Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-02-2007, 23:23   #1
Adam999
Guest

Domyślny za włamanie na postać kara pozbawienia wolności?

czytałem kilka zdań z tego tematu http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=114362 , mam zwiazku z tym pytania.
czy jesli ktos wlamalby mi sie na postac, dowiedzial bym sie kto, to nawet jesli mam maly lvl to moge isc z tym na policje? czy bez dowodow zadnych nie mam po co isc? jestem newbie ;/ ale prosze odpowiedziec.

edit thanks all , pewnie by wysmiali, albo znalezli jakies piosenki czy filmi z neta sciagniete i sam bym mial klopoty ;/

Ostatnio edytowany przez Adam999 - 15-02-2007 o 17:26.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-02-2007, 23:25   #2
Theand
Zbanowany

Theand's Avatar

Data dołączenia: 05 11 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Nom możesz iść dadzą mu dożywocie albo kare śmierci .
Theand jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2007, 00:02   #3
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

pewnie tylko jak udowodisz ze postac byla twoja? oczywiscie mozesz ciagnac sprwe w sadzie i na zadanie sadu cipsoft musi udostepnic adresy ip osob ktore sie logowaly ale dla policji/sadu twoja postac NIE PRZEDSTAWIA ZADNEJ WARTOSCI CHOCBYS MIAL TAM MILION RAROW I 1000KK W BANKU a z tego co wiem(klasa prawnicza rox) przestepstwo (zaznaczam PRZESTEPSTWO) kradzierzy to min 250 zl no chyba ze mialbys pacc na rok a haker zalatwilby ci delete, wtedy ewentualnie ale tak
szanse ZEROWE imho
jakbym mial jego adres to poszedlbym do niego i powiedzial grzcnzie zbey oddal to co ukradl jak nie to jakos bym mu umilil zycie
ale cyz warto sie z kims klocic o plate seta?
sam napisales "nawet jesli bylby to maly lvl"
Draggy_Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2007, 00:23   #4
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

jeśli postać była
  1. z większym lev
  2. spersonalizowana
i znasz dane "hakera" to możesz próbować wszczęć sprawę o utratę majątku (już był kiedyś podobny temat na forum)

Zaś jeśli "haker" zainstalował na twoim pc keylogga/inny syf to tak jak w w/w temacie możliwość utraty danych itp itd... masz tam naskrobane...
Ale dla low-lev charów nie ma sensu się za to zabierać...

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2007, 00:34   #5
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

@up
ale czy nie rozumiesz ze dla organow scigania waluta tibijska czy konto NIE STANOWI ZADNEJ WARTOSCI
gdyby cip na swej stronie powdzial
kazdy 100 lvl moze nam selnac konto za 100 dolarow
to wtedy mialbys jakies szanse bo to by byla strata majtaku
a tak? pare pixeli i jakie masz dowody na to ze miales takie itemy? zadne a postac powtarzam nie jest nic warta
itemy zreszta tez jesli chodzi o rl money

przeczytajcie najpierw tibia rules (bany ludzie dostaja za kupowanie gp za rl money i paccow za tibijska kase wiec to chyba nielegalne co? niezgodne z zasadami)

wiec powtarzam 0 szans conajwyzje mozesz kogos pozwac za wlamanie na kompa
stary 15-02-2007, 00:34   #6
Pingwin
Użytkownik Forum

Pingwin's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski

Imię: Xurda
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
Pingwin ma numer GG 3470148
Domyślny

Czesc,
Jezeli haker zainstalowal na Twoim kompie keyloggera - to tak, jest to przestepstwo... Wystarczy, ze masz jakies cenne dane na kompie (np. legalnego Windowsa, dane do konta w banku [albo sie chociaz logujesz na konto w banku]). Znajomy (przypadkowo poznany w SKMce lol) mial za to kuratora...

Pozdro
Pingwin

EDIT
@UP
To Ty przeczytaj Tibia Rules... Kupywanie GP i itemow za RL cash jest LEGALNE! Ogloszenia tego typu sa nielegalne...

Ostatnio edytowany przez Pingwin - 15-02-2007 o 00:38.
Pingwin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2007, 00:38   #7
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

@up

ale jesli pojdziesz na policje i powiesz ze ci konto w tibi ukradli to ci wysmieja
ale fakt instalowanie spyware to przstepstwo nikle szanse ze ci sie uda cos osagnac jak kogos tak pozwiesz ale zawsze
stary 15-02-2007, 00:46   #8
Pingwin
Użytkownik Forum

Pingwin's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski

Imię: Xurda
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
Pingwin ma numer GG 3470148
Domyślny

Dlatego mowie, ze na policji mowisz, ze miales wlamanie na komputer... Jezeli nie usunales keyloggera i masz wszystkie dowody to gostek ma minimum grzywne/kuratora/nadzor rodzicielski/nabrudzone w papierach

Pozdro
stary 15-02-2007, 00:59   #9
Rootkit
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pingwin Pokaż post
Dlatego mowie, ze na policji mowisz, ze miales wlamanie na komputer... Jezeli nie usunales keyloggera i masz wszystkie dowody to gostek ma minimum grzywne/kuratora/nadzor rodzicielski/nabrudzone w papierach

Pozdro
To przeczytaj to:

(Ty) -Dzien dobry, mialem wlamanie na komputer, pomozcie mi!
(Mundurowy) -Prosze sie uspokoic, zaraz spiszemy protokol...
-Szybko!
-Dobra. Masz pan tutaj zaswiadczenie. Jutro 11:00 jestesmy u pana z informatykiem. Do widzenia.

Na nastepny dzien...

-Witamy, Komisariat Policji w Warszawie, mlodszy aspirant Szajba, zostalismy wezwani na dzisiaj. To jest pan Wrobel, informatyk.
-Szybko! Usuncie mi tego keyloggera!
-Prosze dac nam dostep do sprzetu, w tym czasie moze sie pan zajac czyms innym...

Mija godzina.

-A wiec tak...Tego keyloggera to panu usunelismy, sprawa kradziezy tych przedmiotow w tej durnej Tibii to moze sie kiedys zajmiemy, ale wie pan...Panie Szajba...?
-W porzadku...

...a wiec tak, nielegalny Windows 2000zl, dwiescie nielegalnych MP3 to bedzie ok. 700zl, osiemdziesiat cztery pirackich plyt z grami ok. 3100 zl...Tutaj ma pan zaswiadczenie (wrecza swistek, ktory wyjmuje z kieszeni). To my juz pojdziemy (chowa HDD do teczki). Do widzenia.

A co do kradziezy itemkow w tej grze, to o jakiej kradziezy jest mowa?
Itemki caly czas zostaja na serwerach, tylko sa w innych tabelkach. Poza tym te Magic Plate Armory nie sa nic warte w swiecie realnym (wg kodeksu karnego), bo tak naprawde nie istnieja w swiecie rzeczywistym.

Dragon Slayer ma calkowita racje.

Ostatnio edytowany przez Rootkit - 15-02-2007 o 01:02.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 15-02-2007, 01:11   #10
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

@up

HA legalny windows rox
u mnei w kompie all windowsy i oficy legalne tlyko mop3 i filmy bym musial pokasowac ale je trzymam na oddzielnym dysku (przenosnym 200 gb wiec nei byloby problemow

ale taka prawda pojdziesz na policje i co?
zapytaja cie o straty to powiesz ze 100k i mpa straciles? mozna by bylo pozwac kogos jakby sie stracilo RL CASH czyli np kupiles pacc na rok (bo kosztuje wiecej niz 250zl - granica przestepstwa, a nie wykroczenie) i hackerek anbluzgal gmowi i masz delete wtedy MOZNA pozwac kogos
imo oczywiscie i wg. mojej interpretacji prawa
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania