|
Notki |
Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Każda broń jest opisana w stylu: atk/def
ale jak to jest z lukiem? To na pewno zalezy od strzal i dist ale jaka liczbe trzeba wpisac na kalkulatorze zeby otrzymac maxymalne obrazenia zadane ta bronia |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów
![]() |
![]() ehh ja tu wchodze bo mysle ze modek posta pisze to trza przeczytac a tu... ten uzytkownik powinien bana dostac x(
@on topic nie wiem nigdy tego nei sprawdzalem ale dawalbym zwyklej strzale cos kolo ~~~40 attaku ale w duzym przyblizeniu pomijajac nawet fakt ze strzala czy luk nie ma jakiegos tam skilla ataku...
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 09 2004
|
![]() Według http://www.tibianlibrary.com/
Strzała 25 ataku Bełt 30 ataku Ale w praktyce mysle ze te wartosci sa troszke wieksze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ooo tak rzerard ma racje on to spec od tibii dyplomowany xD
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Pokoj
![]() |
![]() Strzala ma 25, bolt 30, power bolt 50. W praktyce wyglada to tak:
Boltem mozna zadac max obrazenia 2x twoj distance fighting. Strzala o 5/6 mniej. Ale strzaly to tylko teoria. One czesto nie wchodza, czesto kilka razy pod rzad ma sie kiche po 20-30 hp (nawet przy discie 60-70). Za to boltami zawsze mocno sie wali, bardzo czesto blisko mozliwego max hita, i to jest tak, ze jak np na dsa trace 10 boltow, to strzal strace nie 12, a ok 15-20.
*&&&**********&&&&&&**&&& &***&********&&****&&&***& *&***&******&&******&&&***& **&***&***&&&***&&***&&&***&***&&& ***&***&&&*&&***&&***&&*&***&&&***& ****&*******&&******&&***&*******& *****&*****& &&****&&*****&*****& ******&&&&&***&&&&&&*******&&&&& |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Buuuuu
|
![]() Bow/crossbow nie ma podanego ataku bo sie liczy amunicja.
Amunicja nie ma podanego ataku bo jest liczony atak calkowicie inaczej niz atak z broni: 1. Max hit zmienia sie bardzo nieznacznie w przypadku distance (zatrzymujac sie ~170 z bolta) 2. Celnosc jest znacznie wieksza (kto probowal podziabac behemota/BK ze sworda a z boltow przy podobnych skillach szybko zobaczy roznice). 3. Mam takie wrazenie ze bron dystansowa blokuje sie tylko tarcza (inni znowu twierdza ze tylko pancerzem). Jesli chodzi o prawdopodobienstwo trafiania to bron dystansowa ma atak 50-70. Jesli chodzi o max hit to 20-25.
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Titania
![]() |
![]() Cytuj:
Czemu od razu bana ?!?! Poprostu sie zapytal !
Life is brutal, full of zasadzkas and kopas w dupas... Ostatnio edytowany przez bObO_gUmI - 16-09-2004 o 19:50. |
|
![]() |
![]() |