|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 09 2004
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Flaxizo
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Sample This Academy
Świat: Berylia
Poziom: 20
Skille: xx/xx
Poziom mag.: ~
![]() |
![]() jak w temacie chcialem sie cos o tym dowiedziec, slyszalem ze doswiadczeni gracze wlasnie tego uzywaja (gram juz ponad rok i jakos nie moge sie przelamac
![]() EDIT1 =-> re dpown ..w gildi wszytko ok ..ale niestety nie pamietam Cie...i takie sprawy to pisz na pw ![]() Pozdro Ostatnio edytowany przez Deaf Scream - 14-09-2004 o 13:42. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Qalnesti,Szczecin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Lucyfera
Profesja: Knight
Świat: Eternia
Poziom: 32
Skille: 72/74
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Witaj Deaf
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gilthas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Classic control jest baaardzo wygodny, ale istotny minus, to częste misscliki (bo zaatakowac prawym trudno nie jest) a co za tym idzie - czaszka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Ja jako że lubie na początku pomajstrowac z opcjami programu/gry ustawilem sobie Tibia class ctrl. Na początku na mainie strasznie źle mi szło (missclick) ale z czasem da sie przyzwyczaic. Czesto uzywaja to hight lvl bo dla takeigo skull to nie dead
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() dobra wiem juz ze latwiej sie uhac..a miscliski sa przez wcisniecie prawego przyciskumyszy???... ja z regoly lv z shiftem sprawdzam..wiec nie powinno byc problemow.... plz opiszczie plusy iminusy ..boi nie chce tracic czasu na doswiadczaniu uich samemu.. po prostu chce znac za i przeciw..i stwierdzic czy warto sie przezucac na to. Jestem medium lv...48 wiec jako tako misclickow sie w wieksoscio nie boje .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2003
|
![]() Ja uzywam tego ustawienia od samego poczatku i uwazam je za bardzo wygodne, dla mnie ma same plusy, gdyz wszystkie operacje odbywaja sie bez uzywania menu i o wiele rzadziej musze siegac do klawiatury, co bylo strasznie denerwujace ze wzgledu na roznie usytuowany klawisz WINDOWS na roznych klawiaturach. Missclicki nie zdarzaja mi sie za czesto, czasem jak sprobuje zrobic LOOK (trzeba jednoczesnie nacisnac oba klawisze) to albo ide w strone miejsca albo pojawia mi sie czacha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Ja juz troszke w tibi siedze, i nie uwazam, jakoby Tibia classic controls byla lepsza.Uhanie sie?!Phi....ctrl + lewy przycisk myszki i jest git...A skulla przez missclick trudniej zrobic
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Nowa Sarzyna
![]() |
![]() Z tego co zrozumialem to masz 48 lvl i nie wiesz co to Tibia cllasic control? LoL. Ale to offtopic.
Ok plusy w TCC to: -latwe "lookanie" za pomoca LPM i PPM naraz, -prosciej jest otwierac skrzynki, jesc oraz attakowac itp., -jednym slowem wszystko robimy tylko przyciskami myszki, a nie naprzyklad shift+PPM czy alt+PPM itp, -latwo jest uzywac run typu szybkie uhanie czy strzelanie z hmm, A minusy w TCC to: -"missclick" czyli zaatakowanie gracza przez przypadek poprzez nacisniecie PPM, Ja TCC wylaczam tylko wtedy gdy stoje w Thais robiac runy, bo jak wiadomo za kazdego missclicka w Thais morzna dostac dead'a. TCC morza wlaczyc poprzez: options/general i zaznaczyc TCC ![]() Ostatnio edytowany przez Dark Vilej - 14-09-2004 o 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() up zeby bylo smiesznie j moja tibijska kariera to 26 palek, 32 knight, 20 drid, 31 master sorc, i obecnie 48 elite knight i nie nie uzywalem tcc bo jakos sie przzwyczailem do normalnego trybu. dalej wiedzialem mneijwiecej jak to dziala bo keidys probowalem jakeis 10 min..ale zrezygnowalem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |