|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest
![]() |
![]() Mój artykuł odpowiada, jak sama nazwa mówi, na coraz częstsze pytanie
![]() Jak i gdzie kupować czary w Ab? UWAGA! W temacie jest sporo zdjęć. Radzę cierpliwie poczekać, aż się władują. Najpierw poznajcie moją postać ![]() Oto Tomek czarny mag ![]() ![]() A teraz już do rzeczy. Trzeba powiedzieć, że w Ab nie ma gildii. Więc jak kupować czary? ![]() Odpowiedź jest prosta ![]() ![]() Niestety występuje pewien problem w Ab czary kupować może telko druid i paladyn. ![]() ![]() ![]() 1.U kowala (pierwszy poziom podziemi na północny-zachód od depotu [zielony krzyżyk]) możesz kupić niektóre czary . ![]() A jakie? Zobacz sam ![]() ![]() 2.Czary lecznicze sprzedaje NPC w świątyni (na północny-wschód od depotu [seledynowy krzyżyk]) ![]() A oto te czary ![]() 3.Podstawowe czary można kupić u NPC, który kręci koło wejścia/zejścia na piętro/w podziemia na zachód od depotu (niebieski krzyżyk). ![]() No i jego czary ![]() 4.Niektóre czary można kupić u NPC na piętrze na zachód od depotu (biały krzyżyk) ![]() A oto jego oferta ![]() 5.NPC na północ od depotu (seledynowy krzyżyk) sprzedaje czary dla paladynów ![]() Oto oferta ![]() 6.Do ostatniego NPC, który sprzedaje czary ofensywne, nie jest łatwo trafić, ale od czego są mapki ![]() 6.1.Gdy będziesz na poziomie -1 zejdź w dół wskazywanymi strzałką schodami (albo tymi drugimi; nie jestem pewien, ale mniejsza o to tymi w dół) ![]() 6.2.Znowu zejdź w dół wskazywanymi strzałką schodami (albo tymi drugimi; nie jestem pewien, ale mniejsza o to tymi w dół) ![]() 6.3.Następnie wejdź po schodach wskazywanych przez strzałkę ![]() 6.4.Jesteśmy na miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z NPC rozmawiamy tak: -hi -spells (NPC wymienia czary, które sprzedaje) -'nazwa czaru' -yes -bye albo: -hi -'nazwa czaru' -yes -bye lub w języku elfów ![]() -Ashari -'nazwa czaru' -yes -Asha Thrazi Mam nadzieję że ten artykuł pomoże wielu początkującym. ![]() by Tomciog Ostatnio edytowany przez Tomciog - 17-12-2004 o 16:37. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 11 2004
|
![]() Nice poradnik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest
![]() |
![]() @up
Dzięki best kumplu za pozytywny komentarz ![]() To dopiero twój pierwszy post ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() o jezu ;o nie myslalem ze to takie skomplikowane ze az trzeba robic poradnik ;o ja czary i tak zawsze w carlin kupuje :>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Trudne, czy nie trudne, poradnik jest. A tak poza tym ciągle widzę tematy typu "gdzie kupic czery w ab", a to mnie wkurza, więc bazgrnełem poradnik. Ty może to wiesz, ale jest masa newbie, którzy tracą czas latając do carlin, a zresztą co mnie obchodzi, że tem kupujesz czary. Jeśli masz druta, albo palka, to marnujesz czas, który mógłbyś przeznaczyć na robienie run, albo trening, ale to twoja sprawa i twoja strata! O, o! Jak sie rozpisałem ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2004
|
![]() Wydaje mi sie czy nigdzie posrod tych elfow nie ma niewidki?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 12 2004
|
![]() czy mogl bys naisac co ile kosztuje? bardzo by mi sie przydalo poniewaz mieszkam w venore czyli niedaleko z gory dziekuje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 12 2004
|
![]() POwiem tylko jedno czemu nie zrobiłeś tego wcześniej!!??
Ja sprawdzałem na tibia.pl AB lukam gildja drutów chciałem se kupic UH a tu ni ch^^ no to ide do carlin... NAPRWNO PORADNIK SIE PRZYDA GRATZ!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: w Monopolowym(Tuz za rogiem)
Stan: Tutor
Imię: Kedobaw
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 24
Skille: 50/54
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
PO co do ab lecieć skoro masz gildie w Venore. Knight i Pall pod depo, a drut i sorc tam gdzie kupuje sie blanki, tyle ze trzeba zagadac do Ds lub Ghula A ceny czarów masz na Tibia.pl, czyli na stronie głównej. Wystarczy poszukac
Zobacz, nowy poradnik dla maga i druta!! Ostatnio edytowany przez Zenon - 18-12-2004 o 20:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny gracz
Imię: Aath Fanorus
Profesja: Sorcerer
Gildia: (brak)
Świat: Samera
Poziom: 11
Skille: hehe;]
Poziom mag.: 15
![]() |
![]() Mam pytanko:
Czy wszyscy NPC sprzedają czary dla Palków??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Nie, niektórzy sprzdają czary tylko dla druidów ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel
![]() |
![]() OMG wypasiony poradnik !! gram w tibie ponad rok czasu i nie wiedzialem że w niektórych miejscach można kupować czary no no
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
W karzdym z nas siedzi newbie i karzdy może czegoś nie wiedzieć ![]() PS. Dzięki a pucharek ![]()
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 07 2004
Lokacja: Chlewice wielkopolskie
|
![]() Hmm.. A czy jest jakis NPC co w Ab' sprzedaje czar na niewidke? Zapomniales o nim czy w Ab' po prostu nie mozna kupic tego czaru? Bo to chyba jedyny czar dla FACCow i druidow i paladynow, ktorego nie ma na mapce.
Z gory dzieki za odpowiedz. Cebix. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() @up
Nie jestem pewny, ale chyba nie ma takiego NPC. Obleciałem całe miasto i nie było tego czaru. Możliwe, że ominełem jakiegoś NPC. Sprawdze jeszcze raz wszystkich NPC i jeśli znajdzie się niewidka, to zedytuje poradnik ![]()
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Sosnowiec
![]() |
![]() Światny poradnik. Dzięki! Teraz będę mógł kupić sobie parę (
![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 01 2005
|
![]() Ciekawi mnie jedno. W jakim celu umieściłeś ten poradnik??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |