![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ostatnio, po dłuższej przerwie, postanowiłem się zabrać wreszcie za coś porządnego. Ale najpierw muszę się trochę rozgrzać, więc tworzę tu galeryjkę. Będzie aktualizowana w pierwszym poście. Na razie jedna praca.
Tytuł: Eye Opis: Praca pierwsza po dłuższej przerwie, więc dosyć śreniej jakości. Zdecydowanie na rozgrzewkę, ale myślę, że wygląda ładnie. Czas pracy: około 35 minut Użyto: GIMP, myszka (zastanawiam się nad zakupem tabletu) Wymiary: Baza: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika...human_eye.jpeg Ot taka znaleziona na wikipedii. Praca: Ukryty tekst:
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 12-02-2007 o 22:28. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2005
Lokacja: Pakistan
Stan: Niegrający
Imię: Pan Paniowski xD
Gildia: Meneland explorers
Świat: kula ziemska
Poziom: 999
Skille: 999/999
Poziom mag.: 99
![]() |
![]() Piękne, i do tego w gimpie!
9/10, bo ljakieś takie brudne ;P
![]() |
#3 |
BadBoy
Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: unknown
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
Świat: PL
![]() |
![]() Masz jakąś obsesje z tym photoshopem? Nie możesz napisać zdania bez "photoshit?. Wyluzuj mistrzu.
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław
![]() |
![]() Nie jest zła, ale jakoś brak mi tego czegoś co chwyta za gardło i karze krzyczeć: WOW!
![]() Ale fajnie, rób jeszcze coś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co chciałeś przez to powiedzieć?
@PiW No chyba mam jakąś obsesję ![]() @Eileen Cóż, pisałem, to tylko rozgrzewka przed większą pracą. Gdybyście wiedzieli jak łatwo coś takiego zrobić, to byście byli zaskoczeni. Wystarczy wykorzystać najprostrze narzędzia. Spokojnie coś takiego można by było zrobić w ArtGemie. A teraz jedyne czego potrzebuje to natchnienia. No i dzięki za komentarze.
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 12-02-2007 o 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() No, że niwielu może nabyć takie umiejętności w gimpie jak ty
![]() Tylko nie ścięcie! PS sux! Gimp rlz! Kocham kocham Gimpa! Gimpa! ...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Oczko fajne ale 35 min to trochę za mało posiedź trochę dłużej przed pracą będzie ładniejsza
![]() @All Gimp SUX PS RZL @edit A zresztą wszystko mi jedno do PS się przyzwyczaiłem a Gimp to dla mnie czarna magia Ostatnio edytowany przez ZeuSbobo - 13-02-2007 o 12:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zbanowany
|
![]() ...Gimp jest niezły, ale co macie do Photoshopa? Porządny programik, a Sławek, jak sądze, "obraża" się tak na PS'a, bo po prostu go albo nie umie obsługiwać, albo mu nie chce wejść, albo jest jakiś inny powód...
@Sławek(up up up) Chciał przez to powiedzieć, że taki mały, darmowy programik, a tyle potrafi ![]() Też jestem pod wrażeniem. Photoshopa się o wiele łatwiej obsługuje, w ogóle jest taki jakiś... porządniejszy... EDIT: I porównaj sobie ten napis w GIMPie(wszystko na co mnie było stać w tym programie) z tym napisem w PhotoShopie(na szybko). Które lepsze? Oczywiście, że to w PS'ie... 1. GIMP ![]() 2. PS ![]() Ostatnio edytowany przez Lord Wardi - 13-02-2007 o 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() O shit, nie porównuj bo z tej pracy widzę, że GIMPem obsługiwać się nie potrafisz. Jak możesz wykorzystać cały potencjał GIMPa, jeśli dopiero go poznajesz?
Rozmycie i użycie lawy? Pffff... Zresztą nie wdawajmy się w głupią dyskusję, co jest lepsze. To nie temat do tego.
[HACKED] by Winzard Ostatnio edytowany przez slawekmag - 13-02-2007 o 16:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 11 2005
Lokacja: Przemyśl
Imię: Tomaros Stonefist
Profesja: Knight
Gildia: Royal Black Feathers
Świat: Celesta
Poziom: 22
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ja np. dopiero poznaje oba programy, a wole GIMP'a
![]() Ukryty tekst:
@Down Czcijcie mnie narody! Wróciłem z kontynentu wygnańców! Już nigdy (no, może kiedyś) tam nie wróce. Banicjo - bądź przeklęta! PS. Nice avatar itp? UsiEaHAHAhahaha! @2x Down Ale to był post dla mnie :'( Ostatnio edytowany przez LolnY - 13-02-2007 o 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() O LolnY wrócił witamy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Ekhm - Zeus to kompletny spam/offtop już jest
![]() Muszę przynać sławek że cię nie doceniałem, gdybyś nie zaspamował nam forum może i bym wyprosił u tarlosa dla ciebie miejsce... Ale nie wracajmy do tematu... Btw. zaskakujesz mnie ![]()
The Four Horseman! http://forum.tibia.pl/showthread.php...=1#post1221372 <Max 20 kb w podpisie> X Jeżeli zwykłe 32x32 cie denerwują, wejdz we mnie.X Ostatnio edytowany przez Portaknus Minusbus-farmer - 13-02-2007 o 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
|
![]() Oczko ładne, nie powiem ale jak dla mnie gimp ssie.
Ostatnio miałem "przyjemność" spotkać się z gimpem, z czystej ciekawości sprawdzałem jakie ma możliwości. Gimp jest to bardzo rozbudowany program, który ma wiele możliwości, ale gdybym go używał, to tylko do prostych prac, typu wycinanie czy coś, ma prostszy interface. Lecz tworzenie czegoś od podstaw, typu avatary, layouty bądź większe grafiki, przeważa photoshop. Krok po kroku można ingerować w warstwy kombinować, zmieniać światło, retusz, ilość brushy które zrobione są do ps-a jest powalająca, tak samo jak filtry, o tutach nie wspominając. Chodź PS jest komercyjny, uważam iż jest lepszy od gimpa. Pisanie komentarzy typu "Photoshit" mija się z celem, jeżeli porównuje się go do gimpa. Są to dwa różne programy, każdy robiony inaczej, ps i gimp ma swoje plusy i minusy. Odwieczna wojna pomiędzy tymi programami trwa, kto przetrwa? Opłacany przez użytkowników i powszechnie stosowany przez profesjonalistów program firmy Adobe czy darmowy program tworzony przez ludzi posiadających ambicje i czas na licencji GNU, którzy to jak wiadomo wzorują się na stworzonych, płatnych programach typu PS czy Paint shop pro? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2006
Lokacja: Tarnów
|
![]() Zgadzam się ze wszystkim co jest napisane powyżej. Też na początku chciałem najpierw z Gimpa korzystać, ale mnie już sam wygląd jego zdziwił. Wszystko jest wszędzie porozrzuczane po pulpicie (w ps masz pzynajmniej wszystko w jednym oknie). Tak więc odinstalowałem go i teraz używam photoshopa. Poza tym Sławek, mówisz że PS między innymi ssie dlatego, bo jest płatny... nikt tego na głos nie mówi, ale nie oszukujmy się, większość i tak używa piratów. I na sam koniec co do Twojego podpisu, który ostatnio mnie strasznie razi.
Cytuj:
![]() @topic A praca mi się podoba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
![]() |
![]() Przejrzawszy inne Twoje galerie, szczerze radzę:
-Zostaw GIMP'a i zmuś się do PS'a. Wyjdzie Ci to na zdrowie. -Lepiej popróbuj coś z renderami/stockami więcej pomieszać, bo to co widziałem w innych tematach wygląda na same filtry. -Pixelarty Ci bardzo ładnie wychodzą, więc jak tak nienawidzisz PS to lepsze efekty daje Paint. Oko mi się nie podoba. Za bardzo napaćkane kolorami, wokół biel. Za dużo pustego miejsca jak na takie rozmiary, ale może na avku to by lepiej wyglądało. Moja ocena: 4/10 PS> GIMP obsługuje warstwy tak w ogóle? :O |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
@Down Thx za poprawe :* Ostatnio edytowany przez LolnY - 13-02-2007 o 19:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, GIMP obsługuje warstwy.
@LolnY Mazać - Maże @top Ok, widzę, że bierzecie to ciut za poważnie, więc proszę o nie wracanie do tematu co jest lepsze, tylko komentowanie mojej pracy.
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Troche zaofftopowaliśmy... Każdemu się może zdarzyć (mi szczególnie). Wracając do tematu... Czekam niecierpliwie na kolejną porcję! Przecudne!
|
![]() |
![]() |