|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 03 2007
Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dragon-Rook
Profesja: Sorcerer
Gildia: ---
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: ---
Poziom mag.: 23
![]() |
![]() Gracie dłużej, wiec wiecie lepiej. Tamten temat zoastałe zamknięty, nie wiem czemu więc zakładam nowy
![]() Czy jest sens kupować Fire fielda ? To jest Non-PvP i opdobno tam jest krócej czy coś. Mam 15 lvl - jest sens ? Przyda się do czegoś ? Pisze że do blokowania potworków. Ale jakich ? Wilków ? Nie ma tematu " czary " ani nic takiego więc daje w " Profesje" Bo to najbliższe. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Pomijając fakt, że od kilku update'ów robienie run to przeżytek, to kupowanie jakichkolwiek czarów runicznych poniżej HMM to głupota i strata kasy, bo nawet na afku nie warto tego robić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zbanowany
![]() |
![]() Dobra, to teraz powiedz mi czemu to przeżytek i ile hp bierze SD bo podobno najlepsze. itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
Stan: Niegrający
|
![]() Z Rune Fieldów to jedynie Energy mogę ci polecić, bo reszta to strata czasu i many (nie da się tego nawet nazwać trenieniem mlev). Już lepiej nabij 2 levele i rób Fireballe.
![]() |
#5 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Run poniżej HMM nikt nie kupuje - dlatego nie opłaca się ich robić. Run nie opłaca się robić w ogóle (chyba, że na afku), bo mlvl szybciej leci, gdy expi z ródżką i/lub visem, pijąc manasy, a do tego mamy expa, więc postać rozwija się lepiej. SD bije dużo - jest najsilniejszą runą w grze. Na www.tibia.pl/calc.php masz odpowiednie kalkulatory, by wyliczyć obrażenia wszystkimi podstawowymi runami i czarami spontanicznymi.
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez ripper - 22-05-2007 o 16:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() No wiesz, ja robiłem fireballe a potem łaziłem na skorpiony i inne ścierwo, zawsze jakiś exp...
Podpis? Nie mam pomysłu ;< Ostatnio edytowany przez Kejmilo - 22-05-2007 o 16:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A ja wbiłem 35 sworda sorcem i biegałem z gsem na larvy. Też exp był. Pytanie - a po jaką cholerę, skoro to samo można osiągnać szybciej, łatwiej i przyjemniej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Glownie dlatego, ze zajmuje mase czasu i nie daje zadnych korzysci.
Bp SD robi sie pare ladnych godzin, wymaga 45 levela, wystrzeliwuje sie caly bp w czasie mniejszym niz minuta ( chyba ze sie poluje na samotnego demona i czeka po 5 minut na resp ). Sorcem aktualnie dziala sie na takiej zasadzie, ze korzysta sie tylko i wylacznie z many ( ktora rosnie samoczynnie i moze byc tanio uzupelniana mana fluidami) i zarabia kase, ktora mozna przeznaczyc na zakup run w sklepie ( znowu: czas zarobienia na bp run jest przynajmniej pare razy mniejszy niz potrzebny na samodzielne zrobienie ). Poprzedni temat zostal zamkniety bo uzyskales pelna odpowiedz na postawione pytanie.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie żartuj sobie, ok? Po prostu radzę mu to, co sam robiłem. Ty - Najprawdziwszy Polak, musisz nabić expa jak najszybciej, 0 waste czasu i kasy, bo koniec świata... A co mu szkodzi? Niech Autor sam zdecyduje co zrobi, ja mu dałem radę i tyle. Nie wiem po co ten twój post.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Mój post jest po to, żeby głupota nie kwitła. Może sobie marnować czas i pieniądze, ale znam na to przynajmniej dziesięć ciekawszych sposób. I wydajniejszych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 04 2006
Lokacja: Białystok
Stan: Aktywny gracz
Imię: Mag Eragon
Świat: Empera
Poziom: 28
Skille: 16/23
Poziom mag.: 33
![]() |
![]() Nie powiedziałeś tylko jaką masz profecje.
Jeśli grasz druidem rób ihy. Jeśli grasz sorkiem, exp. Jeśli grasz palem skiluj. Jeśli grasz knightem, też skiluj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
![]() |
![]() Aa to fajnie tylko exp mi zostaje. Skoro się o wszystko pytam no to; sd mozna robić dla pieniędzy, żeby mieć z czego żyć, no nie ? Mam 15 lvl i expie różdżką na carrion wormach. I takie pytani; wiem są poradniki, ale to prywatne; co osobiście polecacie na ten lvl, z różdżką z obrażeniami 15-20 i żeby miało dużo pieniędzy. Osobiście. Na co wy chodziliście.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Na faccu do 19 klepałem roty z war hammera (wychodzi szybciej niż z wand of dragonbreath/moonlight rod), a później cyce (z wand of plague/volcanic rod) i undeady (wand of dragonbreath/volcanic rod) na pohu. Ew. w DC z rodem/wandem od 19 lvla.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
eX Moderator
![]() |
![]() juz ci napisalem, ze z run bedziesz miec mierny zarobek, nie zdziwilbym sie gdyby byl gorszy od zyskow z bicia rotow i zbierania samej kasy. ( a jesli bylby gorszy to znowu: mozna by porownac z wyciaganiem kasy z trolli co byloby juz kuriozalne ).
![]() |
#16 |
Zbanowany
![]() |
![]() Czyli przybierając taktykę zbierania kasy z rotów, żeby uzbierać na b robe, to jest ok. 12k, musiałbym z rotami spędzieć z tydzień ? A robiąc, SD ( wiem, na 15 lvl to odpada ) prawdopodobnie zrobiłbym to w tydzień, nie męcząc się wiele. Czy mam rację?
Czy nie , bo sie nie znam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Robiąc sd zarobiłbyś te 12k może minimalnie szybciej, ale nie zyskałbyś dzięki temu ani jednego punktu doświadczenia. Lepiej chyba poświęcić 1-2h więcej i mieć do tego kilkadziesiąt k expa, niż "zaoszczędzić" (bo tak naprawdę to marnowanie) je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
eX Moderator
![]() |
![]() a zbierajac loota z rotow/ minosow zrobilbys to 3-4 razy szybciej, tez za wiele sie nie meczac, do tego wbijajac pare leveli.
![]() |
#19 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
a tak na temat to nie kazdy chce monotonnie siedziec na minosach dla mnie to nie przyjemnosc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]() najlepiej to poczekaj i rob hmm,gfb i explo chyba ze jestes druidem to ihy i uhy
|
![]() |