|
|||||||
| Notki |
| Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
Witam!
Jak uważacie, co opłaca się bardziej robić Paladynom. Bolty można robić tylko z PACC. - 5 boltów = 140 many - HMM = 280 many 10 Boltów = 280 many = HMM (4 ładunki) Tak więc co lepsze? 10 Boltów czy HMM?
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
|
A co jest drozsze? Przelicz sobie. Kurde, kolejny glupi topic.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik Forum
|
Zdecydowanie bardziej opłaca Ci się robić bolty. Czemu? Hmm, boltem zawsze pociśniesz więcej niż hmm'em. Mana za 5 boltów wynosi 2 razy mniej niż za 4 hmm'y a załużmy, że jednym hmm'em hitniesz za 50 a jednym boltem za 100. Ale to również zależy do czego ma Ci służyć robienie boltów, hmm'ów. Jeżeli masz zamiar zarabiać, to tylko przez hmm'y, gdy chcesz dobrze trenić magiczny i przy okazji uzupełniać amunicje to bolty, i gdy chcesz huncic, to też bolty. To takie moje skromne zdanie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 24 07 2006
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
|
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Użytkownik Forum
|
Cytuj:
Dzięki za odpowiedzi. Więc robie HMM... Pozdro
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Małopolska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elder Zargo
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Poziom: 72
Poziom mag.: 58
|
Cytuj:
Niektórzy robią. Sam robie runy na własny użytek (w zależności jakie potrzebuje), ponieważ często jest tak że ma się inną robotę. A runki zawsze można robić i później expić. Kiedyś tez myślałem tak jak ty że na runach się dorobie dużej kasy Polecam jednak wbijanie lvl-a@topic Rób hmm ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
Cytuj:
A jak zrobisz BP HMM-ów i sprzedasz masz kasę na (licząc po cenach sklepowych) ok 600 boltów. W tym samym czasie zrobiłbyś 200 boltów.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Kazordoon
Profesja: Druid
Świat: Refugia\Kyra
Poziom: 45+
Skille: tajne
Poziom mag.: xx
|
Prosta sprawa
robic only hmm bo to można sprzedac lub samemu zuzywac na expie<<<hmm moj niezbedny oprocz kuszy i boltow pomocnik do expa>>>> |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guest
|
Boshe to wszystko zależy..
-Czy masz hajs -Po Co Ci (Sprzedam/Użyje) Ale raczej hmmki.. Hmmy opchniesz = kupisz bolce ) |
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2007
Lokacja: dokładnie tam ;]
Imię: Filipo Druid
Profesja: Druid
Świat: Astera
Poziom: 41
|
czy Wy nie zauważyliście że autor tematu już podjął decyzję, więc po co dalej piszecie to co i tak zostało wypisane już wyżej?
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Radom
Świat: Thoria
Poziom: 110
Poziom mag.: 21
|
Ja osobiście robie Bolty ponieważ na Thorii BP Of HMM jest teoretycznie bezwartościowy... zeby go sprzedać trzeba miec naprawde duzo szczęścia... Ceny wahają sie od 1k-1.2k. Niekiedy trzeba czekac 2 tygodnie zeby sprzedac 1 bp
![]()
Dzięki przyjaciolom, których poznałem, Honorowym osobom, które napotkałem, Wiem, że nie jestem samotnym bojownikiem o sprawę. Wiem, że kiedy zginę, to, co jest ważne, przetrwa. To jest moje dziedzictwo. Dzieki łasce bogów nie jestem sam -Drizzt Do'Urden |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Użytkownik Forum
|
Można powiedzieć, że podjołem już decyje i mam większe doświadczenie Paladynem. Gdy jestem na huncie i mam full many to robie bolty, a gdy mam czas żeby stać pod dp to HMM.
Pozdro
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Bełchatów
Imię: Lord Paladinek
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 104/64
Poziom mag.: 22
|
@up
Zależy jaki hunt :< Jak solo gdzieś, dragi czy gsy to lepiej zachować manę na leczenie ale jak z blokerem to faktycznie lepiej jest robić bolty. Co do stania przed depo/domkiem to sie zagadzam ![]() @Topic Robiłem hmm...robiłem bolty. Na moim levelu zdecydowanie lepszym interesem jest robienie hmmów, gdyż bolty są stosunkowo tanie. A hmmami zawsze można się wspomóc :> Pozatym w czasie gdy miałbym zrobić bp boltów zrobię xx bp hmmów co nietylko może korzystnie wplynąć na kieseń ale dzięki nim mogę nabić sporo expa (bo expienie palem, np. na DL'ach bez hmmów jest raczej bez sensu)
|
|
|
|
#16 |
|
Guest
|
zrob HMMy selnij i kup se za nie wormsy / runy na nastepny bp i za reszte kup bolty
|
|
|
|
#17 |
|
Użytkownik Forum
|
Wybaczcie, ze cos napisze ale..Jak mozna stac pod domkiem/depo? Toż to marnotrastwo czasu
|
|
|
#18 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 01 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dragon'Sorcer
Profesja: Sorcerer
Gildia: -
Świat: Emepra
Poziom: 26
Skille: 22
Poziom mag.: 29
|
Ja myślę że HMM. To moje zdanie.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik forum
|
siemka
mam pytanie czy na rooku opłaca się skillować na palka?? jak tak to gdzie i jaką bronią. najlepiej napiszczcie pełną nazwę broni. |
|
|
|