Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 31-08-2004, 08:55   #1
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny Doom 3

Czyli dyskusje, pytania, odpowiedzi, klotnie, zapowiedzi rozgrywek multiplayerowych, nowych modow etc... Mam pierwsze pytanie - Jakie sa Wasze odczucia, dotyczace Dooma 3? BO jak dla mnie, ta gra jest nieziemska...HAVOC, system oswietlen, klimacik, dzwieki (zwlascza to pukanie w drzwi, odglos otwierania i krzyk naukowcow~ ahh, miodzio)...
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 31-08-2004, 12:28   #2
Ulrek
Użytkownik Forum

Ulrek's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003

Ulrek ma numer GG 2872951
Domyślny

Nie było już czasem takiego tematu?

W sumie, co z tego, ta gra jest genialna!

Zamieszczam dwa screeny:

Po więcej zapraszam tu: http://www.doom2.ath.cx/index2.php?a=scrdoom3

Gdy gramy w dzień jest to po prostu bardzo dobra strzelanka, w nocy zmienia się w horror straszniejszy niż laleczka czaki, drakula i Aliens versus Predator 2 razem wzięte. Interaktywność mogłaby być większa (dlaczego nie da się rozbić tych monitorów?) ale i tak jest pełno zabawy z podrzucaniem pudełkami albo martwymi ciałami. Wystarczy że uderzysz dobrze ręką i obserwujesz latającą klawiaturę
Gra jest bardzo realistyczna (nie ma tak, że do przycisku wystarczy podejść). Mamy tu komputery, z których korzysta się podobnie do tych rzeczywistych. Czyli: mamy kursor, na ekranie różne przyciski itp. W pewnym momencie możemy spotkać niejakiego pana L. Kaczynskiego .
Nasz PDA (podręczny komputerek) również zachowuje się jak prawdziwy.
Fabuła jest dopracowana, niemal każda karta pamięci pozostawiona przez martwych naukowców zawiera różne e-maile, takie jak spam, listy od najbliższych czy czysto służbowe informacje. Innym razem poważnie wystraszył mnie log głosowy (w grze nie ma napisów, ja mam angielską ORYGINALNĄ wersję, więc trzeba się wsłuchiwać) - koleś opowiadał o różnych głosach.. i to było straszne. Albo innym razem jak kolesiówka zaczęła krzyczeć "help me" a potem wyszedł jej z głowy Lost Soul. Który w Doomach 1 i 2 wyglądał tak:

Dużo się zmieniło w ciągu tych ostatnich kilku lat, co nie?
Podobnie Cacodemon w trójce praktycznie niczym nie przypomina tego z poprzednich części:

Sorry za te czarne śmieci na gifach, ale obrabiałem je ze screenów z gry, w edytorze graficznym nie było widać tych czarnych kropek, a potem już nie chciało mi się poprawiać.

Kod sieciowy Dooma 3 moim zdaniem jest kiepski. Amatorzy zrobili ZDaemona, profesjonaliści Dooma 3. ZDaemon laguje od czasu do czasu, Doom 3 zawsze gdy w pole widzenia wejdzie inny gracz.

Mówił: Zalewa
"May teh ACID be with you!"
- end of log.
Ulrek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 31-08-2004, 21:26   #3
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Cytuj:
Gdy gramy w dzień jest to po prostu bardzo dobra strzelanka
Polemizowalbym... Kiedy - w srodku dnia! Ale przy pustej chacie =P Wiec, kiedy wbilem sie do pomieszczenia z pulsujacym, krwistym czyms na scianach, 4 swieczkach i pentagramie na srodku pomieszczenia, z kobiecym szeptem"Help me!" w sluchawkach... Cooooooooooooz, dlugo by opowiadac, wystarczy, ze gdy uslyszalem odglos domofonu, spieprzylem sie z krzesla =P
Cytuj:
w nocy zmienia się w horror straszniejszy niż laleczka czaki, drakula i Aliens versus Predator 2 razem wzięte
Exactly! Zaczynam grac, za oknem ciemno - a okna nie widac, bo zasloniete... Godzina 22, wchodze do pomieszczenia, ciemno...Nagle wysiada zasilenia, z sufitu spada lampa, wisi na jednym kablu i psychodelicznie oswietla pomieszczenia...Zapalam moja latarke, powoli podchodze do zalomu - i nagle, na prostopadlej do zakretu scianie widze cien zblizajacego sie zombie... WYjmuje strzelbe, czekam przy drzwiach na pojawienie sie stwora... Ahhhhhh, i pomyslec ze to tylko ciag zer i jedynek =] Naprawde, ta gra trzyma w napieciu!
Cytuj:
Interaktywność mogłaby być większa (dlaczego nie da się rozbić tych monitorów?)
Nie wiem! Zwlaszcza, ze przytargalem raz beczke do monitora...Strzelalm w beczke, ona poszla sie yebac, a monitor jak stal tak stal +P Jest jeszcze jeden bug - czemu do cholery nie widac sladow po kulahc na scianach!! Czemu 3/4 okien jest pancernych!! Czemu na pancernych szybach nie widac rys?? =P
Cytuj:
ale i tak jest pełno zabawy z podrzucaniem pudełkami albo martwymi ciałami
Powiedz jeszcze o tym, ze martwe ciala sa masakrycznie pieknie wyrenderowane...Czasami az mam wyrzuty sumienia, kiedy je staram sie pocwiartowac =P Szkoda ze zawsze sie rozsypuja =] Ale engine HAVOC daje tu o sobie znac - wyobrazcie sobie... Zawieszone na lampie, na ktora wpadlo po wybuchu, cialo, husta sie wraz z nia... Strzelasz w lampe, ktora buja sie coraz mocniej i mocniej az wreszcie PLASK! Cialo spadlo, odbilo sie od sciany i powoli sie po niej zsunelo na ziemie... brrrr, makabrycznie to wyglada w grze =P
Cytuj:
Mamy tu komputery, z których korzysta się podobnie do tych rzeczywistych. Czyli: mamy kursor, na ekranie różne przyciski itp
Tylko ze malo takich komputerow, a i tak wiekszosc z nich nie robi nic sensownego...No i wqrwiaja sensory przy drzwiach, do ktorych potrzeba kart, ktorych trzeba szukac na drugim koncu bazy +P Ale zarabiste sa te zamki cyfrowe, do ktorych trzeba wstukac kod =]
Cytuj:
Podobnie Cacodemon w trójce praktycznie niczym nie przypomina tego z poprzednich części:
Nie mowiac juz o Impie, ktory w poprzednich wersjach byl milutkim futrzaczkiem, a tutaj ta cholera potrafi sie skradac, dreptac po suficie, scianach...Ogolnie taki wiekszy i potrafiacy strzelac fireballami Alien, z 8 jarzacymi sie na czerwono oczami~
Cytuj:
Kod sieciowy Dooma 3 moim zdaniem jest kiepski. Amatorzy zrobili ZDaemona, profesjonaliści Dooma 3. ZDaemon laguje od czasu do czasu, Doom 3 zawsze gdy w pole widzenia wejdzie inny gracz.
Nie gralem jezscze po necie =]]

Marine Kaldrick Darkblade, from Marines HQ, with hordes of unholy monsters around it...
Over and out...
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania