|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() czytałem kilka zdań z tego tematu http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=114362 , mam zwiazku z tym pytania.
czy jesli ktos wlamalby mi sie na postac, dowiedzial bym sie kto, to nawet jesli mam maly lvl to moge isc z tym na policje? czy bez dowodow zadnych nie mam po co isc? jestem newbie ;/ ale prosze odpowiedziec. edit thanks all , pewnie by wysmiali, albo znalezli jakies piosenki czy filmi z neta sciagniete i sam bym mial klopoty ;/ Ostatnio edytowany przez Adam999 - 15-02-2007 o 17:26. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 11 2006
Lokacja: Lublin
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Nom możesz iść dadzą mu dożywocie albo kare śmierci .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
|
![]() pewnie tylko jak udowodisz ze postac byla twoja? oczywiscie mozesz ciagnac sprwe w sadzie i na zadanie sadu cipsoft musi udostepnic adresy ip osob ktore sie logowaly
![]() ![]() ![]() szanse ZEROWE ![]() jakbym mial jego adres to poszedlbym do niego i powiedzial grzcnzie zbey oddal to co ukradl ![]() ale cyz warto sie z kims klocic o plate seta? sam napisales "nawet jesli bylby to maly lvl" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() jeśli postać była
Zaś jeśli "haker" zainstalował na twoim pc keylogga/inny syf to tak jak w w/w temacie możliwość utraty danych itp itd... masz tam naskrobane... Ale dla low-lev charów nie ma sensu się za to zabierać...
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
ale czy nie rozumiesz ze dla organow scigania waluta tibijska czy konto NIE STANOWI ZADNEJ WARTOSCI gdyby cip na swej stronie powdzial kazdy 100 lvl moze nam selnac konto za 100 dolarow to wtedy mialbys jakies szanse bo to by byla strata majtaku a tak? pare pixeli i jakie masz dowody na to ze miales takie itemy? zadne ![]() itemy zreszta tez ![]() przeczytajcie najpierw tibia rules (bany ludzie dostaja za kupowanie gp za rl money ![]() wiec powtarzam 0 szans ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski
Imię: Xurda
Gildia: Legendary Heroes of Miklagard
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Czesc,
Jezeli haker zainstalowal na Twoim kompie keyloggera - to tak, jest to przestepstwo... Wystarczy, ze masz jakies cenne dane na kompie (np. legalnego Windowsa, dane do konta w banku [albo sie chociaz logujesz na konto w banku]). Znajomy (przypadkowo poznany w SKMce lol) mial za to kuratora... Pozdro Pingwin EDIT @UP To Ty przeczytaj Tibia Rules... Kupywanie GP i itemow za RL cash jest LEGALNE! Ogloszenia tego typu sa nielegalne... Ostatnio edytowany przez Pingwin - 15-02-2007 o 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
ale jesli pojdziesz na policje i powiesz ze ci konto w tibi ukradli to ci wysmieja ![]() ale fakt ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Pruszcz Gdanski
Imię: Xurda
Gildia: Legendary Heroes of Miklagard
Świat: Refugia
Poziom: 54
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Dlatego mowie, ze na policji mowisz, ze miales wlamanie na komputer... Jezeli nie usunales keyloggera i masz wszystkie dowody to gostek ma minimum grzywne/kuratora/nadzor rodzicielski/nabrudzone w papierach
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
(Ty) -Dzien dobry, mialem wlamanie na komputer, pomozcie mi! (Mundurowy) -Prosze sie uspokoic, zaraz spiszemy protokol... -Szybko! -Dobra. Masz pan tutaj zaswiadczenie. Jutro 11:00 jestesmy u pana z informatykiem. Do widzenia. Na nastepny dzien... -Witamy, Komisariat Policji w Warszawie, mlodszy aspirant Szajba, zostalismy wezwani na dzisiaj. To jest pan Wrobel, informatyk. -Szybko! Usuncie mi tego keyloggera! -Prosze dac nam dostep do sprzetu, w tym czasie moze sie pan zajac czyms innym... Mija godzina. -A wiec tak...Tego keyloggera to panu usunelismy, sprawa kradziezy tych przedmiotow w tej durnej Tibii to moze sie kiedys zajmiemy, ale wie pan...Panie Szajba...? -W porzadku... ...a wiec tak, nielegalny Windows 2000zl, dwiescie nielegalnych MP3 to bedzie ok. 700zl, osiemdziesiat cztery pirackich plyt z grami ok. 3100 zl...Tutaj ma pan zaswiadczenie (wrecza swistek, ktory wyjmuje z kieszeni). To my juz pojdziemy (chowa HDD do teczki). Do widzenia. A co do kradziezy itemkow w tej grze, to o jakiej kradziezy jest mowa? Itemki caly czas zostaja na serwerach, tylko sa w innych tabelkach. Poza tym te Magic Plate Armory nie sa nic warte w swiecie realnym (wg kodeksu karnego), bo tak naprawde nie istnieja w swiecie rzeczywistym. Dragon Slayer ma calkowita racje. Ostatnio edytowany przez Rootkit - 15-02-2007 o 01:02. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
HA legalny windows rox ![]() ![]() u mnei w kompie all windowsy i oficy legalne ![]() ![]() ![]() ale taka prawda pojdziesz na policje i co? zapytaja cie o straty to powiesz ze 100k i mpa straciles? mozna by bylo pozwac kogos jakby sie stracilo RL CASH czyli np kupiles pacc na rok (bo kosztuje wiecej niz 250zl - granica przestepstwa, a nie wykroczenie) i hackerek anbluzgal gmowi i masz delete wtedy MOZNA pozwac kogos ![]() imo oczywiscie i wg. mojej interpretacji prawa |
![]() |
![]() |