|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() http://www.mks.com.pl/informacje.php?id=205
Też wczoraj dostałem e-maila o takiej treści, ostrzega o fali robaka zarażającego przez GG z którą mieliśmy do czynienia jakiś czas temu i zachęca do zainstalowania "łatki". Ludzie, nie dajcie się znowu zrobić w jajo. Ta wiadomość zawiera dużo błędów które od razu wzbudziły moje podejrzenia, tak samo jak fakt, że nigdy nie podawałem firmie mojego e-maila... zresztą z jakiej racji MKS miałby rozpowszechniać łatkę F-Secure zamiast napisać własną? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: Outlaw Alliance
Świat: Eternia
![]() |
![]() jak przeczytalem mks to pomyslalem ze chodzi o miejska komunikacje samochodowa czyli nasze kochane menkole : P
“There is a voice.. It screeches in my head. It tells me to kill, kill everyone.. When I try to stop it screams even louder. I'm cursed, damned and banished from the rest of the world.. But we are united in our fate. Our fate is to kill. We were not born this way, we chose it out of our own free will! But it was a decision of no return…” Mój film o gildi Outlaw Alliance - http://www.youtube.com/watch?v=YdtwXZOpVso |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() tez dostalem tego maila, na pierwszy rzut oka to wyglada na falsz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() No dobra, bo ja dostałem nawet dwa takie e-maile, ale czy to w końcu jest tak naprawdę wirus czy prawdziwa łatka. Ale skąd nasze e-maile?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
|
![]() @up,
Też się nad tym zastanawiałem, @topic, I tak GZ dla Kuraja, że chce nam w jakiś sposób pomóc i uratować tyłki ![]() @Debil, (thebill) Jak nie wiedz co to znaczy to się nie wypowiadaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prezes Supportu
Data dołączenia: 14 09 2005
|
![]() Aaaa...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2006
|
![]() Ja tam GG nieuzywam
![]() Ale to prostw co do mailyNp:Login....wp.pl I mają twoje dane biorą odnich np.ci z maila i ok<mają twoj mail> tak to chyba dziala??
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2006
Stan: Rookstayer
Imię: Masashi The Evill
Profesja: Elder Druid
Gildia: pwnt
Świat: Refugia
Poziom: 31
Skille: 666/666
Poziom mag.: 32
|
![]() Hah, dwie wiadomości od nich
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nieobecny.
|
![]() Czytając cały nagłówek można było zobaczyć że wiadomość wysłano z [email protected] (usera nie pamiętam, host na 100% taki). Nie pamiętam jak w Thunderbirdzie otworzyłem pełne info o nagłówku, w każdym razie zrobiłem to :> I było jasno napisane.
Wygenerowanie adresu to prosta sprawa - wystarczy walić na chama, na pewno za którymś razem zaskoczy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 01 2006
|
![]() Wszyscy dostają wiadomości na gg z linkiem , wszyscy dostają maile od MKSu , a ja nic... To niesprawiedliwe!
|
![]() |
![]() |