Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 24-01-2007, 15:36   #1
Zima'Druid
Guest

Domyślny Dom ;//

Witam jesli zamówilem sobie domek i mam kase około 600 gp w banku i reszte kasy w depo to bedzie mi płacilo za ten dom i nie bede miał bana ?? bo chce zrobic ze na innego chara da sie tak zrobic ??
  Odpowiedz z Cytatem

--> -->
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 25-01-2007, 09:45   #2
Użytkownik Forum

tomektrz's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zima'Druid Pokaż post
Witam jesli zamówilem sobie domek i mam kase około 600 gp w banku i reszte kasy w depo to bedzie mi płacilo za ten dom i nie bede miał bana ?? bo chce zrobic ze na innego chara da sie tak zrobic ??
Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Całą kasę musisz mieć w banku. Co do innego chara owszem, domek można przepisać na kogoś innego, ale nie wiem dokładnie jak, bo nigdy tego nie robiłem.
Jak Myslicie Skad Najlepiej Dla Pala Brac Szczaly,belty Sperary Small Stones Oprocz Trade I Czrow ???

tomektrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2007, 11:56   #3
Użytkownik Forum

Sofista's Avatar

Data dołączenia: 28 11 2006
Lokacja: Bochnia City

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 40
Sofista ma numer GG 1571102
Domyślny

Jeżeli już zalicytujesz domek i wygrasz aukcje musisz mieć w banku tyle kasy, ile wynosi cena domku i opłata za pierwszy miesiąc. Jak wygrasz i zapłacisz to wchodzisz na stronę domku na tibia.com i już zmieniasz właściciela. W odpowiednich rubryczkach wpisujesz kolejno nick nowego właściciela i kwotę za jaka chcesz mu sprzedać domek (jeżeli to twój char ma być właścicielem to wpisz 1gp).

@Down
Za późno Byłem pierwszy tak to jest jak się nie czyta postów tylko od razu wciska "Odpowiedź"
Your journey through the dark

Ostatnio edytowany przez Sofista - 25-01-2007 o 13:23.
Sofista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2007, 13:18   #4
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 04 2006
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Na Emeryturze
Imię: Quelis
Profesja: Sorcerer
Świat: Obsidia
Poziom: 27
Poziom mag.: 25
Nortonus ma numer GG 628481 Send a message via Skype™ to Nortonus
Domyślny

Jak licytujesz domek to w banku musisz mieć kwotę za jaką chcesz go kupić + czynsz(inaczej ci nie zalicytuje). Dodatkowo musisz być wylogowany, najlepiej dać trochę więcej kasy na aukcje, a jak już Cie ktoś przelicytuje to spróbować przelicytować go przed zakończeniem aukcji/w nocy(w dniu kiedy aukcja się kończy). Aukcje domków kończą się o 8 na niemieckich serwerach i o 12 na światach amerykańskich. Jeśli chcesz przepisać domek na inną postać to logujesz się na tibia.com, wchodzisz w dział Community, Houses wybierasz swój świat, miasto gdzie znajduje się domek(jeśli domek jest w jakimś miasteczku to wybierasz miasto, które jest najbliżej<dla Outlaw Camp jest to Kazordoon>) wybierasz opcję domków zapłaconych(rented) i szukasz swojego domku. Wybierasz opcję Move Out i wypełniasz rubryczki(jeśli chcesz przepisać na twoja drugą postać to wybierasz 0-1gp). Jeśli chcesz całkiem opuścić domek to nic nie wypełniasz.
Nortonus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz
-->

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania