|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
![]() Witam!
Jak uważacie, co opłaca się bardziej robić Paladynom. Bolty można robić tylko z PACC. - 5 boltów = 140 many - HMM = 280 many 10 Boltów = 280 many = HMM (4 ładunki) Tak więc co lepsze? 10 Boltów czy HMM?
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Stalowa Wola
Profesja: Knight
Świat: Thoria/Calmera
|
![]() A co jest drozsze? Przelicz sobie. Kurde, kolejny glupi topic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Zdecydowanie bardziej opłaca Ci się robić bolty. Czemu? Hmm, boltem zawsze pociśniesz więcej niż hmm'em. Mana za 5 boltów wynosi 2 razy mniej niż za 4 hmm'y a załużmy, że jednym hmm'em hitniesz za 50 a jednym boltem za 100. Ale to również zależy do czego ma Ci służyć robienie boltów, hmm'ów. Jeżeli masz zamiar zarabiać, to tylko przez hmm'y, gdy chcesz dobrze trenić magiczny i przy okazji uzupełniać amunicje to bolty, i gdy chcesz huncic, to też bolty. To takie moje skromne zdanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 07 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Dzięki za odpowiedzi. Więc robie HMM... ![]() Pozdro
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 12 12 2006
Lokacja: Małopolska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Elder Zargo
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Poziom: 72
Poziom mag.: 58
|
![]() Cytuj:
Niektórzy robią. Sam robie runy na własny użytek (w zależności jakie potrzebuje), ponieważ często jest tak że ma się inną robotę. A runki zawsze można robić i później expić. Kiedyś tez myślałem tak jak ty że na runach się dorobie dużej kasy ![]() @topic Rób hmm ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Poziom: 262
Poziom mag.: 28
|
![]() Cytuj:
A jak zrobisz BP HMM-ów i sprzedasz masz kasę na (licząc po cenach sklepowych) ok 600 boltów. W tym samym czasie zrobiłbyś 200 boltów.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 01 2007
Lokacja: Kazordoon
Profesja: Druid
Świat: Refugia\Kyra
Poziom: 45+
Skille: tajne
Poziom mag.: xx
|
![]() Prosta sprawa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Boshe to wszystko zależy..
-Czy masz hajs -Po Co Ci (Sprzedam/Użyje) Ale raczej hmmki.. Hmmy opchniesz = kupisz bolce ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 01 2007
Lokacja: dokładnie tam ;]
Imię: Filipo Druid
Profesja: Druid
Świat: Astera
Poziom: 41
|
![]() czy Wy nie zauważyliście że autor tematu już podjął decyzję, więc po co dalej piszecie to co i tak zostało wypisane już wyżej?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: Radom
Świat: Thoria
Poziom: 110
Poziom mag.: 21
![]() |
![]() Ja osobiście robie Bolty ponieważ na Thorii BP Of HMM jest teoretycznie bezwartościowy... zeby go sprzedać trzeba miec naprawde duzo szczęścia... Ceny wahają sie od 1k-1.2k. Niekiedy trzeba czekac 2 tygodnie zeby sprzedac 1 bp
![]()
Dzięki przyjaciolom, których poznałem, Honorowym osobom, które napotkałem, Wiem, że nie jestem samotnym bojownikiem o sprawę. Wiem, że kiedy zginę, to, co jest ważne, przetrwa. To jest moje dziedzictwo. Dzieki łasce bogów nie jestem sam -Drizzt Do'Urden |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Można powiedzieć, że podjołem już decyje i mam większe doświadczenie Paladynem. Gdy jestem na huncie i mam full many to robie bolty, a gdy mam czas żeby stać pod dp to HMM.
Pozdro
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Bełchatów
Imię: Lord Paladinek
Gildia: Crystal Kingdom
Świat: Harmonia
Poziom: 148
Skille: 104/64
Poziom mag.: 22
|
![]() @up
Zależy jaki hunt :< Jak solo gdzieś, dragi czy gsy to lepiej zachować manę na leczenie ale jak z blokerem to faktycznie lepiej jest robić bolty. Co do stania przed depo/domkiem to sie zagadzam ![]() @Topic Robiłem hmm...robiłem bolty. Na moim levelu zdecydowanie lepszym interesem jest robienie hmmów, gdyż bolty są stosunkowo tanie. A hmmami zawsze można się wspomóc :> Pozatym w czasie gdy miałbym zrobić bp boltów zrobię xx bp hmmów co nietylko może korzystnie wplynąć na kieseń ale dzięki nim mogę nabić sporo expa ![]()
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() zrob HMMy selnij i kup se za nie wormsy / runy na nastepny bp i za reszte kup bolty
|
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wybaczcie, ze cos napisze ale..Jak mozna stac pod domkiem/depo? Toż to marnotrastwo czasu
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Profesja: Elder Druid
Świat: Thoria
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 01 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dragon'Sorcer
Profesja: Sorcerer
Gildia: -
Świat: Emepra
Poziom: 26
Skille: 22
Poziom mag.: 29
|
![]() Ja myślę że HMM. To moje zdanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
|
![]() siemka
mam pytanie czy na rooku opłaca się skillować na palka?? jak tak to gdzie i jaką bronią. najlepiej napiszczcie pełną nazwę broni. |
![]() |
![]() |