![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Calmera
|
![]() Witam!
Ostatnio ciąży nade mną pewien dylemat, a mianowicie sens używania broni jednoręcznej.Ale zacznijmy od początku. Ostatnio moim wariantem był BRIGHT SWORD + DRAGON SHIELD.Byłem zadowolony, ale dokładnie wczoraj naszła mnie pewna myśl. Na wszelakich SS-ach, filmach oraz oczywiście na forum w tematach w stylu "taktyki na potwory", "jak ubić to", "jak przybloczyć tamto", "jak expić na tym" oraz oczywiście w wielu poradnikach jest mowa o broniach 2-handed.Bloczenie draga czy DL-a, huncenie dragów ,exp na guardach, scarabach, larvach,tombach, żółwiach oraz pekowanie to niektóre z zastosowań dla broni 2-handed.Alebowiem broń dwuręczna taka jak np Giant Sword ma duży atak i zmiata potwory z powierzchni ziemi.Jest uzywana przede wszystkim do zabijania potworów magicznych przy których nawet great shield ![]() Po tych przemyśleniach mój "zestaw" zamieniłem na Giant Sworda oraz Fire sworda+beho shield.Jeżeli będe miał przybloczyć jakiegoś potworka(oczywiście mowię tu o potworach słąbych a nie elitarnych np. tarantule,albo innego slima tudzież mino guarda czy archera (mówie o bloczeniu stworków dla np mojego low-lvl paladyna, to wiadomo że full def i stoje,do expienia/huncenia bede uzywac tylko GSa.Mówię cały czas o monsterach słąbszych.Pójdę na zamek obok AB:zerg,hunter,mino archer czy guard : kłade to szybko i bezproblemowo,exp na soldach : 2 hity soldiera nie ma.Szybciej się expi i to zdecydowanie.Na wysokich levelach 1-handed + shield napewno znajdzie więcej zastosowań (ktoś przybloczy jakiegoś behemota albo inne nieprzyjemne zwierze ale na levelu 20-35 nie widze sensu w obładywaniu się najlepszą na świecie tarczą,super axem (fire) albo innymi takimi, widze sens w giant swordzie full offensive i jazda.Myśle że to co posiadam (beho shield+ fire sword) na full defie stworzy wystarczającą obronę przed np. goniącymi mnie 7 lurniętymi soldami i nie zamierzam zmieniać tego do 30-35 levela.Za to giant sword ze swoim 46 w ataku stworzy "sieczkownicę" dla potworków.Jak trochę podskilluje bo niestety moje skille są do bani biore GS-a i lece na wyverny.Na moim levelu niewidze żadnego sensu używania do expienia fire sworda z tarczą. Co wy na to?Jakie są wasze przemyślenia na ten temat?Czy zgadzacie się z tym, że piszę iż dopiero na wyższym levelu ma sens bicie z broni jednoreczniej+shield(kiedy to możemy biegac za orcami na OF tudzież pobloczyć komuś na cyclopolis?Proszę o odpowiedzi! Szanownych moderatorów proszę o nie usuwanie tematu. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 01 2005
Lokacja: Łódź
Imię: Maryan the Cursed
Świat: Aurea
Poziom: 106
Skille: 91/87
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() GS-a używamy do czasu gdy zrobimy Annihilatora i wybierzemy sobie np SoV. Wtedy przerzucamy się na 1-handera (SoV) + tarcza.
Do tego czasu pozostaje nam korzystać z GS-a gdy chcemy expić szybko i za większą kasę, lub z BS+tarcza gdy chcemy trochę zaoszczędzić na UHach. Ot i cała filozofia ![]() Pozdrowienia
![]() |
#3 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 06 2006
Imię: Ell Mariachii
Profesja: Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 5x
Poziom mag.: 15
|
![]() maryan ma racje np.na zolwiach zaexpisz tylko jak bedziesz mial gianta bo walniesz mu za 30 i co? i sie meczysz z nim a tak to raz dwa i nima a na of to i tak i tak mozna mozesz zmieniac sobie przeciez knight40+ ma duzo capa wiec nie robi mu roznicy 100capa jak ci brakuje uha to zmieniasz na sword plus shield i jeszcze jedna to nalezy jak kto woli
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Sieradz
|
![]() Widać ze jeszcze taki noobek jestes... A wiec bron jednoreczna+tarcza praktycznie w chwili obecnej tylko guardy albo blokowanie jakis silnych potworów (np behemot). Z bronią dworeczna smiga sie praktycznie na wszystko: mint, ef, of, dc, dragi, scarby itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Świat: Calmera
|
![]() Cytuj:
@down Możliwe.....baaaardzo ![]() ![]() ![]()
Temat tygodnia:Potwory Ostatnio edytowany przez ZeboslawCalmera - 29-12-2006 o 10:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 05 2005
Lokacja: Sieradz
|
![]() Widać że troche za dużo chodzisz po forum a za mało po Tibii
![]() |
![]() |