Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-11-2006, 22:27   #1
Golion Xara
Guest

Domyślny Problem z kupnem PACC kartą

A więc posiadam kartę (taką co moge w bankomacie wyplacać i płacić w sklepach) o nazwie VISA ELECTRON (z chipem i paskiem). Konto jest w banku WBK (na umowie jest napisane "rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy). Na koncie posiadam prawie 100zł a nie moge kupic pacca przez element5 (procedure kupowania zaczynam na tibia.com) A wiec wszystko sie zgadza, tam jest podane ze moge kartą visa płacić wypełniam formularz poprawnie i wysyłam. Po chwili dostaje emaila od element 5 że sprawdzają moją dyspozycję a potem przysyłają kolejnego emaila że nie mogą obciążyć mojej karty. I to jest własnie ten problem. To BEZSENS. Może źle wpisuję numer karty? Pokażcie jak mam wpisać czy w jednym ciągu np. : 1111222233334444 czy może : 1111-2222-3333-4444 a może tak : 1111 2222 3333 4444 . Proszę o wyjaśnienie kogoś, kto już płacił karta za pacca tak jak ja. Błagam pomózcie bo szlag mnie trafia skoro mam kase a paca nie moge kupic. PLS

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-11-2006, 22:52   #2
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Kartą Visa Electron nie możesz płacić w internecie. Możesz właśnie jedynie w sklepie itp.
mBank posiada konto do, którego można sobie wyrobić kartę do płacenia tylko w internecie. Oprócz tego, masz też drugą, normalną kartę do bankomatu. Nie musisz mieć 18 lat, żeby założyć konto. Z tego co pamiętam potrzebujesz jedynie zgody rodzica.

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline  
stary 11-11-2006, 23:32   #3
zalfik
Użytkownik Forum

zalfik's Avatar

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Toruń

Stan: Niegrający
zalfik ma numer GG 2130859
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez http://faq4pbb.netforia.pl/index.php?id=7&cat=karty&start=0

Karty bankomatowe - karty przeznaczone do posługiwania się w bankomacie, nie można nimi płacić w sklepach. Przykłady takich kart to Cirrus (ze stajni Europay) oraz Plus (ze stajni Visa) (...)

Karty kredytowe - karty, dla których bank wydawca karty ustala okresowy limit wydatków. Limit ten jest zależny od zdolności kredytowej osoby ubiegającej się o kartę (stad duże znaczenie zatrudnienia, stosunku do służby wojskowej). Zazwyczaj bank wydawca nie oczekuje posiadania rachunku u siebie (tzn. zazwyczaj zakłada specjalny rachunek dla tej karty w celu ułatwienia wykonywania spłat zadłużenia - [wyjątki: Millenium i karty kredytowe VISA Electron - MK]). Cechą charakterystyczna kart kredytowych jest tzw. grace period, czyli czas w którym od wygenerowania zestawienia za ostatni okres rozliczeniowy należy spłacić kartę [wyjątki: MC Partner i karty kredytowe VISA Electron - MK]. Spłacenie całego zadłużenia z karty w tym okresie gwarantuje praktycznie bezpłatna eksploatacje karty. Szczegóły obsługi kart mogą się różnić, w zależności od banku wydawcy, różne też są dodatki dołączane do takiej karty (ubezpieczenia transakcji, ubezpieczenie na życie, zniżki w sklepach).
To tak zeby bylo bardzo jasno

Zaje*iste koszulki ^_^
Poradnik korzystania z HijackThis
www.ortografia.pl
zalfik jest offline  
stary 12-11-2006, 00:55   #4
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

No, żeby nie było, to może zrobię małą korektę: kartami bankomatowymi można płacić w sklepach. Chyba, że mowa o jakichś internetowych sklepach, ale to trzeba by doprecyzować. Myślę, że wszystko wyjaśnione.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania