox) i pelno syfu przy formacie sie instaluje dopiero zainstalowac firewalla i mozna podlaczyc neta
|
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() Cytuj:
efektyownosc 80% usuniete spywary z dysku- 90% znalezione w pamieci: 73% usuniete z pamieci: 65% Spy Sweeper Efektywnosc 92% znalezione spy na dysku 96% usuniete - 96% znalezione w pamieci: 100% usuniete z paieci- 100%
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() A pozatym, kazdy uzywat tego co lubi i pokazywanie jakichkolwiek statystyk mija sie z celem. Bo nie ma niestety programu idealnego. Nie bylo, nie ma i nie bedzie programu, ktory usunie z dysku wszystkie istniejace w sieci smieci.
![]() "Miła, błagam, nie zrozum mnie źle Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr" Moj jogger Ostatnio edytowany przez Matek - 27-01-2006 o 07:53. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 07 2005
Stan: Na emeryturze
|
![]() Ja korzystam z Avast! i z ZoneAlarma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |