Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-11-2006, 18:23   #1
dukos
Użytkownik Forum

dukos's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2006

Domyślny problemy z radeon 9600 - wyzwanie dla najlepszych ! ;)

kupilem nowego radeona 9600 st i pomyslalem ze komp ogolnie zasyfiony, stery od nvidii wiec zrobie format zeby nic sie nie gryzlo. po formacie i zainstalowaniu systemu, kiedy win xp sie wlacza i widnieje ten napis zapraszamy wylaczyl mi sie monitor oO. po resecie bylo ok. wiec sobie mysle hmm, GTA! zobacze czy grafa bedzie taka super jak widzialem na ss z reklama karty. start new game itp, intro i kiedy powinienem juz grac znowu monitor sie wylacza. tak jest ze wszystkimi grami -.- karte kupilem w sklepie internetowym i gosc powiedzial zeby ja posprawdzac na innych kompach ale jak sie kogos o to pytam to kazdy wali taka scieme ze odnosze wrazenie ze maja mnie za kompletnego glupka, myslac ze w to uwierze. kij z nabami. gosc napisal ze moze byc to wina zbyt slabego zasilacza. napisal ze 350 logica czyli taki co mam ja, moze dzialac a moze nie, zaleca jakiejs porzadnej firmy. sobie mysle bez jaj! karta wcale nie jakas super nowa a 350 mu za malo!? grr nie bede mu tego odsylal do sprawdzenia bo jesli bedzie sprawna ostro zabule znowu za wysylki, on wtedy nie pokryje tego, wiec wole sie wypytac ludzi o ile to mozliwe a reklamacje potem. lookalem po innych forach to ludzi wtierdza ze to wina sterownikow (ale po instalacji wina tez sie monitor wylaczyl a mozna powiedziec ze nie bylo jeszcze sterow poza tymi systemowymi) albo zasilacza (juz wiecie co mysle na ten temat a wogole to kolega ma cos kolo 300 i ta sama karte i chodzi ok). co o tym myslicie?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-11-2006, 18:51   #2
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Możliwe że się przegrzewa albo jest uszkodzona ... kiedyś miałem podobny problem (z kartą GF 2 xD). Po jakimś czasie grania komp się resetował, okazało się że tam jakaś seria tych kart była wadliwa i mi wymienili w sklepie.
stary 18-11-2006, 21:33   #3
Oxygane
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2003

Stan: Niegrający
Oxygane ma numer GG 4384632
Domyślny

Również może to być wina zasilacza. Karta próbując wyświetlić obraz gry ma duzo wieksze zapotrzebowanie na waty, niż gdy pracujesz w aplikacjach biurowych. Polecam zmienić komputerową elektrownie na jakiegos Tagana, Anteca czy też Fortrona, te ostatnią oferują bardzo dobrą jakość w stosunku do ceny. Btw. Zasilicz jest chyba najmniej docenianym elementem pc'ta, a to błąd.
Oxygane jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania