|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Rybzor to moja dzifka
|
![]() Wpadlem na pewien pomysl... Mysle ze dobrym krokiem by pozbyc sie czesci nowych n00bow bylo by zalozenie testu po samej rejstracji. Nowy uzytkownik mogl by najpierw przeczytac regulamin a potem przystapic do testu z pytaniamy zwiazanymi z regulaminem forum. Aktualnie typowy nowy uzytkownik forum olewa regulamin i odrazu bierze sie za pisanie postow, ktore czesto nie sa zgodne z owym regulaminem. Teraz musial by wypelnick krotki test w ktorym byly by zawarte pytania typu "czy rozmawianie o questach na forum jest zabronione?" itd. Test nie byl by za trudny i za dlugi, ale zatrzymywal by nowego uzytkownika na jakies 5min. i przez ten czas mogl by sie on dowiedziec o panujacych zasadach na forum. Jezeli nowu user nie zdal by testu, nie mogl by pisac postow itd. ale mogl by pisac test jeszcze raz i tak az do skutku.
Co o tym myslicie? ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Pomysł uważam za genialny. Tylko myślę, że problem by był z jego wykonaniem - to forum takiego czegoś prawdopodobnie nie ma. Trzeba by było pisać od podstaw takie coś w PHP i łączyć z procesem rejestracji na forum - to dość trudne. Jestem ZA, ale nie wiem czy się takie coś da zrobić...
@re down: Jakbyś był już 17 godzin na nogach, bez snu to też byś tak pisał ![]() UwaŻam - uwaGa - wiem... ![]()
Zapraszam na forum Sony Ericsson. Ostatnio edytowany przez Gonzo von Krenzel - 18-08-2004 o 12:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: nie rozumiem pytania
Stan: Aktywny gracz
Imię: Veneos
Profesja: Elite Knight
Gildia: Perly Lotry
Świat: Calmera
Poziom: 75
Skille: 82/81
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() @up
Uważam sie pisze, nie uwarzam ![]() @topic Juz gdziesz slyszalem o tym pomysle... tak w tibii... zeby przed rejestracja zrobic test. Ale to raczej nie pomoze. N00bki chca miec duzo postow zeby sie mamusi pochwalic jacy sa tworczy wiec pisza o glupotach. Moim zdaniem ten pomysl nie wypali, a wy (tylko bez obrazy ![]() Ale z drugiej strony ^^ moglibyscie zrobic tak ze ten kto test obleje dostaje automatycznego bana na konto i IP ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Pomysł uważam za dobry, ale co z n00bami, które JUŻ są na forum? To trochę niesprawiedliwe, bo tibia.pl dla niektórych n00bów będzie sielanką, bo weszli przed wstawieniem testu, a dla innych torturami...
W mojej głowie zrodził się kolejny pomysł. Jeśli ważniejsi userzy i modkowie forum mieliby wątpliwości co do czyjejś znajomości regulaminu obowiązującego na Forum, gość dostawałby w jakiś sposób wirtualny test i jeśli by nie rozwiązał zostałby ukarany np. upomnieniem. Brutalna metoda, ale potrzeba więcej takich, bo tibia.pl staje się zbyt przyjazne n00bom. Z drugiej strony - ten test będzie... jakby to powiedzieć... powodować "odechcenie" się wielu ludzi od istnienia na forum... eee tam. Ich strata... Jeszcze jedno... jeśli ten pomysł wcielicie w życie (poeta plx?), nie wysyłajcie tego testu do Slonika, bo na bank go nie zda, a jak dostanie bana to nie będziemy mogli go po raz ponowny brutalnie wyśmiać. Cytuj:
![]()
Ostatnio edytowany przez TheNatoorat - 18-08-2004 o 08:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Szczecin
|
![]() Świetny pomysł popieram w 100% . Może w pewnym stopniu zmniejszy to ilość osób zwanych "noob'ami" .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 11 2003
Lokacja: Iława
![]() |
![]() Dobry pomysł ale test powinien się składać np.10 wybranych losowo pytań ze 100 bo nOOby bendą wielokrotnie prubowały się dostać na forum
![]()
ETERNIA-przyszły sorcer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 05 2004
Lokacja: Grajewo
|
![]() Ten pomysl mimo ze nie taki glupi otstraszalby wielu ludzi i wymaga duzego wkladu pracy, anie lepiej by bylo dawac bany za zlamanie regulaminu. Przykladowo gdy kiedys na innym forum za delikatne nachylenie regulaminu dostalem bana na tydzien to mi sie odechcialo takich lamac prawo forum, a jezeli czasowy ban nic nie da trzeba dac bana na ip i bedzie spokoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nikt ważny
|
![]() Popieram, teścik by się wszystkim przysłużył
![]()
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2004
|
![]() @ karat - ten pomysł jest dobry, bo mimo iż wielu noobów sie zniechęci za pierwszym razem, ale częsć może spróbować drugi raz.
A oasoba która czyta regulamin od razu przejdzie ![]() Propozuje żeby było wyamganych tylko 90% prawidłowych odpoweidzi, bo nikt się regulaminu na pamięć nie będzie uczył ;/
![]() |
#10 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 07 2003
Lokacja: St-ce/Ck
Stan: Niegrający
|
![]() Pomysł ogólnie nie jest zły, ale jesli nie bedzie dopracowny to raczej wyrzadzi szkody niz przyniesie jakikolwiek pozytek.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() uwazam za nie do konca dobry... chociaz na tym forum moze i by poskutkowal... chociaz takie coraz to nowe pomysly zeby pozbyc sie nowych userow czesto nie dzialaja na kozysc forum, moze sie ktos zniechecic itd... ja tam jestem za metoda nauczania kazdego
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2003
Lokacja: In a Galaxy Far, Far Away...
![]() |
![]() Re: Up
Oj nie musi... wazne zeby go przestrzegac a nie potrafic wyrecytowac z pamieci ![]() ![]() BTW. zaciekawila mnie twoja sygnaturka... "Aglatraela"... pewnie to zbieg okolicznosci ale to polaczenie nickow 2 moich znajomych... agla- aglaranna- moja kumpela, raela- rael- moj kumpel :> obaj fani sw ![]() ![]() ![]()