|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Więc tak... kilka dni temu zobaczyłem SS jak taki jeden hi lvl blokuje demona.... ale jak...
MIAŁ NA SOBIE TYLKO SHIELD (Mastermind shield) (ofc. caly set i hełm miał, butki też) ale 1 rękę miał wolną!!! - czemu....? przecież gdyby włozył chociaż takiego Fire sworda to już 20 def więcej i zeszłoby mniej UH.... Czy chodzi o to że liczy się tylko def. tego co ma więcej defence puntów...? [czyżby było tak że jeżeli nosze FS's i Mastermind shielda to liczy się tylko defence shielda a u sworda liczy się tylko to zeby mieć czym atakować???] Czy może chodziło o to żeby szybko przerzucać na kusze??? - TO BYŁ PALLADYN HELP PLZ ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Prawdopodobnie był to ten drugi powud choć może poprostu niewzioł sworda ??
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Z tego co wiem to liczy się tylko atak tego przedmiotu ktory ma wyzszy def. tak więc jak masz mastermind shielda i FS'a, to tak jak sam napisałeś liczy sie tylko def. shielda. Jestem tego pewny na jakieś 90% (Tak wynika z moich własnych doświadczeń)
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 02 2004
Lokacja: Dębowy Zagajnik
|
![]() Jezeli to byl paladyn to najprawdopodobniej mial 1 reke wolna zeby miec mozliwosc szybkiego "przejscia" na kusze.Zobacz Paladinke,on w jednej rece ma demon shiled(bardzo lekki zreszta i sporo def dzieki temu wezmie wiecej boltow i runek) a druga wolna,w bp zawsze ma kusze.Wniosek nasuwa sie sam chcociaz nie wiem po co zadawales te pytanie skoro sobie sam odpowiedziales.
@Down Skoro ma MMS to raczej ma spory lev i byloby glupie branie wluczni do blokowania. Ostatnio edytowany przez Villen - 23-08-2004 o 01:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2004
![]() |
![]() a pod demonem nie zauwazyles wluczni czasem moze akurat mial wlucznie wywalono wpotwora
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
![]() |
![]() eeee imo def broni tez sie liczy bo po co takto swordy mialby wiecej def?? zaden knight by nimi nie walczyl a jednak wiekszosc osob wibiera wlasnie swordy....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 07 2004
|
![]() Cytuj:
btw. zapraszam tutaj: http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=9709
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: Spod Budki z Piwem
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bahzell
Gildia: The Twilight of Doom
Świat: Chromaggus
Poziom: 80
Skille: 400/400
|
![]() Hmmm najprawdopodobniej powodem było zwiększenie szybkości przerzucania kuszy (tylko jeden przedmiot), chociaż nie można wykluczyć tego iż nawalał z speara. Wbrew pozorom Speary nie są takie słabe, dmg z nich jest porównywalny do dmg z boltów, tylko że mają mniejszą szansę na trafienie. Może koleś wybrał się spróbować kilnąć demona z samych włóczni (sam dla jaj szedłem z włóczniami i tarczą na smoki, okazało się że tracę jednego uha więcej na smoka niż kiedy używałem boltów).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() @chomikvader:
a odjac ci reputacje > : ) juz bylo wiele razy wyjasnione, ze def broni sie liczy... a pewnie i tak chodilo i szybsze wziecie do reki kuszy [co zreszta wszyscy napisali...] |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2004
|
![]() Już tyle razy było mówione że się liczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Szczecin
|
![]() Ale moze on jak blokowal mial ice rapiera i jak walna to mu zniknol
poniewaz gdy sie wali z ice rapiera to po pirwszym hicie znika jak kazdy wie . widzicie nikt niewpadl na ten poomysl co ja wiec + do mnie plz narqa |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik forum
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
Na pewno miał tylko tarczę żeby szybko zmienić na kuszę :/ chyba ze runy chciał robić ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() amagad nie mial po to zeby zmienic na kusze tylko po to ze nie potrzebny mu byl miecz
Liczy sie tylko def z przedmiotu ktory ma wiecej DEF dlatego 2 tarcze np. nic nie daja, wiec jesli mial by fs zajmowalo by mu to reke i capa bo i tak nic to nie daje w sasiectwie mms! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik forum
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Głęboka otchłań Ulubiony browar: Żywiec
![]() |
![]() Chomikvader myśmy już sobie dyskutowali na temat tego czy się dodaje czy nie, w temacie do którego dałeś link. I nadal nie wyjaśniłeś skąd ta bzdura została wyssana czy z palca u ręki czy nogi.
![]() Co do tego, że "jedna ręka wolna" to dlatego, że jest paladynem i szybciej na kuszę się zmienia. Jakiś *M*A*R*C*I*N* wali coś o Ice Rapierze. Widziałeś żeby jakiś paladyn walił ze swordów na przyzwoitym poziomie? Zdarzają się czasem jakieś odchyły tego typu, ale tacy kolesie nie osiągają wysokich lvl. A to dedykuję wszystkim którzy pieprzą o dwóch tarczach i takie tam. Dwie tarcze nic nie dają bo kiedyś na blokowanie knight brał dwie tarcze i miał lepszy blok, ale to zostało usunięte i dlatego to nic teraz nie daje. I nie ma to nic wspólnego z wiekszym def. Teraz można brać dobrą tarczę i broń która ma siłą rzeczy mniejszy def ale zawsze jakiś def się dodaje. WIĘC SIĘ DEF BRONI I TARCZY DODAJE. Słyszałem, a raczej przeczytałem tu na forum kiedyś taką teorię, że tarcza to też broń tylko o ataku równym 0 ![]() Chciałbym zauważyć, że każdy przedmiot to jakaś tam część kodu programu o różnych właściwościach reprezentowanych tylko przez ładną grafikę którą my oglądamy.
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2003
|
![]() @Bal Ur
Nic dodać nic ująć (+dla Ciebie ![]() Do tematu tak jak juz wiekszosc pisala tylko tarcze mial palladyn po to aby zmieniać szybciej kusza-tarcza ![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Piła
![]() |
![]() Hmm. Jak ja byłem na demonach to blokował mi je 115 palek i miał tylko tarcze na sobie. Po jakimś czasie porzyczył bright sworda od mojego znajomego. Tak to u mnie wyglądało.
[Napis na bramie Piekla] Przeze mnie droga w miasto utrapienia, przeze mnie droga w wiekuiste meki, przeze mnie w naród zatracenia. Jam dzielo wielkiej, sprawiedliwej reki. Wzniosla mie z gruntu Potega wszechwlodna, Madrosc najwyzsza, Milosc pierworodna; starsze ode mnie twory nie istnieja, chyba wieczyste - a jam niepozyta! Ty, który wchodzisz, zegnaj sie z nadzieja..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Głęboka otchłań Ulubiony browar: Żywiec
![]() |
![]() Nikt tu nie napisał, że paladyn nie może używać mieczy itp.
Może, ale tylko tak dla zwały bo w broni kontaktowej awansuje wolniej niż rycerz. Pozatym jeden punkt więcej w statystykach to zawsze coś no nie. ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
|
![]() Ja mam inny pomysł ...
Podchodząc do tematu nieco na luzie proponuję taki wariant : Ten palek miał wysoki level , albo bardzo wysoki level. W ramach relaxu , dla własnej przyjemności i aby zaimponować kumplom mógł owego demona nawalać z łapy i sprawdzić jak długo wytrzyma. Potem wezmie uha i spox , wali normalnie. A kumplom pokaże fotkę i powie , patrzcie i podziwiajcie , walczę z demonem na pięści .... caoxsude - plus dla Ciebie , masz wspaniały avatar !!! Ostatnio edytowany przez Angelus - 28-08-2004 o 18:43. |
![]() |
![]() |